حمله به عفت افراد با یک شماره «تلفن همراه!»
انگار آسیبهای ناشی از پیشرفت تکنولوژی سر دراز دارد و هر از گاهی باید شاید یک ناهنجاری تازه باشیم. چندی است افراد دگرآزار به شگرد تازهای برای اذیت و آزار مردم و بویژه زنان و دختران جامعه متوسل شدهاند. در این شگرد، مزاحمان عفت افراد را مورد هدف قرار میدهند. این در حالی است که به باورکارشناسان این نوع از ناهنجاریهای اجتماعی به صورت خزنده در حال رشد است….
آوای جامعه / علی تهرانی فرد
انگار آسیبهای ناشی از پیشرفت تکنولوژی سر دراز دارد و هر از گاهی باید شاید یک ناهنجاری تازه باشیم. چندی است افراد دگرآزار به شگرد تازهای برای اذیت و آزار مردم و بویژه زنان و دختران جامعه متوسل شدهاند. در این شگرد، مزاحمان عفت افراد را مورد هدف قرار میدهند. این در حالی است که به باورکارشناسان این نوع از ناهنجاریهای اجتماعی به صورت خزنده در حال رشد است.
به طور حتم برای شما هم این موضوع پیش آمده که زنگ تلفن همراهتان به صدا در میآید اما از آن طرف خط شخصی به اشتباه نام دیگری را صدا میزند و با شخص دیگری کار دارد. شاید با خودتان بگویید این یک موضوع عادی است و اشتباه در گرفتن شماره تماس همیشه وجود داشته است.
ما هم منکر این موضوع نیستیم، این موضوع عادی است و پیش میآید اما اگر شخص ناشناس از پشت خط تلفن با دختر جوانی تماس بگیرد و با یک اسم اشتباه برخوردی غیراخلاقی داشته باشد، دیگر عادی نیست! البته عکس این موضوع هم وجود داشته و دارد، شخصی به شماره همراه یک پسر جوان پیامکی با این مضمون فرستاده است: «عزیزم سلام، خوبی؟ قصد آشنایی نداری؟!» جالب اینجاست که پسر جوان از همه جا بیخبر به یکباره با این پیامک مواجه میشود.
و اما اصل ماجرا
در ماههای گذشته مزاحمان تلفنی و افرادی که به بیماری دگرآزاری و کمبود شخصیتی مبتلا هستند، برای ایجاد مزاحمتهای تلفنی، شمارههای تلفن همراه افراد مورد نظر خود را با نامهای اشتباه و جعلی در دسترس دیگران قرار میدهند. شماره همراه یک پسر جوان را با نام اشتباه یک دختر جوان در وبسایتهای اینترنتی منتشر میکنند و از آنجا که دچار بیماری مردمآزاری هستند در پروفایل و توضیحات صاحب شماره، توضیحاتی به دور از اخلاق و عفت عمومی درباره وی مینویسند. برای درک بهتر این موضوع به مثالی اشاره میکنیم و قبل از خواندن این مثال از شما مخاطب فهیم برای انتشار این بخش پوزش میطلبیم.
در مواردی مشاهده شده شماره تلفن همراه یک پسر جوان با نام جعلی یک دختر در اینترنت منتشر شده و در بخش مشخصات این دختر اینچنین نوشته شده است: «این هم شماره… (نام یک دختر با القاب غیراخلاقی در اینجا قید میشود)». این پروسه در حالی انجام میشود که صاحب اصلی شماره از ماجرا خبری ندارد و باید مزاحمتهای افراد و کاربران اینترنتی را به صورت پیامک یا تماس تلفنی تحمل کند. براستی چرا تعدادی از افراد برای مردمآزاری به این شگرد تازه متوسل میشوند؟ آیا دگرآزاری و بیماریهای روانی باعث این موضوع شده یا هوشیار نبودن مردم؟! شاید نبود اطلاعرسانی دلیل اصلی این موضوع است!
انتشار شماره تلفن همراه از اینترنت تا توالت!
به باور محمد نظری، کارشناس فناوری اطلاعات، در سالها گذشته گذشته با توجه به اینکه از یک طرف شرکت مخابرات امکان ردیابی مزاحمتهای تلفنی را برقرار کرد و از سوی دیگر دستگاههای تلفن به نشاندهندههای شماره تماسگیرنده مجهز شدهاند، مزاحمتهای تلفنی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است و آمار این مزاحمتها در ادارات گوناگون شرکت مخابرات رو به کاهش است.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان این مطلب به «وطنامروز»، میگوید: این روزها نوع دیگری از مزاحمتهای تلفنی رواج پیدا کرده است. در این نوع مزاحمتها از یک طرف شماره تلفن همراه افراد گوناگون با هویت جعلی و ساختگی در سایتها و وبلاگهای اینترنتی یا در معابر عمومی و سرویسهای بهداشتی سطح شهرها منتشر میشود و از سوی دیگر شمارههای تلفن همراه مشترکان با همان هویتهای جعلی در اماکن گوناگون
مانند جعبههای برق در خیابانها، دیوار توالتهای عمومی و حتی اتوبوسهای شهری نوشته میشود. بنا بر اظهارات کارشناسان، تنها دلیل گرایش برخی افراد مزاحم به این شگرد، اختلالات روانی است و نمیتوان برای آن تعریف دیگری را ارائه کرد.
شکایت داشته باشید، پیگیری میشود
اما به گفته احمد اسفندیاری، استاد دانشگاه و کارشناس حقوقی این نوع از مزاحمتهای تلفنی براحتی قابل پیگیری است و میتوان از یک راه برای مقابله با اینگونه مزاحمتها اقدام کرد. اسفندیاری ضمن تشریح این راهکار میگوید: زمانی که تلفن همراه یک شخص در اینترنت یا هر مکان دیگری با هویت جعلی منتشر میشود، به طور طبیعی افراد سودجو و فرصتطلب هم به بهانه اذیت و آزار با شماره مورد نظر تماس میگیرند و برای شخص مورد نظر ایجاد مزاحمت میکنند. در وهله اول باید نسبت به تماسهای احتمالی بیتفاوت بود تا بعد از مدتی این تماسها کمتر شود و در وهله دوم تمام تماسهایی که از تلفن ثابت یا همراه به شماره منتشر شده در اینترنت وصل میشود، قابل پیگیری است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
این استاد دانشگاه با اعلام این مطلب که اولین راهکار برای افرادی که در دام اینگونه مزاحمتها گرفتار شدهاند، بیتوجهی به پیامهای ارسالی و تماسهای احتمالی است، میافزاید: در صورتی که اینگونه از مزاحمتها برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، در صورت شکایت میتوان با پیشرفتهترین تجهیزات مخابراتی و پلیسی در کوتاهترین زمان ممکن نوع مزاحمت، نحوه انجام آن و تاکتیک استفاده شده را مورد شناسایی قرار داد.
به تصریح وی، اینگونه از مزاحمتها در حال حاضر در سطح پایینی نسبت به جرائم دیگر قرار دارد اما نمیتوان از آن غافل شد و خانوادهها و جوانان باید نسبت به اینگونه از مزاحمت هوشیار باشند. اسفندیاری در پایان به موضوع مهمی تاکید میکند. به باور وی، یکی از دلایلی رشد خزنده اینگونه از جرائم در کشور احتیاط بیش از حد خانوادهها و افرادی است که درگیر ماجرا میشوند و برای حفظ آبرو از هرگونه شکایت خودداری میکنند.