۱۴ هزار نخبه و استعداد برتر تحت حمایت کمیته امداد هستند
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام به نخبگان و استعدادهای برتر تحت حمایت خبر داد.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام به نخبگان و استعدادهای برتر تحت حمایت خبر داد و افزود: حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر یکی از ماموریتهای کمیته امداد در حوزه فرهنگی است و به منظور رفع نیازها و شکوفایی این افراد، پرداخت وام قرضالحسنه فرهنگی به نخبگان در دستور کار قرار گرفته است، در حال حاضر ۱۴ هزار نخبه و استعداد برتر تحت حمایت کمیته امداد هستند
حجت الاسلام مهدی متقی فر در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه رفاه و خدمات اجتماعی «آوای جامعه» درباره حمایت از نخبگان و استعداد های برتر گفت: این وام با همکاری صندوق قرضالحسنه امداد ولایت در اختیار افراد نخبه و استعدادهای برتر تحت حمایت قرار میگیرد، این تعداد نخبه و مستعد، در بخشهای گوناگون از میان حدود پنج میلیون مددجو تحت پوشش این نهاد انقلابی و مردمی کشف شدند، خدمت به مددجویان نخبه و استعدادهای برتر از اولویت هایی است که آینده نسل جوان این مرز و بوم را تضمین میکند.
وی اظهار داشت: توانمندسازی مددجویان و ایجاداشتغال پایدار با حفظ کرامت انسانی از اهداف اصلی کمیته امداد است و دراین زمینه کمیته امداد ۱۷ برنامه در قالب ۱۲۰ خدمت به مددجویان و خانوادههای تحت پوشش دارد تا اثر بخشی داشته باشد و منجر به خودکفایی شود.
* ۸۵۰ هزار دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: ۸۵۰ هزار دانشآموز زیر پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد قرار دارند که برای امور تحصیلی، فرهنگی و ورزشی آنها برنامههای متعددی در سطوح گوناگون طراحی و اجرا شده است، این برنامه ها شامل تحصیل و اوقات فراغت است و از ابتدای تحصیل تا کنکور از این دانش آموزان حمایت می شود و این حمایت ها شامل امور فرهنگی، تحصیلی، تقویت تحصیلی و ورود به دانشگاه است.
وی عنوان کرد: دغدغه هایی درباره مددجویان در حوزه های تحصیلی، آسیبهای اجتماعی، اوقات فراغت و ورزش وجود دارد که همه این موارد باعث شده است تا برنامه هایی برای آنان طراحی و اجرا شود، امسال ۸۰۰ دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدند و هدف ما از حمایت از دانش آموزان و دانشجویان و توانمندسازی، خواتکایی و خودکفایی آنهاست.
* ۲۰ هزار دانشآموز در معرض ترک تحصیل شناسایی شد
متقی فر با اشاره به اینکه از طریق وب سرویس سها افرادی که نسبت به ثبت نام در مدارس اقدام نکنند، به سرعت شناسایی می شوند، گفت: امسال توانستیم ۲۰ هزار دانش آموز در معرض ترک تحصیل را شناسایی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه از این تعداد ۲ هزار دانش آموز به مدارس بازگردانده شدند، اظهار داشت: هیچ دانش آموزی به خاطر مسائل مالی از تحصیل باز نمانده است، از حدود ۸۵۰ هزار دانش آموز تنها امکان حمایت از ۱۰۰ هزار دانش آموز را میتوانیم حمایت کنیم اما با این وجود ۸ نفر رتبه زیر ۱۰۰، ۱۲۲ نفر رتبه زیر هزار، ۷۲۲ نفر زیر ۵ هزار و ۱۶۳۰ نفر زیر ۱۰ هزار از میان دانش آموزان تحت پوشش وارد دانشگاههای دولتی شده اند.
معاون کمیته امداد افزود: این دانش آموزان از نقاط محروم کشور در دانشگاهها قبول شدند و امسال نیز ۴۷۵ در مدارس سمپاد قبولی داشتیم که هزینه تحصیل دهکهای ۱ تا ۴ رایگان شد و همچنین بر اساس توافق بین مدارس سمپاد و کمیته امداد ۳ هزار و ۱۰۳ نفر در مدارس نمونه دولتی قبول شده اند.
وی با اشاره به اینکه ۷۶۳ هزار بسته لوازم التحریر در سال ۱۴۰۳ بین دانش آموزان توزیع شده که امید است در سال آینده بتوانیم به تعداد همه دانشآموزان لوازم التحریر توزیع کنیم و بیشترین تعداد بسته لوازم التحریر در استان سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
*پرداخت ۲۸۴ میلیارد تومان وام دانشجویی و نخبگانی
معاون فرهنگی کمیته امداد با اشاره به فعالیتهای این نهاد در بخش نخبگانی در حوزههای گوناگون از جمله قرآنی و ورزشی هم عنوان کرد: ۲۸۴ میلیارد تومان وام دانشجویی و نخبگانی در راستای حمایت از دانشجویان مددجو پرداخت شده است. بیشترین نخبگان ما در حوزه ورزشی هستند که در عرصه داخلی و بین المللی مورد حمایت قرار میگیرند، حدود ۴۱ اختراع ثبت شده از مددجویان کمیته امداد و چندین نویسنده کتاب و ۲۵۲ نخبه علمی پژوهشی داریم که برخی عضو بنیاد ملی نخبگان هستند.
وی درباره خدمات به مددجویان در حوزه اردویی هم گفت: امسال در قالب اردوهای شوق زیارت ۷۲ هزار و ۶۴۹ نفر از مددجویان زیارت اولی در مهمانسرای کرامت به زیارت در مشهد مقدس مشرف شده اند و تا آخر سال این رقم به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید. همچنین از بین مددجویان به صورت منتخب به صورت رایگان اعزام به کربلا هم داشته ایم.
حجت الاسلام مهدی متقی فر با اشاره به اینکه در ۹ استان خوابگاه دانش آموزی داریم، گفت: کانونهای فرهنگی و هنری وظیفه آموزشها و مهارت افزایی در حوزه اشتغال را دارند.