آوای شهر » پیشخوان » خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 54184
چهارشنبه - 15 اسفند 1403 - 02:40

تشریح برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد

«۱۲ هزار کتابخانه مسجدی در کانون‌های فرهنگی هنری داریم که سهم بزرگی در موضوع کتابخوانی دارند.»

تشریح برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد

مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه مسجد خاستگاه انقلاب بود و دانشگاهیان، حوزویان، کسبه بازار و اقشار گوناگون مردم در مساجد انسجام می‌یافتند، گفت: روح کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بازگشت به احیای مساجد است، جایی که خاستگاه انقلاب بوده است.

به گزارش گروه فرهنگی آوای جامعه، حجت الاسلام علی ملانوری با اشاره به روز ۱۸ اسفند سالروز تاسیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور عنوان کرد: ۱۸ اسفند مبدأ پیدایش یک روش و ابزار نو برای کار فرهنگی است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه در مسیر فعالیت‌های فرهنگی با زیرساخت‌های نام‌آشنایی روبه‌رو هستیم و مجتمع‌های فرهنگی هنری، حوزه نشر، حوزه رسانه و حوزه هنر با همه ابعاد ابزارهای نام آشنای حوزه فرهنگ و هنر هستند، گفت: با همه این ها، اما کانون‌های فرهنگی مساجد یک پدیده نو هستند و اساس این پدیده نو یک اندیشه بود چرا که در دوره پس از جنگ و آغاز رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای نیازهایی مبنی بر صیانت بیشتر از ارزش‌های اصیل فرهنگی، پاسداشت، ترویج و نگه‌داری آنها در جامعه احساس می‌شد.

*عضویت دو و نیم میلیون نفر در کانون‌ها

وی با اشاره به تحولات عرصه فرهنگ و کانون‌های فرهنگی مساجد در سه دهه گذشته، در طول این سال‌ها ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری مسجد در شهر و روستاهای کشور تاسیس و ۲.۵ میلیون نفر نیز به عضویت کانون‌ها درآمده‌اند، از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر در رسته‌های گوناگون به عنوان فعال فرهنگی ثبت نام کرده‌اند.

حجت الاسلام ملانوری عنوان کرد: اداره ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد کار یک اداره و سازمان کوچک نیست و برای ارتقاء و مهارت افزایی آنها نیاز به یک ستاد بزرگ است که برای مدیریت آنها ۲۰۰ هزار کانون به عنوان کانون راهبر، رابط ستاد و کانون‌های دیگر فعال هستند.

*راه بسیار است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگترین آسیب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را نداشتن تناسب انتظار یا وظایف قانونی ستاد با توانمندی‌ها و اعتبارات و منابع دانست و گفت: ما موظف هستیم تا کانون‌های فرهنگی هنری را در هر مسجدی که هزار نفر جمعیت پیرامون آن است ایجاد کنیم که هنوز فاصله معناداری تا مقصد داریم.

رئیس ستاد فرهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور وظیفه دیگر این ستاد را لبیک به مطالبه رهبر انقلاب برای تبدیل مساجد به پایگاه قرآن، ابراز کرد و گفت: ما در این مسیر گام برداشته‌ایم و در دو سال گذشته قریب به ۴ هزار مسجد در سامانه ثبت نام و پایگاه قرآنی را فعال کرده‌اند.

وی با اشاره به طرح مسجد محوری محلات اظهار داشت: بر اساس این طرح در هر محله یک مسجد به عنوان کانون و مرکز انتخاب می‌شود و بخشی از وظایف عمومی، کارآفرینی، فرهنگی و قضایی  را بر عهده می‌گیرد و بخشی از وظایف بر زمین مانده سازمان‌های دولتی یاک حاکمیتی را با نیروهای مسجدی انجام می‌دهد.

سیاست‌های دوره جدید فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد

حجت الاسلام ملانوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های دوره جدید فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: اهالی مسجد از همه اقشار هستند و مخاطب مسجد خانواده است و جنسیت و طبقه بندی سنی ندارند، اما در در دین‌داری و صیانت از ارزش‌های اصیل، مخاطب اصلی نوجوانان هستند.

وی توسعه فناوری و نوآوری را از دیگر اهداف ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد عنوان کرد و افزود: نسل جدید اقتضائات جدید دارند و با روش‌های گذشته نمی‌توان کار را ادامه داد، قشر جوان مسلط به تکنولوژی و ابزارهای جدید ازجمله هوش مصنوعی است و امکانات تازه در اختیار دارد و باید با نوآوری و فناوری جدید با آن‌ها مواجه شد.

*فعالیت ۱۲ هزار کتابخانه مسجدی در کانون‌های فرهنگی هنری

حجت الاسلام ملانوری گفت: یکی از ابزارهای اصلی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کتابخانه‌ها هستند و هم اکنون ۱۲ هزار کتابخانه مسجدی در کانون‌های فرهنگی هنری داریم که سهم بزرگی در موضوع کتابخوانی دارند، نرخ کتابخوانی در کشور ما فقیر است و در نقطه‌های روستایی کتابخانه‌ها مهم هستند.

رئیس ستاد فرهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بر ضرروت تمرکز بر توانمندسازی مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد و گفت: ما امکانات لازم برای پشتیبانی سخت افزاری از کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را نداریم، این کانون‌ها مردمی هستند و دولتی نیستند و به دلیل تکثر کانون‌ها بودجه‌ها اجازه کمک به آن‌ها را نمی‌دهد. به همین دلیل به صورت مشخص ۱۲۰۰ کانون منتخب که نقش راهبری و رابط ستاد را بر عهده دارند تحت آموزش قرارمی گیرند و برای شبکه سازی و نیازسنجی مهارت آنها سرمایه گذاری خواهیم کرد تا برای مدیریت مطلوب‌تر در مسیر خود مهارت لازم را بیاموزند.

*برنامه‌های سال آینده کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به برنامه‌های سال آینده کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اشاره کرد و گفت: در سال آینده تمام رویدادهای ملی ستاد را در جهت عدالت فرهنگی و توزیع عادلانه امکانات و بهره گرفتن از کانون‌ها به شهرستان‌ها منتقل خواهیم کرد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: در سال آینده رویداد ملی بچه‌های مسجد، سطح بندی ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد، دو رویداد مهم در حوزه تحکیم بنیاد خانواده و جوانی جمعیت، رویداد سفیر جوانی و جشنواره منادیان امید از سوی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار خواهد شد.

*تبدیل مساجد به پایگاه قرآن مهمترین برنامه کانون های مساجد

حجت الاسلام ملانوری طرح مسجد پایگاه قرآن را از دیگر برنامه‌های مهم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال آینده عنوان کرد و گفت: بر اساس این طرح، هر هفته در هر یک از مساجد یک کرسی ثابت تلاوت حرفه‌ای قرآن کریم با حضور قاری شاخص به همراه تفسیر و تدبر مختصر برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به پویش ملی اهدای کتاب و کمک به کتابخانه‌های مساجد کشور اظهار داشت: ۱۲ هزار کتابخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور پشتیبانی نمی‌شوند و نیازمند کتاب‌های نو و جدید هستند. بزرگترین دغدغه خانواده‌ها آماده کردن فرزندان خود برای کنکور است و خانواده‌های روستایی که امکانات لازم را ندارند، می‌توانند از کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کتاب‌های کنکور را دریافت کنند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنر مساجد گفت: ستاد هماهنگ، تسهیل‌گر و نظاره گر و حامی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است و کانون‌ها براساس زیست بوم خود یک رشته وحدت و نخ تسبیح برای انسجام فرهنگی کشور به حساب می‌آیند.