روش های پیشگیری از افسردگی در روزهای کرونایی
مشکل این است که چگونه این شرایط را به گونهای سازمان دهی کنیم که باعث خستگی و افسردگی ما نشود؟
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یاسر مهدویان ، درباره راهکارهای جلوگیری از افسردگی با شیوع ویروس کرونا، گفت : این روزها از تمام رسانه ها هشدارهایی مبنی بر ماندن در خانه به گوش ما می رسد و فرهنگ درست این است که به این هشدارهای مهم توجه کنیم و در خانه بمانیم.
وی اظهار داشت : اما مشکل این است که چگونه این شرایط را به گونهای سازمان دهی کنیم که باعث خستگی و افسردگی ما نشود چراکه بودن در یک محیط کوچک مثل خانه کمی سخت است.
این روانشناس ادامه داد: البته در نگاه اول بودن در کنار خانواده جالب و دوست داشتنی است اما وقتی قرار باشد شرایط در خانه ماندن طولانی شود تحمل آن راحت نیست و چه بسا که باعث افسردگی شود.
مهدویان خاطرنشان کرد: پیشنهاداتی برای تحمل این شرایط وجود دارد مانند؛ بازی کردن گروهی همراه با خانواده، نگاه کردن فیلم های زیبا، خواندن کتاب، ورزش کردن یا حتی دیدن کلیپ های آموزشی مانند؛ آموزش گیتار، یوگا، طراحی، خطاطی و چیزهای دیگر.
وی تصریح کرد: فرض کنید خانوادهای سه نفره هستید پدر، مادر و دختر، شما می توانید بدین گونه عمل کنید: امروز پدر تبدیل میشود به مادر خانواده و وظایف مادر را انجام میدهد و مادر وظایف پدر خانواده را بر عهده میگیرد، آشپزی پدر باید دیدنی باشد و اخبار گوش کردن مادر حتما قابل توجه خواهد بود.
این روانشناس افزود: زمانی که دختر خانواده تبدیل به مادر خانواده می شود و مسئولیت های مادر بر عهده ی وی قرار میگیرد و تجربه جالبی خواهد بود و زمانی که پدر خانواده قرار است دختر خانواده باشد و موقعیت دختر خود را در خانه تجربه کند می توانند لحظه لحظه زندگی دختر خود را در خانه حس کند و چه زیباست زمانی که مادر خانواده دختر خانواده می شود یا دختر خانواده وظیفه پدر را انجام می دهد.
مهدویان با اشاره به اینکه این چالش جالب و شگفت انگیز خواهد بود، اظهار داشت : از یک طرف باعث خنده و شادی خواهد شد چرا که بسیاری از کارها و وظایف گوناگون را تجربه خواهند کرد و بسیاری از این وظایف شاید از عهده آنها بر نیاید و دستاورد آن خرابکاری های زیبا و خنده دار باشد، مانند زمانی که پختن غذا به نحو احسن انجام نمی گیرد یا زمانی که پدر خانواده مادر را به هنگام اخبار گوش کردن می بیند و تذکر های او را به هنگام سکوت دیگران می شنود.
وی ادامه داد: این چالش نتایج بهتری نیز دارد مانند پی بردن به اشتباهاتمان، چرا که گاهی محکوم کردن دیگران به سکوت یا غر زدن و ناراحت شدن ما بر اثر درست انجام ندادن وظایف دیگر اعضای خانواده کار صحیحی نیست و شاید اینگونه آگاهی ها باعث شود ارتباط ما با خانواده مان بسیار بهتر و زیباتر شود.