خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 55512
یکشنبه - 22 تیر 1404 - 11:38

نقش باورهای دینی در افزایش تاب آوری و کاهش اضطراب

یک روانشناس بر این باور است که استرس می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت روان افراد داشته باشد، از این رو در شرایط استرس ‌زا باید از اخبار منفی فضای مجازی دوری کرد.

نقش باورهای دینی در افزایش تاب آوری و کاهش اضطراب

یک روانشناس بر این باور است که استرس می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت روان افراد داشته باشد، از این رو در شرایط استرس ‌زا باید از اخبار منفی فضای مجازی دوری کرد.

به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، ریحانه صبور نژاد، روانشناس و استاد دانشگاه گفت: ظرفیت افراد در برابر استرس متفاوت است و این استرس می‌ تواند ناشی از بحران‌ های گوناگون مانند جنگ، طلاق، ازدواج و تولد فرزند باشد و ادامه ‌دار شدن استرس‌ها در کودکان و نوجوانان می‌تواند به اضطراب تبدیل شود، هر چقدر والدین و فرزندان در خانواده از اخبار و تصاویر استرس زا دور باشند، بهتر می توانند از آسیب های ناشی از شرایط بحران به دور باشند.

این استاد دانشگاه گفت: ترس و اضطراب نه تنها در کودکان بلکه در بزرگترها نیز وجود دارد و این موضوع نیازمند توجه و مدیریت صحیح است تا بتوانند الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشند.

بنابر اظهارات صبور نژاد در ماه محرم استفاده از مداحی هایی با مضامین وطن، غرور ملی و ایران می تواند تا حد زیادی برای جامعه امید آفرین و انرژی بخش باشد، سبک مداحی های حماسی در این روزها برای جامعه امید آفرین است، این سبک با نوحه‌ خوانی و سینه‌ زنی همراه است و گاهی نیز با اشعار حماسی و انقلابی تلفیق و باعث تقویت احساسات مذهبی و میهنی بین آحاد جامعه می شود.

وی عنوان کرد: روایت داستان‌های شخصیت‌های مذهبی مانند اصحاب امام حسین (ع) در واقعه کربلا و شرح صبوری و رشادت های حضرت زینب (س) می‌توانند الگوهای مقاومتی را برای فرزندان معرفی کرده و باعث کاهش استرس کودکان و نوجوانان شوند، این موضوع باید در ماه محرم و در عزاداری ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

این روانشناس با بیان اینکه هر فرد بسته به ظرفیت روانی خود در شرایط جنگی و استرس‌ زا واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهد، تصریح کرد: هموطنان در شرایط استرس ‌زا باید از اخبار منفی فضای مجازی دور شوند، دنبال کردن بیش از اندازه اخبار و اطلاعات آن هم از طریق منابع مجازی و غیر رسمی خود عامل مهم برای افزایش استرس است.

وی خاطرنشان کرد: والدین باید در کنار فرزندان خود باشند، با آنها همدلی کنند و احساساتشان را درک کنند، همچنین، بازی‌های آموزشی که ارزش‌های مثبت را منتقل می‌کنند، می‌ توانند به کاهش استرس کودکان و نوجوانان کمک کنند.

صبور نژاد تاکید کرد: خواندن زیارت‌ها، دعاها و قرآن‌ها باعث آرامش قلب و کاهش استرس می‌شود و معنویت می‌تواند به افزایش تاب‌آوری و کاهش استرس کمک کند، توکل به خداوند ، قرائت زیارت و بسیار موارد دیگر می‌توانند از طریق ایجاد امید و تشویق به نگرش‌های مثبت، باعث آرامش درونی فرد شوند.