چرایی نیاز بیمارگونه به شهرت
در صورتی که این موضوع بیش از حد باشد میتوان از آن به عنوان نیاز بیمارگونه به شهرت یا مقام اجتماعی یاد کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،سید شهرام علیزاده، درباره دردسرساز شدن شهرت برای افراد جامعه اظهار داشت : دریافت تأیید و توجه یکی از نیازهایی است که در هر انسانی مشاهده میشود. با قدری توجه در رفتار کودکان متوجه خواهیم شد که آنها به چه میزان به دنبال دریافت توجه از جانب والدین و اطرافیان خود هستند.
او بیان کرد: نیاز به توجه به طور طبیعی مشکل ساز نیست، اما در صورتی که این مساله بیش از حد باشد میتوان از آن به عنوان نیاز بیمارگونه به شهرت یا مقام اجتماعی یاد کرد.
این روانشناس گفت: برخی از افراد از طریق تلاش برای اول و مهم بودن یا جلب توجه دیگران، با اضطراب بنیادی نادیده گرفته شدن مبارزه میکنند و از این رو برای جلب توجه دست به هر کاری میزنند، اما بسیاری دیگر به سبب حرفه و جایگاه خود، بیش از حد مورد توجه واقع میشوند و پس از مدتی کوتاه این میزان از توجه را آسیب زا میببینند.
او با اشاره به اینکه توجه بیش از حد به آنها گاه به حدی میرسد که برای حضور در جامعه به ایجاد چهرهای مبدل متوسل میشوند، افزود: این قبیل افراد به مرور زمان حریم شخصی خود را از دست رفته میبیینند و مجبور میشوند تا بیش از حد معمول مراقب رفتار و پوشش خود باشند که این مسئله میتواند آنها را به انواع اختلالات روانی همچون اضطراب و افسردگی نزدیک کند و عملکرد طبیعی آنها را با مشکلات قابل توجهی مواجه کند.
علیزاده عنوان کرد: در این میان رفتار افراد سلبریتی پرست نیز قابل توجه است؛ افرادی که گاه به زور متوسل شده اند تا یک عکس یادگاری با فرد مشهور بیندازند. این رفتار را در مسابقات فوتبال، جشنوارههای فیلم و موسیقی و… بارها بار شاهد بودهایم. قصد بسیاری از این افراد کسب شهرت آنی با کمک یک فرد مشهور است و برخی دیگر میخواهند به این روش مورد توجه واقع شوند و به اصطلاح دیده شوند.
این روانشناس ادامه داد: این افراد نیاز بیمارگونهای را به تأیید و توجه احساس میکنند و گاه به دلیل سلب حریم شخصی دیگران به مراجع قانونی معرفی میشوند.