آژیر » خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 51499
دوشنبه - 5 شهریور 1403 - 13:54

ضرورت انجام ورزش‌های ساده پس از بازگشت از اربعین

توصیه می‌شود تا زائران یک هفته اول پس از بازگشت دو جلسه از آب درمانی استفاده کنند، ضمن اینکه برخی ورزش‌های کششی در منزل باعث می‌شود که عضلات کمر و اطراف زانو تقویت شود.

ضرورت انجام ورزش‌های ساده پس از بازگشت از اربعین

بازگشت زائران اربعین به کشور ادامه دارد و تا روزهای آینده تمام زائران به سلامت به خانه باز خواهند گشت، جمعیت هلال‌احمر تا پایان سفر همراه زائران است و برای سلامت آن‌ها در منزل هم توصیه‌هایی را ارائه می‌دهد، پزشکان درمانگاه‌های نجف در این مورد نکاتی را ارائه کرده اند.

به گزارش گروه سلامت آوای جامعه،  مهران یوسفی متخصص ارتوپدی مستقر در درمانگاه نبا توصیه‌هایی را برای سلامت وضعیت اسکلتی، مفاصل و عضلات ارائه داد و گفت: مفاصل زمانی آسیب پذیرند که عضلات ضعیف باشند و اگر بدن از قبل آماده باشد پیاده روی کمتر به فرد فشار می‌آورد، چرا که نمی‌توان انتظار داشت یک سال تمام افراد تحرک نداشته باشند و پیاده روی ۸۰ کیلومتری را بدون آسیب بگذرانند.

پزشک متخصص ارتوپدی تاکید کرد و افزود : برای برگشت عضلات به حالت قبل توصیه می‌شود تا زائران یک هفته اول پس از بازگشت لااقل دو جلسه از استخرهای شنای سرپوشیده، آب درمانی، سونا و جکوزی استفاده کنند، ضمن اینکه برخی ورزش‌های کششی در منزل باعث می‌شود که عضلات کمر و اطراف زانو تقویت شود.

*بررسی فشارهای جسمی ناشی از ازدحام جمعیت

نرگس مهرالحسنی متخصص طب اورژانس که در درمانگاه بستان فعالیت دارد، در این باره گفت: زائرانی که در حین سفر اربعین براثر فشارهای ناشی از ازدحام جمعیت دچار علائم دردهای شکمی و درد قفسه سینه شدند، پس از بازگشت حتما به پزشک مراجعه کنند، چراکه مواردی از فتخ بین زائرین با علامت درد شکمی مشاهده شده است؛ بنابراین بررسی چنین دردهایی مهم است، البته تا رسیدن به کشور اگر چنین علائمی وجود دارد، برای انجام اقدامات اورژانسی به درمانگاه‌های هلال‌احمر ایران مراجعه کنند.

مهر ابوالحسنی افزود: انتظار می رود زائران در بازگشت به کشور تا ۱۴ روز از کودکان و بیماران نقص ایمنی فاصله بگیرند و اگر علائم ویروسی دارند، به پزشک مراجعه کنند و از لحاظ تغذیه به ویژه زائرانی که بیماری زمینه ای دارند تغذیه مناسبی داشته باشند.

این متخصص طب اورژانس اظهار د اشت : کودکان ممکن است به دلیل عفونت های روده ای بی اشتها شده باشند یا علائم بیماری عفونی داشته باشند، بنابراین باید به پزشک مراجعه کنند، همچنین دانش آموزان با توجه به اینکه طی روزهای آینده باید در مدرسه حاضر شوند، خواب و استراحت کافی و تغذیه مناسب داشته باشند.»

پزشک داوطلب هلال‌احمر درباره بیمارانی که حین سفر، علائم گوارشی پیدا کردند توصیه می‌کند، یکسری مواد پروبیوتیک که باکتری‌های مفید روده‌ها را افزایش می دهد و جلوی رشد باکتری‌های مضر روده را می‌گیرد استفاده کنند که این مواد به صورت فرآورده‌های گوناگون در داروخانه‌ها موجود است.

وی تاکید کرد: افرادی که برای سال آینده قصد تشرف دارند به ویژه افرادی که بیماری‌های زمینه ای دارند با برنامه ریزی به مراسم پیاده‌رپی اربعین بیایند و داروهای خود را به همراه داشته باشند، دیابتی‌ها دستگاه چک قند خون به همراه داشته باشند تا بتوانند گاهی میزان قند خون خود را اندازه گیری کنند، مشاهده شده افراد دیابتی بدون اندازه گیری قند خون اقدام به تزریق انسولین کرده و دچار تشنج می‌شوند، بیماران تشنجی و اعصاب و روان نیز داروهای خود را به همراه داشته باشند، ممکن است حتی مشابه آن دارو در بین داروهایی موجود در درمانگاه‌ها نباشد.

*پرهیز از نوشیدن آب سرد

 دهقانی که از هلال احمر کرمان اعزام شده است و در درمانگاه بستان نجف مشغول خدمت به زائران است با اشاره به اینکه زائران استفاده از ماسک را فراموش نکنند، افزود: اگر زائران از نوشیدن مایعات خنک و سرد پرهیز کنند، بسیاری از مشکلات رفع می‌شوند ضمن اینکه توصیه می‌کنم از قرار گرفتن در مسیر باد مستقیم کولر و استنشاق هوای سرد دوری کنند.

این پزشک داوطلب هلال‌احمر گفت: بسیاری از حوادث در بازگشت اتفاق می افتد زائران سعی کنند زمان بیشتری را به بازگشت اختصاص داده شتاب نکنند و با آرامش از مرز عبور کرده و به کشور بازخواهند گشت.