خبر » نبض جامعه » نیمکت
کد خبر : 52461
یکشنبه - 13 آبان 1403 - 13:49

بهره هوشی کودکان را با این روش افزایش دهیم

تغذیه‌ی خوب در چند ماه و چند سال اول تولد کودکان تأثیر مثبتی بر روی آی کیو یا بهره‌ی هوشی آن‌ ها دارد.

بهره هوشی کودکان را با این روش افزایش دهیم

تغذیه‌ی خوب در چند ماه و چند سال اول تولد کودکان تأثیر مثبتی روی بهره‌ی هوشی آن‌ ها دارد.

اگر می‌خواهید فرزندی با آی کیو بالا داشته باشید به تغذیه‌ی وی در سال‌های ابتدایی زندگی‌اش توجه خاصی معطوف کنید، به عقیده‌ی گروه پژوهشی دانشگاه آدلاید استرالیا، تغذیه‌ی خوب، بهره هوشی کودکان را بالا می‌برد و تغذیه‌ی نامناسب کاملاً برعکس عمل کرده و بهره‌ی هوشی بچه ها را پایین می‌آورد، این گفته نتیجه‌ی بررسی نوع تغذیه‌ی بیش از۷ هزار کودک است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد آی کو بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه کرده و از ۱۵ تا ۲۴ ماهگی نیز تغذیه‌ی باکیفیتی داشته‌اند یعنی میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده‌اند به طور متوسط در سن ۸ سالگی ۲ نمره بالاتر بوده است.

برعکس آی کیو کودکانی که در دو سال اول زندگی‌شان به طور مرتب بیسکوییت، شکلات، چیپس و در حالت کلی هله ‌هوله و نوشیدنی‌های شیرین مصرف کرده‌اند در سن ۸ سالگی ۲ نمره افت کرده است.

نتایج این پژوهش همچنین نشان داده است که مصرف غذاهای خانگی برای رشد بهره‌ی هوشی بچه‌ها بهتر از مصرف غذاهای آماده و حاضری است، بررسی‌ها نشان می‌دهد بهره هوشی بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه کرده و از ۱۵ تا ۲۴ ماهگی نیز تغذیه‌ی باکیفیتی داشته‌اند یعنی میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده‌اند به طور متوسط در سن ۸ سالگی ۲ نمره بالاتر بوده است.

به باور محققان، تغذیه مناسب در دو سال نخست تولد کودکان برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز رشد سلول‌های مغزی آن‌ها لازم و ضروری است.

سرپرست تیم تحقیقاتی این پژوهش می‌گوید: «درست است که اختلاف بهره‌ی هوشی یا همان آی کیو چندان زیاد نیست اما این پژوهش نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد تغذیه‌ی کودکان ۶ تا ۲۴ ماه می‌تواند روی بهره‌ی هوشی آن‌ها در ۸ سالگی تأثیر بگذارد، برای همین والدین باید دقت کافی را روی تغذیه‌ی فرزندانشان داشته باشند زیرا غذایی که ما در دهان آن‌ها می‌گذاریم تأثیر طولانی مدتی روی مغز آن‌ها می‌گذارد.»

پس هله‌ هوله‌ها و نوشابه را از دم دست بچه‌هایتان جمع کنید. به هر ترفندی که شده آن‌ها را با میوه و سبزیجات مفید آشتی دهید.

منبع: تبیان