تاکید بر ضرروت نگاه جامع و همه جانبه به انواع معلولیت ها
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در کنار معلولیتهای جسمی و حرکتی که به طور معمول بیشتر مورد توجه قرار میگیرند، باید به معلولیتهای ذهنی، رشدی و عصبتحولی نیز توجه ویژه شود.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر ضرروت نگاه جامع و همهجانبه به انواع معلولیتها گفت: در کنار معلولیتهای جسمی و حرکتی که به طور معمول بیشتر مورد توجه قرار میگیرند، باید به معلولیتهای ذهنی، رشدی و عصبتحولی نیز توجه ویژه شود.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه، زهرا شمس احسان در دویست و هشتاد و ششمین جلسه شورا ضمن گرامیداشت روز جهانی و هفته ملی افراد دارای معلولیت، این هفته را فرصت مغتنمی برای توجه جامعه به توانمندیها، استعدادها و نیازهای این گروه از شهروندان دانست و گفت:بیشک گرامیداشت این روز فراتر از یک مناسبت تقویمی است و باید به فرصتی برای بازنگری در سیاستها و عملکردها در قبال این عزیزان تبدیل شود.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای ارزشمند و مستمر اداره کل سلامت شهرداری تهران در راستای فرهنگسازی و آگاهیبخشی به جامعه ، اجرای کمپینهای اطلاعرسانی متنوع و اثرگذار، برگزاری رویدادهای «فعالشو» و «برندهشو» که منجر به کشف و شکوفایی استعدادهای بیشمار این عزیزان شده است را ارزشمند توصیف کرد و گفت: راهاندازی کمپین ارزشمند «از خواستن تا توانستن» که به زیبایی روایتگر زندگی روزمره و موفقیتهای افراد دارای معلولیت است، اقدامی شایسته تحسین است، این کمپین با نگاهی واقعبینانه و به دور از شعارزدگی نشان داد که موفقیت تنها در کسب مدال و قهرمانی نیست، بلکه در غلبه بر چالشهای روزمره و حضور فعال در جامعه نیز متجلی میشود.
شمس احسان با تاکید بر ضرروت نگاه جامع و همهجانبه به انواع معلولیتها تصریح کرد: در کنار معلولیتهای جسمی و حرکتی که به طور معمول بیشتر مورد توجه قرار میگیرند، باید به معلولیتهای ذهنی، رشدی و عصبتحولی نیز توجه ویژه داشته باشیم. این گروه از عزیزان نیز همچون سایر شهروندان، حق دارند از فرصتهای برابر آموزشی، اجتماعی و شغلی بهرهمند شوند و جامعه موظف است زیرساختهای لازم برای حضور فعال و مؤثر آنها را فراهم نماید.
رئیس کمیته اجتماعی شورا موضوع متناسبسازی فضاهای شهری برای استفاده برابر تمامی شهروندان را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: این اقدام نه یک امتیاز، بلکه حقی اساسی برای تمامی شهروندان بهویژه افراد دارای معلولیت است. در این راستا، تعیین استانداردهای دقیق و علمی برای متناسبسازی امری ضروری است تا از اعمال سلیقههای شخصی و اجرای ناقص طرحها جلوگیری شود. برای مثال، در مورد پلههای برقی مراکز خرید، تنها نصب آنها کافی نیست، بلکه باید عرض، شیب و سرعت آنها مطابق با استانداردهای جهانی باشد. یا در مورد آسانسورهای اماکن عمومی، ابعاد، ارتفاع دکمهها و وجود علائم صوتی و بریل باید رعایت شود.
شمس احسان گفت: در بوستانها علاوه بر مسیرهای ویژه ویلچر، باید وسایل ورزشی و بازی مناسبسازی شده نیز تعبیه شود. در ایستگاههای مترو، علاوه بر آسانسور، باید کفپوشهای هشداردهنده برای نابینایان و سیستمهای صوتی مناسب نصب شود. در ساختمانهای اداری، علاوه بر رمپ استاندارد، باید سرویسهای بهداشتی مناسبسازی شده و پیشخوانهای خدمت با ارتفاع مناسب تعبیه شود.