خبر » نبض جامعه » نیمکت
کد خبر : 58172
یکشنبه - 21 دی 1404 - 23:42

ضرورت حمایت دولت از تولیدکنندگان اسباب‌ بازی

معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر ضرورت حمایت جدی از تولیدکنندگان اسباب‌بازی از سوی دولت تاکید کرد.

ضرورت حمایت دولت از تولیدکنندگان اسباب‌ بازی

معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر ضرورت حمایت جدی از تولیدکنندگان اسباب‌ بازی از سوی دولت تاکید کرد.

به گزارش گروه آموزش و پرورش آوای جامعه، محمد رضا کریمی‌ صارمی در حاشیه دهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با تاکید بر این موضوع گفت: از نزدیک به ۱۰ سال پیش جرقه‌ای در حوزه تولیدات پویانمایی در کشور زده شد و جریانی شکل گرفت که امروز شاهد تولید سالانه تعدادی فیلم سینمایی پویانمایی برگرفته از فرهنگ و ادبیات کشور هستیم که از سوی هنرمندان جوان در این حوزه تولید و نمایش داده می‌شود.

وی با اشاره به این‌که همیشه این آرزو وجود داشت تا اسباب‌بازی‌های برگرفته از آیین، فرهنگ و رفتارهای اجتماعی در دسترس خانواده‌ها قرار داشته باشد، افزود: تولیدکنندگان ایرانی در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای فاصله گرفتن از کپی‌برداری آثار خارجی داشته‌اند اما واردات بی‌رویه اسباب‌بازی که اغلب به صورت قاچاق بوده مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

معاون تولید کانون با اشاره به این‌که بسیاری از خانواده‌ها تمایل به خرید اسباب‌بازی‌های خارجی ندارند عنوان کرد: در دهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون شاهدیم که نزدیک به ۳هزار محصول از حدود ۲۰۰ تولیدکننده داخلی عرضه شده است که طراحی و تولید آن در کارگاه‌های بزرگ و کوچک صورت گرفته که نشان از رشد این صنعت در کشور است.

کریمی‌ صارمی اظهار داشت: امروز تولیدکنندگان می‌توانند با دریافت مجوزهای لازم از شورای نظارت بر اسباب‌بازی آثار با کیفیت تولید و به مخاطبان عرضه کنند و خانواده‌ها نیز با اطمینان خاطر از این‌که همه استانداردهای لازم از نظر بهداشتی، مواد اولیه و فرهنگی رعایت شده است آن را برای فرزندان خود تهیه کنند.

وی افزود: به‌ نظر من تولیدکنندگان اسباب‌بازی افراد شریف و نجیبی هستند که سرمایه خود را در این حوزه قرار داده‌اند چرا که اگر در بخش‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری می‌کردند بازدهی بیشتری برای‌شان دارد اما به خاطر دغدغه فرهنگی ترجیح دادند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند به کودکان و نوجوانان کشور خدمت کنند.

معاون تولید کانون اظهار امیدواری کرد: تولیدکنندگان اسباب‌بازی از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرند چون اگر حمایت نشوند ممکن است تا حدودی بتوانند از سرمایه شخصی خود در این بخش سرمایه‌گذاری و تولید داشته باشند اما اگر با اختصاص تسهیلات کم‌ بهره حمایت شوند می‌توانند به روند روبه رشد این صنعت کمک کنند و در سال‌های آینده شاهد رشد چندبرابری تولیدات اسباب‌بازی داخلی باشیم.

کریمی‌ صارمی گفت: امروز بیش از ۱۸میلیون کودک و نوجوان در کشور داریم که حتی می‌توان برای گروه‌های سنی بالاتر نیز اسباب‌بازی‌های متناسب با سن‌شان تولید شود و جریان تازه‌ی فرهنگی در این زمینه شکل بگیرد.

گفتنی است، دهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با شعار «بازی، حالِ خوش زندگی» از ۱۷ تا ۲۷ دی ۱۴۰۴ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری و شامل بخش‌های بازار فروش، بخش ترویجی بازی‌ها، نمایشگاه عروسک‌های بومی محلی نشست‌های علمی است.