بیماریهای مزمن به دلیل آلودگی هوا در کمین کودکان
فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان گفت: آلودگی هوا میتواند به مرور زمان زمینه بروز بیماریهای مخفی و مزمن کودکان را ایجاد کند.
فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان گفت: آلودگی هوا میتواند به مرور زمان زمینه بروز بیماریهای مخفی و مزمن کودکان را ایجاد کند.
به گزارش فارس،فهیمه سهیلیپور گفت: آلودگی هوا یک مشکل عمده بهداشتی در بسیاری از جوامع است و این موضوع سالها در کشور ما هم به عنوان یک بحران جدی مرتبط با سلامت انسانها مطرح شده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران آلودگی افزود: در بین گروههای مختلف، شیرخواران و کودکان به دلایل محیطی، رفتاری و فیزیولوژیک، نسبت به خطرات ناشی از آلودگی هوا حساستر و آسیب پذیرتر هستند.
وی با بیان اینکه آلایندهها عمدتا از طریق استنشاق و در درجه دوم از طریق بلع ممکن است سلامت کودکان و نوجوانان را به مخاطره بیاندازد گفت: لازم به ذکر است که متاسفانه حتی جنین در حال رشد در رحم ما در هم از عوارض این معظل بهداشتی در امان نیست.
سهیلیپور تصریح کرد: ریهها، مغز و سایر ارگانهاى شیرخواران و کودکان هنوز رشد کافی پیدا نکردهاند، کودکان سریعتر از بالغین نفس میکشند و از این طریق امکان ورود آلایندههای بیشتری به ریه آنها وجود دارد. این گروه بواسطه قد کوتاهتری که دارند معمولا در ارتفاع کمتری از سطح زمین تنفس میکنند و در این ارتفاع برخی از آلایندهها از غلظت و تراکم بالاتری برخوردار هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران آلودگی افزود: کودکان فعالیت فیزیکی و جنب و جوش بیشتری دارند و به این دلیل هم استنشاق آلایندههای بیشتری را خواهند داشت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر امید به زندگی بیشتری در کودکان وجود دارد و بنابراین بیماریهای مخفی و مزمن زمان بیشتری برای علامتدار شدن و آسیب رساندن در این گروه سنی خواهند داشت.
فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان گفت: خوب است یادآور شویم که آلایندههای هوا فقط آن چیزی نیست که متأسفانه این روزها شاهد افزایش کم سابقه آن هستیم و مدارس کودکانمان را به تعطیلی کشانده است، دود سیگار و آلایندههایی با منشاء تولید داخل منزل هم از مخاطرات مهم سلامت کودکان و بخصوص شیرخواران محسوب میشود.
این در حالی است که متأسفانه شیرخواران کم سن هنوز توانایی جابجا شدن به لحاظ فیزیکی و کاهش استنشاق این طور آلاینده ها را هم ندارند.
وی گفت: شاید برخی از والدین نمیتوانند نقش مؤثری در کاهش کلان آلودگی هوا داشته باشند و این مورد همت جدی و انجام یک اقدام مؤثر و سریع مسؤولان جامعه و همکاری عموم مردم را میطلبد اما، کاستن از آلایندههایی چون مواد موجود در دود سیگار که میتواند قبل از لقاح در دوران بارداری، طی شیرخواری و کودکی و حتی در سالهای بعد به شدت سلامت فرزندان ما را تهدید کند تا حد زیادی توسط خانوادهها قابل تغییر و مدیریت است.