آشنایی با مهارتهای مهم پیش از ازدواج
زندگی زناشویی و ازدواج یک انتخاب است که به آموزش، یادگیری و آمادگی کافی نیاز دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا زین الدینی درباره ضرورت کسب مهارتهای پیش از ازدواج اظهار داشت : زندگی زناشویی و ازدواج یک انتخاب است که به آموزش، یادگیری و آمادگی کافی نیاز دارد.
این روانشناس بیان کرد: همان طور که ما سالها وقت صرف میکنیم تا دروس ریاضی، فیزیک و یا مهارتهای گوناگون را یاد بگیریم، مهم و حیاتی است که برای داشتن یک ازدواج موفق زمانی کافی را برای یادگیری صرف کنیم.
وی با بیان اینکه ازدواج در سنین بالا و یا پایین، دارای پیامدهای مثبت و منفی است، افزود: آمادگی برای ازدواج در هر کشور و فرهنگی ممکن است متفاوت باشد، البته باید بدانیم که تفاوتهای فردی نیز در این امر بسیار اثرگذار است.
زین الدینی تصریح کرد: منظور ما از ازدواج زودهنگام، وقتی است که فرد فقط احساس نیاز جنسی دارد و از نظر جنبههای دیگر مانند بلوغ اقتصادی، اجتماعی، عاطفی و سایر جنبهها آمادگی لازم را کسب نکرده است و آنگاه اقدام به تشکیل خانواده میکند که ازدواج او با مشکل جدی مواجه خواهد شد، لذا به جای توجه به سن افراد، بهتر است به کسب آمادگی مناسب برای ازدواج و افزایش آگاهی آنها برای این امر اهمیت قائل شویم، چون ممکن است فردی در سن ۲۵ سالگی بیشتر از فردی دیگر در سن ۳۰ سالگی آمادگی برای ازدواج داشته باشد.
این روانشناس گفت: فردی که تصمیم به ازدواج دارد، باید از نظر ابعاد تاثیرگذار در زندگی مشترک هم به بلوغ کافی رسیده باشد، به عنوان مثال بلوغ اقتصادی یک مسئله حائز اهمیت است که بهتر است افرادی که قصد ازدواج دارند شغل، درآمد مناسب و امکانات لازم برای فراهم کردن مقدمات زندگی مشترک را با کمک یکدیگر مهیا کنند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از این آمادگیها، بلوغ روانی و عاطفی است، ادامه داد: این بلوغ بدین معناست که میزان خودآگاهی افراد از خود و اهدافشان چقدر است، چه میزان احساسات و ویژگیهای خود را میشناسند، وضعیت روانشناختی شان در چه سطحی است و چه میزان روابط خوب، پایدار و دوستانه دارند؟
زین الدینی ادامه داد: ممکن است افرادی که در سنین پایین ازدواج میکنند، مهارت حل مسئله ضعیف تری در حل مسائل زندگی مشترک داشته باشند، همچنین ضعف در مهارتها و نداشتن آمادگی روانشناختی لازم برای ازدواج ممکن است تأثیرات منفی بر روی فرزندان آنها داشته باشد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: موفقیت در ازدواج آن هم در سنین بالاتر کاملاً بستگی به این دارد که فرد چقدر زمان برای کسب آمادگیهای لازم برای ورود به زندگی مشترک صرف کرده است.
زین الدینی گفت: افراد در سنین بالاتر به دلیل اینکه کمتر تحت تأثیر احساسات هستند و تاب آوری بیشتری در رابطه با مشکلات دارند انتخابهای آگاهانه تری خواهند داشت.