جزئیات اختتامیه اولین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مراسم اختتامیه این جشنواره روز چهارم دی ماه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲ در سالن همایشهای بین المللی هتل ارم تهران برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه هزار و ۹۹۸ موسسه خیریه مردم نهاد در اولین جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری اقدام به ثبت آثار کردند، گفت: مراسم اختتامیه این جشنواره روز چهارم دی ماه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲ در سالن همایشهای بین المللی هتل ارم تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش گروه فرهنگی آوای جامعه، حجت الاسلام احمد شرفخانی با اشاره به برگزاری اولین جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری که دبیرخانه آن از اسفند سال ۱۴۰۲ آغاز به کار کرد، گفت: این فراخوان در اردیبهشت ۱۴۰۳ در اختیار تشکل های اجتماعی قرار گرفت و با توجه به اینکه حدود پنج هزار تشکل در حوزه خیریه داریم، بیش از یک هزار و ۹۹۸ موسسه برای این جشنواره ثبت نام و آمار و اطلاعات خود را در پایگاه تخصصی این جشنواره بارگزاری کردند، تعداد موسسات خیریه ای که در این جشنواره شرکت کردند، معادل ۳۰ درصد موسسات خیریه فعال است که این نشان از استقبال خوب تشکل های خیریه از این جشنواره دارد و نشان می دهد که این موسسات خیریه اقدامات اثربخش و مطلوب دارند.
وی عنوان کرد: پس از ارزیابی، ۲۴ تشکل خیریه به عنوان منتخب تندیس نیکوکاری جشنواره را دریافت می کنند و سه تشکل خیریه نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی می شوند.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به اینکه مراسم اختتامیه جشنواره تندیس نیکوکاری چهارم دی ماه در سالن همایش های بین المللی هتل ارم برگزار می شود، افزود: در این مراسم معاون اول رییس جمهور، برخی از وزرا و مسئولان عالی کشوری و نیز برگزیدگان جشنواره حضور خواهند داشت و از برگزیدگان استانی و ملی تقدیر به عمل می آید.
وی به اهداف برگزاری جشنواره تندیس نیکوکاری اشاره کرد و گفت: تجلیل از مقام خیرین که در حوزه های عمرانی، زیست بوم، اجتماعی، حمایتی و فرهنگ سازی تلاش می کنند از اهداف برگزاری این جشنواره است.
شرفخانی با اشاره به معرفی اعضای شورای سیاستگزاری جشنواره تندیس نیکوکاری گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت کشور، سازمان بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت بهداشت و درمان، فراجا، مجمع خیرین کشور، شبکه ملی موسسات خیریه، شبکه حامی ایتام و پیشکسوتان امر خیر در شورای سیاستگزاری این جشنواره حضور دارند.
*شروعی برای همافزایی
رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: به اعتقاد من اختتامیه این جشنواره پایان و اختتام جشنواره نیست بلکه شروعی برای هم افزایی، پویایی و همگرایی در ساختارهای مردمی و دولتی در بحث خیریه است و ما در این جشنواره تلاش داریم ضمن معرفی الگوهای برتر تجارب بر اساس شاخص ها به دیگر موسسات و نیز انجام فعالیت های خیریه با رویکرد تخصصی و فناورانه را دنبال کنیم.
حجت الاسلام شرفخانی تصریح کرد: ما بر اساس ۱۱ شاخص و ۷۳ زیرشاخه موسسات برگزیده را معرفی کرده ایم و بنا داریم برنامه های تخصصی و آموزشی برای آنها را دنبال کنیم. از طرفی در نظر داریم با همکاری صدا و سیما با هدف الگوسازی این موسسات خیریه از موسسات منتخب مستند تهیه کنیم.
*ضرورت ورود موسسات خیریه به حوزه دانشبنیان
بنا بر این گزارش، محمدمهدی جعفری، مسئول کارگروه علمی و ارزیابی اولین جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری هم گفت: در حال حاضر نقش موسسات در خارج و داخل کشور نقش مهم است و می بینیم که در برخی از کشورها موسسات خیریه در اقتصاد کشور نقش بسزایی دارند و حتی توانسته اند اقتصاد کشورشان را به اقتصادهای برتر برسانند و حجم اقتصاد برخی از موسسات خیریه دنیا معادل اقتصاد پنجمین کشور دنیا است. در ایران هم موسسات خیریه زیادی وجود دارند که در ایامی مانند کرونا در حل مشکلات مردم نقش داشتند.
وی تصریح کرد: ضرورت دارد موسسات خیریه در حوزه دانش بنیان نیز فعالیت کنند و این موضوع در حال حاضر در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است، از طرفی لازم است که موسسات خیریه الگو در داخل کشور داشته باشیم تا تجارب آنها در اختیار دیگر موسسات قرار گیرد.
جعفری اظهار داشت : بسیاری از موسسات خیریه برتر در دنیا فعالیت هایشان در گزارش های بین المللی ثبت شده است اما متاسفانه تشکل های خیریه کشور ما در این گزارش های ثبت نشده اند، به همین جهت ما با برگزاری جشنواره تندیس نیکوکاری تلاش کردیم تا موسسات تراز و الگوی کشور را ابتدا در جامعه خودمان مطرح و سپس آنها را در سطح بین المللی معرفی کنیم، امروز در دنیا برای معرفی مجموعه ها و موسسات مردمی تراز و الگو مدل و شاخص بیان شده است و ما نیز در برگزاری این جشنواره مدل های موفق را مورد مطالعه قرار دادیم و ۱۱ شاخص را به فراخوان این جشنواره مورد توجه قرار دادیم.
وی گفت: در ارزیابی اولیه یک هزار و ۹۹۸ موسسه در این جشنواره ثبت نام کرده اند و پس از غربالگری ۳۰۵ خیریه وارد مرحله دوم شدند و در نهایت از میان این تعداد ۲۴ موسسه به عنوان موسسه منتخب در روز چهارم دی معرفی و سه تشکل خیریه نیز شایسته تقدیر می شوند.