خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 51504
دوشنبه - 5 شهریور 1403 - 13:27

توصیه‌های مهم سلامت برای زائران دهه پایانی صفر

گرمازدگی، کم آبی، مسمومیت غذایی، بی خوابی، مشکلات دستگاه گوارشی، پادرد، ضعف و بی حالی از جمله مشکلاتی است که ممکن است برای زائران پیاده سفر اربعین و ایام پایانی ماه صفر اتفاق بیفتد.

توصیه‌های مهم سلامت برای زائران دهه پایانی صفر

فردی که بیماری قند و فشارخون دارد، نمی‌تواند داروی خود را در سفر کنار بگذارد، بلکه باید با مشورت پزشکی که زیر نظر وی بوده است سفر خود را آغاز کند.

به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی برای زائران دهه پایانی صفر برای زیارت در نهایت سلامت تاکید کرد و گفت: شست و شوی مکرر دست و صورت و همراه داشتن وسایل حفاظت شخصی مانند پتو، حوله می‌تواند تا حد بسیار زیادی به سلامت زائران امام رضا (ع) کمک کند.

راحله میری با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت می‌تواند از بروز ابتلا به بیماری‌های عفونی جلوگیری کند، افزود: استفاده از آب و غذای سالم را از دیگر ضرورت‌های تأمین سلامت فردی زائران پیاده حرم امام رضا (ع) است، هرچند کاروان‌ها و ایستگاه‌های بین راهی خدمت رسانی تلاش می‌کنند با حداکثر ایمنی، آب و غذای بهداشتی را به زائران برسانند، اما خود افراد نیز باید مواظب باشند و تنها در صورتی از مواد غذایی و آشامیدنی استفاده کنند که از بهداشتی و سالم بودن آن اطمینان حاصل کرده باشند.

وی اظهار داشت: لباس و کفش مناسب در سفر دارای اهمیت است، زیرا زخمی شدن پا و عفونت کردن آن ممکن است، آسیب جدی به سلامت فرد بزند.

میری بر همراه داشتن مهر و جانماز شخصی در کاهش انتقال بیماری و عفونت‌ها تاکید کرد و گفت: بسیاری از زائران امام رضا (ع) از سفر کربلا به شهر مشهد می‌آیند و ممکن است بیماری‌هایی را با خود به داخل کشور منتقل کنند؛ مجاورت این افراد با زائران امام رضا (ع) در انتقال بیماری‌ها تأثیر گذار است و گرمازدگی، کم آبی، مسمومیت غذایی، بی خوابی، مشکلات دستگاه گوارشی، پادرد، ضعف و بی حالی و غیره، از جمله مشکلاتی است که ممکن است برای زائران پیاده سفر اربعین و ایام پایانی ماه صفر اتفاق بیفتد.

این کارشناس حوزه سلامت افزود: در سفر‌های زیارتی نکته بسیار مهمی که در طول سفر باید بسیار مد نظر قرار گیرد موضوع تغذیه سالم و عدم افراط و تفریط در مصرف خوردنی‌‎ها و نوشیدنی‌ها در زمان پیاده‌روی است.

وی عنوان کرد: در طول زمان سفر عدم خوردن غذا در ظرف مشترک، نخوردن غذا‌های روباز و در معرض هوا، نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان در راستای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن، استفاده از آب‌های بطری و بهداشتی، شیر و دوغ بسته‌بندی شده و عدم مصرف دوغ شور، عرقیات سنتی و شربت‌های خانگی شیرین و پرهیز از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه، چای، نوشابه‌های کافئین‌دار و نوشیدنی‌های انرژی‌ زا مورد تاکید است.

میری با اشاره به اینکه مصرف میوه‌های خشک، میان‌ وعده‌های خشک و مغذی و انواع مغز‌های خام، بوداده و بدون نمک در طول مسیر‌های پیاده‌روی توصیه می‌شود، خاطرنشان کرد :بهتر است که از مصرف انواع خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های فله‌ای و غیربسته بندی خودداری شود و اینکه بسته‌های انواع مغز‌های بسته بندی شده هم قبل از مصرف تمیز و ضدعفونی شود.

مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: زائران باید از خوردن غذا‌های چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، کنسرو‌ها و شوری‌ها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی تا حد امکان بپرهیزند.