برنامهریزی برای ایجاد دهکده امید و سلامت
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از برنامهریزی برای ایجاد دهکده امید و سلامت برای مصرفکنندگان موادمخدر که بی سرپناه هستند، خبر داد.

نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با رئیس هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر گفت: هرگونه نرمش ایران در برابر جریان قاچاق موادمخدر به طور قطع هزینههای کشور را کم و برای سایر کشورها در منطقه و به ویژه در غرب که مقصد اصلی قاچاق مواد مخدر است، هزینههای هنگفت تحمیل خواهد کرد.
به گزارش گروه حوادث آوای جامعه، حسین ذوالفقاری نماینده رئیسجمهور و دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین اتریش با «جلال توفیق» رئیس هیئت بینالمللی کنترل موادمخدر (INCB) دیدار و گفت و گو کرد.
وی در این دیدار از برنامهریزی برای ایجاد دهکده امید و سلامت برای مصرفکنندگان موادمخدر که بیسر پناه هستند، خبر داد و گفت: در این دهکده فرآیند درمان از سمزدایی، غربالگری تا درمان، حرفهآموزی و ایجاد اشتغال تعبیه شده است.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هزینههای مادی و انسانی هنگفتی را در راه مقابله با موادمخدر از جمله چهار هزار شهید تقدیم جامعه بشریت کرده است و افزود: این شهدا در مبارزه با باندهای مسلح قاچاق مواد مخدر از منشاء افغانستان جان خود را از دست دادند.
وی هشدار داد که هرگونه انعطاف و نرمش ایران در برابر جریان قاچاق مواد مخدر به طور قطع هزینههای کشور را کم و برای سایر کشورها در منطقه و به ویژه در غرب که مقصد اصلی قاچاق مواد مخدر است، هزینه های هنگفت تحمیل و مخاطرات جدی در حوزههای امنیت، سلامت و اقتصاد ایجاد خواهد کرد.
*هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر گرفتار برخورد سیاسی نشود
ذوالفقاری با تشریح محرومیتهای کشور از دسترسی به تجهیزات و تکنولوژیهای مورد نیاز در مقابل با قاچاق مواد مخدر و نیز در آزمایشگاههای تشخیص مواد توصیه کرد که هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر گرفتار برخورد سیاسی برخی از کشورها در انعکاس اقدامات بشردوستانه به جامعه جهانی نشود.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: ایران ضمن پایبندی به تعهدات بینالمللی متعهد به تأمین امنیت بهداشتی و دارویی شهروندان خود است.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: تقویت نقش هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر (INCB) در اجرای کنوانسیونهای بینالمللی کنترل موادمخدر و همچنین تقویت ظرفیتها و مکانیزمهای تبادل اطلاعات آن مورد تأکید و حمایت جمهوری اسلامی ایران بوده و است.
وی عنوان کرد: در ستاد مبارزه با موادمخدر کمیتهای تحت عنوان کمیته ملی مقابله با انحراف پیشسازهای شیمیایی با عضویت سازمان های مقابلهای، گمرک، وزارت بهداشت و وزارت صنعت و معدن فعالیت دارد که انحراف پیشسازهای شیمیایی را رصد میکند و گزارش آن در مکانیزم تبادل اطلاعاتیPICS ثبت میشود، گزارشهای مراجع ذیربط و همچنین کشفیات ما نشان میدهد که تولید «متامفتامین» با حدت و شدت بیشتر در افغانستان تولید میشود.
ذوالفقاری عنوان کرد: لازم است در مقابله با انحراف و انتقال غیرقانونی پیشسازهای آن به مقصد افغانستان اقدام عاجلی صورت گیرد، در این ارتباط، INCB میتواند مکانیزمی را برای ترغیب کشورهای تولیدکننده، در مسیر ترانزیت و مقصد برای تبادل اطلاعات به موقع تعیین کند.
وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای ارتقا دانش سیاستگذاران، متخصصان حوزه کاهش تقاضا و درمان، دستگاههای مقابلهای مانند پلیس و گمرک و تجهیز آزمایشگاههای تشخیص مواد مخدر در خصوص مواد روانگردان جدید و محرکهای نوع آمفتامین از جمله متامفتامین و NPS و همچنین نحوه جابهجایی پیشسازهای مکشوفه نیاز به آموزش دارد که امیدوارم INCB در این باره برنامهریزی کند.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان از رئیس هیئت بینالمللی کنترل موادمخدر برای سفر به تهران به منظور انجام ملاقاتها و مذاکرات تخصصی و فنی دعوت به عمل آورد.
*تقدیر از رویکرد متوازن جمهوری اسلامی ایران
جلال توفیق رئیس هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر (INCB) نیز در این دیدار از رویکرد متوازن جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب تقدیر کرد و افزود: روح حاکم بر کنوانسیونها حفاظت از جان بشریت است و ما از افرادی که در درگیریهای مسلحانه جان مأموران انتظامی کشورها را هدف قرار میدهند حمایت نمیکنیم.
وی همچنین از اقدامات ایران به عنوان یک کشور پیشرو و پرچمدار در مبارزه با مواد مخدر در نواحی مرزی و از تحت پوشش قرار دادن مصرفکنندگان مواد مخدر در برنامههای حمایتی تقدیر کرد.