کارگاه آموزشی عملی روش تهیه و فرآوری گچ در کورههای پخت سنتی
کارگاه آموزشی عملی «روش تهیه و فرآوری گچ در کورههای پخت سنتی» توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی در محوطه میراث جهانی تخت سلیمان برگزار میشود.
کارگاه آموزشی عملی «روش تهیه و فرآوری گچ در کورههای پخت سنتی» توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی در محوطه میراث جهانی تخت سلیمان برگزار میشود.
به گزارش گروه گردشگری آوای جامعه ، مدرسین این کارگاه تخصصی که ۲۸ و ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۳ با همکاری پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی-فرهنگی، اداره کل پایگاههای ملی و جهانی، اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی و پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان برگزار میشود، بهنود گوهربین و یاسر حمزوی هستند.
آموزش روشهای سنتی تولید گچ به شرکتکنندگان به صورت عملی و تجربی، ارتقاء مهارتها و دانش فردی در زمینه تولید گچ به روش سنتی و افزایش تواناییهای کاربردی، ارائه اطلاعات و دانش تخصصی در زمینه استفاده از گچ به عنوان ماده ساختمانی و مرمتی، ترویج و حفظ فرهنگ بومی مرتبط با تهیه گچ به روشهای سنتی، ارتقاء سطح کیفی تولید گچ با فرآوری مناسب برای استفاده عملی، پخت آزمایشی گچ در پایگاه جهانی تخت سلیمان به عنوان پایلوت کورههای سنتی ساخت گچ کشور، هماندیشی در رابطه با به صرفه کردن فرآیند تولید گچ در کورههای سنتی اهداف آموزشی این کارگاه هستند.
سرفصلهای آموزشی این کارگاه «مقدمه و معرفی: توضیح درباره اهمیت گچ و کاربردهای آن و معرفی کورههای پخت سنتی برای تولید گچ»، «مواد اولیه و تهیه نیم کوب: معرفی مواد اولیه مورد نیاز برای تولید گچ و روشهای تهیه سنگ معدن مرغوب»،« فرآیند پخت و تولید: مراحل فرآیند پخت گچ در کوره سنتی تکنیکها و روشهای بهینهسازی فرآیند تولید»،« کنترل کیفیت و اعتبارسنجی:
روشهای کنترل کیفیت تولید گچ و اعتبارسنجی و امکان سنجش کیفیت گچ تولیدی»،« نگهداری و نحوه استفاده: راهنمای نگهداری گچ تولیدی و نحوه استفاده از گچ در مصارف مختلف» و «نکات پایانی و جمعبندی: مرور کلی مهمترین اطلاعات آموخته شده و ارائه پیشنهادات پایانی و پاسخ به سوالات شرکتکنندگان» است.