توصیه های مهم تغذیه ای برای دانش آموزان
یک پزشک متخصص طب ایرانی با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش آموزان به برخی تدابیر طب ایرانی در این باره اشاره کرد.
یک پزشک متخصص طب ایرانی با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش آموزان به برخی تدابیر طب ایرانی در این باره اشاره کرد.
به گزارش گروه آموزش و پرورش آوای جامعه، مریم السادات پاک نژاد، پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش آموزان گفت: باید برای تهیه میان وعده بچه ها در مدرسه، از پیش برنامه ریزی کنید زیرا دانش آموزی که صبحانه و میان وعده مناسب نخورد در مدرسه بی حوصله، خسته و بی دقت است.
وی توصیه کرد که انواع مغزیجات همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیلهای شیرین مثل کشمش و مویز و یا نخودچی به عنوان خوراکی برای بچه ها مناسب است و میتوان مغزیجات را به صورت پودر شده درون شیر ریخت و یا با مقداری شیره انگور یا خرما مخلوط کرد. همچنین میتوان خرما را با انواع مغزها چرخ کرد و به صورت توپک به بچه ها داد یا از مغزها لوز تهیه کرد.
این پزشک و متخصص با بیان اینکه یبوست مشکل شایعی در بین بچه ها است توصیه کرد که حتما مقداری انجیر در خوراکیهای بچه ها قرار داده شود.
پاک نژاد افزود: یکی از خوراکیهایی که خیلی مناسب بچهها است نارگیل رنده شده مخلوط با شکر است که انرژی زیادی به بچه ها میدهد و بسیار مغذی است و بسیاری از بیماریهای آنها را نیز درمان میکند.
وی با بیان اینکه از گروه حبوبات نخود مفید است، اظهار داشت: میتوان با نخود غذاهای متنوعی همچون فلافل، کتلت نخود، شامی لپه را به شکل ساندویچ برای بچهها درست کرد یا حتی نخود را پخته و با کره و آویشن و آبلیمو مخلوط کرد و به عنوان میان وعده در اختیار بچهها قرار داد، همچنین انواع ساندویچ ها مثل ساندویچ املت و نان و پنیر با سبزی یا گردو و یا مربا و یا ساندویچ هایی مثل همبرگر خانگی، پوره سیب زمینی، فلافل و… برای بچه ها مناسب است.
وی افزود: یکسری خوراکی ها مثل فرنی، شیربرنج و شله زرد برای بچه های لاغر و کم بنیه مناسب تر است همچنین سمنو، سوپ، خوراک عدسی یا لوبیا به عنوان میان وعده خوب است.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه میوه ها سرشار از ویتامین هستند و میتوان به عنوان میان وعده در مدرسه به دانش آموزان داد گفت: سیب بهترین میوه برای بچه ها است، خصوصا بچه هایی که یک مقدار دچار اضطراب و تنش های عصبی هستند و یا رفلاکس معده دارند. حتی میتوان به صورت کمپوت درست کرد.
در کنار میوه ها میتوان از سبزیجات پخته همچون هویچ، شلغم یا لبو نیز به عنوان میان وعده دانش آموزان استفاده کرد. خصوصا در فصل سرما که سرماخوردگی شیوع دارد.
پاک نژاد تصریح کرد: نوشیدنی مثل شیرعسل، شیر همراه مغزیجات، شربت عسل یا شربت شیره انگور مناسب است. همچنین شکر سرخ که در شیر حل شود برای یبوست دانش آموزان مناسب است.
وی اظهار داشت: عمدتا غذاهای سنتی ما سالم هستند؛ انواع خورشت ها و آش ها و سوپ ها به شرطی که ادویه زیادی نداشته باشند و نمک زیادی نداشته باشند برای وعده اصلی دانش آموزان که ساعات طولانی در مدارس هستند مناسب است.
پاک نژاد با اشاره به اهمیت خواب بچه ها در دوران مدرسه گفت: بچه هایی که مزاج خشکی دارند عموما لاغر هستند و به راحتی به خواب نمیروند، بنابراین باید غذاهایی بخورند که رطوبت دارند. خوردن کاهو یا آش ها و سوپ ها یا استفاده موضعی از روغن ها مثل روغن کدو، بادام و بنفشه و شیر بادام به داشتن خواب خوب کمک میکند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی گفت: مشکلات جسمی و ذهنی دانش آموزان در مدرسه با کمبود تغذیه و الگوهای غذایی ارتباط نزدیکی دارد و تاثیر مستقیمی بر یادگیری آنها میگذارد، علاوه بر والدین که باید تغذیه مناسب را در اختیار دانش آموزان قرار دهند؛ مدارس نیز باید غذاها و میان وعدههای مناسب را در بوفهها به فروش برسانند.