کارگاه «تعامل با رسانه در پیشگیری و کنترل خودکشی»
کارگاه «تعامل با رسانه در پیشگیری و کنترل خودکشی» با حضور خبرنگاران و نماینده های رسانه های گوناگون و مدیران روابط عمومی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
کارگاه «تعامل با رسانه در پیشگیری و کنترل خودکشی» با حضور خبرنگاران و نماینده های رسانه های گوناگون و مدیران روابط عمومی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش گروه رسانه آوای جامعه، در این کارگاه که به همت سازمان بهزیستی کشور و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران برگزار شد، دکتر “مهناز آشورخانی”، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدرس کارگاه با اشاره به نقش مهم رسانهها در کاهش و پیشگیری از خودکشیها ، گفت: باید در نظر داشت که مخاطب اخبار و گزارشهای مرتبط با خودکشی، خانوادهها و افراد در معرض خطر هستند. حتی افرادی که پیشینه خودکشی دارند نیز مخاطب این اخبار هستند. پس لازم است که در تولید محتوای مرتبط با خودکشی نهایت دقت و حساسیت به کار گرفته شود.
بنابر اظهارات استادیار آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، هر چقدر که انتشار نادرست و غیرحرفهای اخبار خودکشی یا پرداختن صرف به خبرهای خودکشی میتواند پیامد منفی داشته باشد، نپرداختن رسانهها به این موضوع نیز به عنوان ندیدن یا پاک کردن صورت مساله میتواند آسیبزا باشد.
به گفته آشورخانی، گزارش مسئولانه از جمله اقداماتی است که برای کنترل آسیب اجتماعی به ویژه خودکشی ضرورت دارد و گزارش غیرمسئولانه میتواند آسیب اجتماعی را افزایش دهد.
وی با اشاره به شماره های تماس ۱۴۸۰ و ۱۲۳ که در ارتباط با خودکشی به صورت رایگان مشاوره می دهد، خاطر نشان کرد: اقدام به خودکشی عوامل پیچیده ای دارد و از جمله می توان به عوامل روانی، محیطی و اجتماعی اشاره کرد که با تأثیرگذاری بر روی سلامت، منجربه افزایش خودکشی می شود.
گفتنی است ، در بخش هایی از این کارگاه آموزشی ، خبرنگاران به تحلیل اخبار منتشر شده مرتبط باخودکشی در خبرگزاری ها و رسانه های گوناگون پرداختند و بخش عملی کارگاه در ارتباط با نگارش خبرهای مرتبط با این حوزه برگزار شد.