نکات مهم برای حفظ سلامت روان در برابر کرونا
یک روانشناس ومشاوردرباره نکات آموزشی برای حفظ سلامت روان در مواجهه با ویروس کرونا توضیحاتی داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آزیتا امین الرعایا درباره نکات آموزشی برای حفظ سلامت روان در مواجهه با ویروس کرونا، اظهار داشت : این روزها شیوع ویروس کرونا بحرانی را در جهان و ایران ایجاد کرده است، به طوری که سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل هم در این مورد احساس نگرانی میکنند.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا از لحاظ روان شناختی بحران به وجود آورده است، افزود: واضح است که پیش از شایع شدن یک بیماری یا رخداد در سطح جامعه این اضطراب ناشی از خود بیماری است که مردم را دچار وضعیت نابسامان میکند و بسیار مهم است که در شرایط بحرانی بتوانیم سلامت روان خود را مدیریت کنیم.
این روانشناس گفت: وجود اضطراب و نگرانی از جمله اختلالاتی است که در زمان وجود بحرانها در افراد نمود پیدا میکند و در این شرایط اضطراب واکنش طبیعی انسانها به شرایط سخت و تهدیدآمیز است، اما اگر میزان آن بیش از حد باشد، زندگی و عملکرد ما را مختل کرده و در سیستم ایمنی ما تأثیر منفی میگذارد، چراکه سیستم ایمنی ضعیف باعث میشود تا ویروسها و بیماریها، قدرتمند و مخرب عمل کنند و بدن توانایی مقابله با این ویروسهای مخرب را نداشته باشد و ما در چنین شرایطی به سیستم ایمنی قوی بیش از هر زمان دیگری نیازمندیم.
امین الرعایا با بیان اینکه در این شرایط بحرانی باید بتوانیم عواملی که بر اضطراب ما تأثیر منفی میگذارند را مدیریت کنیم، بیان کرد: در این راستا متخصصین حوزه سلامت نیز معتقدند که برای مبارزه با ویروس کرونای جدید در کنار سلامت جسمی به سلامت روان هم نیاز داریم و باید به آن توجه کنیم، چرا که در حال حاضر وقت وحشت و ترسیدن نیست، بلکه زمان جدی گرفتن بیماری است و میتوانیم با پیشگیری از میزان ابتلا به آن بکاهیم.
وی خاطرنشان کرد: باید ضمن اجتناب از افکار ناسالم مانند ناچیز انگاری و فاجعه انگاری در مورد کرونا و با عمل به تفکرات سالم از جمله جدی گرفتن بیماری و اعتماد به توصیههای متخصصین و دست اندرکاران امر سلامت، نگرانیهای خود را خوب مدیریت کنیم تا با سیستم ایمنی قدرتمندتر و قویتر به مقابله با کرونا برویم.
امین الرعایا درباره راهکارهایی برای حفظ بهزیستی روانی، گفت: خانه را به محل امن و آرام برای همه اعضای خانواده تبدیل کرده و از شرایط قرنطینه خانگی جهت انجام کارهای عقب افتاده خود استفاده کنید.
این روانشناس با بیان اینکه داشتن افکار مثبت و دور کردن افکار منفی، بدبینی، افسردگی، اضطراب و نگرانی در مورد ابتلا به بیماری باعث کاهش سیستم ایمنی و دفاعی بدن شده و بدن را در مقابل ویروس ضعیف یا ناتوان می کند، افزود: با کسانی که دوستشان دارید و آرامتان می کنند تلفنی صحبت کنید و یا برایشان پیامهای دوستانه، مهربانانه، از سر مهر ارسال کنید.
امین الرعایا ادامه داد: بپذیرید که همه چیز در کنترل شما نیست، سعی کنید برنامه زندگی عادی خود را حفظ کنید همچنین در حضور کودکان در مورد اخبار بد صحبت نکنید، نفسهای عمیق بکشید تا بدنتان آرام بگیرد و هورمونهای استرس دور شوند، از تکنیکهای آرام بخش عضلانی، تمرینات ذهن آگاهی و یوگا استفاده کنید تا اضطراب کنترل شود.
وی افزود: اگر در خانه مانده اید، استراحت و تن آسایی کنید، خواب خوب و رژیم غذایی سبک به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، ورزش در خانه به رفع استرس کمک می کند و نیایش باعث ایجاد آرامش می شود.
این روانشناس با اشاره به اینکه با اعضای خانواده فیلم کمدی وخنده دار ببینید، گفت: موسیقی آرامش بخش اضطراب را کاهش می دهد، انجام کارهای کوچک لذت بخش مثل مطالعه، نقاشی و رنگ آمیزی کردن می تواند به کاهش اضطراب و ایجاد احساس خوب کمک کند، قهوه و کافیئن در این شرایط پر استرس خوب نیست.
امین الرعایا تصریح کرد: اضطراب و ترستان را بالا نبرید، از موقعیتهای استرس زا دوری کنید، رعایت همین توصیه تکراری دست شستن دستها از همه چیز مهم تر است و سراغ رسانه هایی که به هر دلیلی موجب ناراحتی تان می شوند نروید همچنین سازمان ملل می گوید، نگذارید شایعه، استرس و اضطراب ذهنتان را آزار دهد.
وی گفت : در این شرایط بحران زا و پر استرس با این یادآوری که گاهی ممکن است به تنهایی نتوان اوضاع را کنترل کرد، لازم است کمکهای حرفه ای از روانشناسان ومشاوران، روانپزشکان وپزشکان را دریافت کرد و دست در دست هم دهیم به مهر و از این تهدید و بحران بزرگ به سلامت عبور کنیم.