جزئیات اجرای طرح «شنبه های بازیافتی مدارس»
به دلیل تعدد مدارس تصمیم بر آن شد تا یکشنبه ها و دوشنبه های بازیافتی نیز به تقویم مدارس اضافه شود.

جلسه بررسی اجرای طرح کاپ (کاهش پسماند) در شهرداری منطقه شش با حضور فرزاد کلانتری مسئول اجرای طرح تفکیک پسماند سازمان مدیریت پسماند، شهرداران نواحی و روسای خدمات شهری این منطقه برگزار شد.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه ، با توجه به اینکه بخش اعظمی از گام های یک، دو و سه طرح کاپ در بسیاری از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برداشته شده است، جلسه ای پیرامون بررسی اجرای این طرح در شهرداری منطقه شش برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، علیرضا علی بخشی معاون خدمات شهری منطقه ۶ پس از بررسی مشکلات و معضلات پیش روی منطقه برای اجرایی شدن طرح کاپ، گفت: منطقه شش ظرفیت و پتانسیل اجرایی کردن این طرح را در اختیار دارد چرا که به عنوان یک منطقه اداری شناخته می شود و طبیعی است که درصد تولید پسماند خشک در این منطقه بیشتر از سایر مناطق باشد.
وی پس از صدور دستورات لازم پیرامون اجرای طرح کاپ در منطقه، اظهار کرد: تجربه نشان می دهد مشارکت سیستم های اداری، وزارت خانه ها و … در رابطه با اجرای طرح های این چنینی بیشتر از بخش خصوصی و شهرک هاست و در مقابل مسئولان توقع دارند تا طرح هایی از این دست به شکل دقیق تر و جامع تر در سطح شهر اجرا شود. بنابراین در اجرایی کردن طرح کاپ شهرداران نواحی باید پیشتاز و پیگیر باشند.
در ادامه این جلسه فرزاد کلانتری مسئول اجرای طرح تفکیک پسماند سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه در آینده میان سازمان مذکور، شهرداری های مناطق و وزارتخانه ها در راستای اجرایی شدن طرح کاپ (کاهش پسماند) تفاهم نامه ای منعقد خواهد شد، گفت: به دلیل وجود بسیاری از ساختمان های اداری، ارگان ها، وزارتخانه ها و … در منطقه مذکور، اجرای طرح کاپ در منطقه شش از اولویت های سازمان مدیریت پسماند به شمار می رود. البته طبق پیش بینی های صورت گرفته تا پایان سال بخش اعظمی از این طرح در کل شهر تهران اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه با انعقاد تفاهم نامه، امکان همکاری میان ارگان ها برای اجرای طرح افزایش می یابد، تصریح کرد: قرار است اجرای طرح در مرحله اول در ساختمان های بزرگ مقیاس (ساختمان های بلندمرتبه و برج ها) و ساختمان های متوسط مقیاس (ساختمان های اداری) اجرا شود. برای اجرای طرح در ساختمان های کوچک مقیاس اما تفاهم نامه ای با حضور شهرداران نواحی منعقد می شود.
به گفته کلانتری؛ به زودی مخازن ۱۲۰ لیتری، ۲۴۰ لیتری، کارتن پلاست و سه قلو در اختیار مناطق قرار می گیرند. البته تاکنون تعداد قابل توجهی از این مخازن در اختیار مناطق ۲۲گانه قرار گرفته است و سازمان مدیریت پسماند آمادگی خود را برای ارسال مخازن بیشتر در صورت نیاز اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه بخشی از ساختمان های اداری نیز تحت پوشش طرح کاپ قرار گرفته اند، تصریح کرد: تلاش می کنیم تا مناطق به صورت جامع تر ساختمان های اداری را تحت پوشش قرار دهند و در این زمینه اقدامات لازم صورت بگیرد.
مسئول اجرای طرح تفکیک پسماند سازمان مدیریت پسماند در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به شهرداران مناطق ۲۲ گانه اعلام شده است تا در راستای اجرایی شدن طرح کاپ (کاهش پسماند)، انجام طرح «شنبه های بازیافتی مدارس» را در دستور کار قرار دهند، گفت: حدود یک سوم از مدارس سطح شهر تهران تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند، اما به دلیل تعدد مدارس تصمیم بر آن شد تا یکشنبه ها و دوشنبه های بازیافتی نیز به تقویم مدارس اضافه شود.
کلانتری با توجه به اینکه معتقدیم پسماندها باید تفکیک شده و پاک در اختیار عوامل بازیافت قرار بگیرند تا آلودگی های زیست محیطی برطرف شوند، بیان کرد: برای نیل به این هدف در قدم نخست باید از خودمان شروع کنیم. با همین نگرش اقدامات لازم پیرامون اجرای طرح کاپ (کاهش پسماند) در بسیاری از ساختمان های شهرداری مناطق انجام شده است.