خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 51148
یکشنبه - 14 مرداد 1403 - 15:46

۲۸ رفتار اشتباه در محل کار توسط کارمندان

مراقب رفتارتان در محل کار باشید چرا که یک رفتار اشتباه و غیراصولی باعث می‌شود که اعتماد دیگران از شما سلب شود و همچنین باعث بدنامی شما در محیط کاری شود.

۲۸ رفتار اشتباه در محل کار توسط کارمندان

مراقب رفتارتان در محل کار باشید چرا که یک رفتار اشتباه و غیراصولی باعث می‌شود که اعتماد دیگران از شما سلب شود و همچنین باعث بدنامی شما در محیط کاری شود.

به گزارش گروه زنان و جوانان آوای جامعه، محیط کار هم مثل اجتماعات دیگر مستلزم رعایت نکات و مقررات بسیاری است ، افراد موفق در محیط کار ده‌ها فرمول و روش برای حفظ و ارتقا ارزش در محیط کار به کار می گیرند چرا که داشتن ارزش در محیط کار یکی از بخش های مهم کاری و موفقیت هر فردی است . برخی رفتارها در محیط کار موجب احترام به خود و پیشرفت شغلی می شود اما انجام برخی دیگر از رفتارها در محیط کار مخرب شخصیت فرد است.

برخی از رفتارهای مخرب در محل کار ساده و پیش پا افتاده هستند اما نادیده گرفتن این رفتارهای اشتباه و انجام مکرر آنها چیزی جز تنزل شخصیت را در پی ندارند.در این مطلب چندین کاری که نباید در محیط کار انجام دهید را به اشتراک می گذاریم.

در نگاه اول به این موارد شاید آنها را ساده و پیش پا افتاده بدانید اما واقعیت اینگونه نیست چرا که لیست این رفتارهای اشتباه بعد از مدتها تحقیق و بررسی های جامعه شناختی منتشر شده است.

*بازگو کردن ذهنیات

لازم نیست در مورد همه چیز هایی که در ذهنتان است صحبت کنید. گاهی اوقات بهتر است حواسمان به چیزهای که می گوییم باشد و هر چیزی را در محیط کار بازگو نکنیم، اهداف و ایده های شما باید شخصی باشد نه عمومی. بهتر است به جای این کار، آنچه به ذهنتان می رسد را در جایی یادداشت کنید تا پس از بررسی و فکر بتوانید از آنها استفاده نمایید.

*جلب توجه کردن

در محیط کارتان حرفه ای باشید و آنچه به شما محول می شود را درست انجام دهید و به دنبال تملق و چاپلوسی نباشید. فرهنگ تملق و تکریم های بودار برخی از کارکنان لطمه زیاد به تحرک و شیوه کاری می زند، با تملق سعی در جلب توجه نداشته باشید و تمامی سعی خود را بر روی نحوه درست انجام دادن کارتان قرار دهید.

*شکایت کردن

انتقاد بین همکاران رویدادی عادی و معمولی است اما باید طوری عمل کنیم که همکارانمان انتقاد ما را به جای دستور نوعی پیشنهاد همکاری تلقی کنند و آن را مرتبط با کار و مسئولیت ما بدانند. پس هرگز بیش از حد انتقاد نکنید و طوری رفتار نکنید که همکارانتان فکر کنند قصد تجاوز به قلمرو اختیارات آنها را دارید.

*خشن رفتار کردن

خشونت در محیط کار یک عامل آسیب رسان شغلی محسوب می شود و به اشکال مختلف مانند خشونت کلامی مانند ناسزاگفتن و… خشونت روانی مانند شایعه سازی، مسخره کردن و مشاجره  دیده می شود. خشونت در محیط کار دارای پیامدهای جسمی، روانی و مالی می باشد. رفتارخشن در محیط کار باعث می شود شخصی با شما احساس دوستی و راحتی نداشته باشد، پس بهتر است کمی ملایم تر و مهربان تر با دوستان و همکارانمان باشیم.

*همیشه دیر کردن

کارکنان موظفند در ساعت تعیین شده در محل کار خود حاضر بوده و شروع به کار نمایند. دیررسیدن کار پسندیده ای نیست مخصوصا اگر تبدیل به عادت شود ، دیر کردن از فرد یک شخص بی نظم و خودخواه می سازد. کارمندان موفق و وظیفه شناس سر ساعت در محل کار خود حضور می یابند.

*برقراری بیش از حد تماس تلفنی

در محل کار تماس تلفنی بیش از حد برقرار نکنید و اگر بسیار ضروریست این کار را انجام دهید. مسائل مربوط به روابط خود را خارج از محل کار حل کنید . دفتر کار محلی برای دعوا با کودکان و فامیل نیست پس اینگونه مشکلاتتان را برای خانه بگذارید و در زمان و ساعت کار تماس غیرضروری برقرار نکنید.

*صحبت در مورد حقوق

پولی که در می آورید و هزینه هایی که به طور ماهانه برای خانه و زندگی خود دارید، مسایلی هستند که فقط به شما مربوط هستند. هرگز در مورد حقوق خود با همکاران حرف نزنید. صحبت در این زمینه ها فقط باعث برانگیخته شدن حسادت همکاران می شود و ممکن است برایتان گران تمام شود.

*غیبت درباره همکاران

غیبت در مورد همکاران بسیار ناپسند است زیرا علاوه بر تخریب شخصی دیگر، برای خود غیبت کننده نیز عواقب بدی دارد پس حتی اگر کارهای همکارتان به نظرتان عجیب و ناراحت کننده است هرگز آن را به زبان نیاورید و پشت سر او با همکاران دیگران حرف نزنید. حرف های شما شاید به گوش آن طرف برسد و این جا است که ناراحتی ها، کدورت ها، بدبینی ها و دشمنی ها آغاز می شوند.

*سپری کردن ساعاتی در رسانه های اجتماعی

از رسانه های اجتماعی باید زمان ناهار یا استراحت استفاده نمایید. به شما حقوق داده می شود تا مفید باشید نه بازی کنید پس برای فعالیت های شخصی خود از کامپیوتر شرکت استفاده نکنید.

*دروغ گفتن برای خوب جلوه دادن خود

برخی از افراد در محیط کار خود برای اینکه ارتقای شغلی یابند دروغ می گویند و کارهای خود را عالی نشان داده اما راجع به همکار خود دروغ می گویند و کار آنها را خیلی بد جلوه می دهند. دروغ های کوچک به روش های بزرگ به شما آسیب می رساند و کسی همیشه هست که حقیقت را آشکار کند.

*وارد محل کار شدن زمان بیماری

تعهد شما به شغلتان تحسین برانگیز است، اما با شیوع آنفولانزا به کل اداره ثابت نکنید کارگر خوبی هستید. اگر می توانید درخانه کار کنید، اما میکروب ها را وارد محیط کار نکنید.

*ضربه زدن به همکار

اینکه همیشه دنبال راهی باشید تا به همکار خود ضربه بزنید تا جای او را بگیرید اصلا کار درستی نیست. برای موفقیت در کار و شغلتان کارهای خود را خوب انجام دهید و فقط بر روی انجام وظیفه تان تمرکز نمایید نه تخریب دیگران.

*کنترل نکردن عصبانیت

در محیط کار لازم است که خشمتان را کنترل نمایید و هنگام عصبانیت هر چه بر زبانتان می آید را نگویید. راه هایی برای استراحت و کنترل عصبانیت خود پیدا کنید تا به طور منطقی و حرفه ای عمل کنید.

*قطع کردن حرف دیگران

در محیط کارتان زمانی که کارفرما و رئیس یا یکی از همکارانتان در حال صحبت کردن است، خوب گوش دهید و نظرات خود را بعد از حرف زدن او بیان کنید. هرگز حرف آنها را قطع نکنید زیرا اینگونه به آن ها احساس منفی می دهید. یاد بگیرید که گوش کنید تا تحسین و احترام بیشتری را به دست آورید.

*بیش از حد راحت بودن

در محیط کاری شما باید حرفه ای عمل کنید یعنی لازم نیست با رئیس و همکارتان بیش از حد صمیمی باشید. رفتارهای بیش از حد صمیمی مانند پوشیدن لباس غیر رسمی ، شوخی و مزاح بیش از حد، ورود به مسائل خصوصی دیگران در محیط کار تخریب کننده است.

*استفاده بیش از حد عطر و ادکلن

تمیز و خوشبو بودن در محیط کار بسیار پر اهمیت است اما استفاده بیش از حد از عطر و ادکلن در یک محیط محصور ، جز سردرد چیزی ندارد و بسیار آزاردهنده است پس به دیگران احترام گذاشته و از عطر ملایم استفاده نمایید.

*پخش صدا، موسیقی، با کامپیوتر بدون هدفون

محیط کار محیطی است که برای تفکر و بهره وری طراحی شده است. گوش دادن به موسیقی در محیط کار باعث می شود تمرکز خود و همکارانتان از دست رود، پس اگر بر حسب شرایط کاری لازم است به صدایی گوش کنید حتما از هدفون استفاده نمایید.

*پرت کردن حواس افراد از کار

اگر خودتان متمرکز نیستید کاری نکنید که دیگران هم دچار حواس پرتی شوند. اگر باعث شوید که همکارانتان حواسشان پرت شود و نتوانند با تمرکز کافی کار کنند، این کارتان جلوی پیشرفت در کار را خواهد گرفت.

*ناهار بدبو

اگر در محیط کارتان ناهار میل می کنید و غذایتان را از خانه می آورید سعی کنید غذاهایی به محیط کار آورید که بیش از حد ادویه نداشته باشد و غذاهایی را به محیط کار بیاورید که بوی زیادی را در محیط پخش نمی کنند.

*بی صدا نکردن زنگ تلفن

برخی افراد در محیط کار تلفن خود را روی حالت بی صدا قرار نمی دهند و زنگ خوردن گوشیشان سبب برهم خوردن تمرکز دیگران می شود. هیچ دلیلی وجود ندارد که صدای زنگ تلفن تان به شدت آزاردهنده باشد. اگر منتظر تماس هستید، گوشی را در جیب خود نگه دارید، یا روی میز به حالت بی صدا قرار دهید.

*سرقت به بهانه حقوق کم

اگر حقوق کافی نیست، با رئیس خود درباره آن صحبت کنید و وسایل شرکت را حق خود ندانید و از آنجا خارج نکنید به بیانی دیگر سرقت نکنید. هیچ دلیلی وجود ندارد که چیزی که به شما تعلق ندارد بردارید .

*مورد توجه قرار دادن زندگی شخصی

اگر در خانه مشکلی دارید که نمی توانید در محل کارتان تمرکز کنید، بهتر است مرخصی بگیرید تا کمی از لحاظ روحی روبه راه شوید اما اگر مشکلتان با یک روز مرخصی حل نمی شود ، بهتر است بنا به اخلاق کاری وقتی در محیط کار هستید به کار فکر کنید نه به درگیری های های روزمره.

*قلدری و زورگویی

اگر با تمام افراد با مهربانی و احترام برخورد کنید، بهتر و بیشتر مورد احترام قرار می گیرید. هرگز در محیط کار به دلیل اینکه شما رئیس بخش هستید ، با دیگران بد رفتاری نکنید و زورگو نباشید.
صحبت درباره بیماری و مسائل پزشکی

در مورد مشکلات پزشکی یا بیماری باعث نمی شود تا همکاران برای شما دلسوزی یا شما را تیمار کنند. پس در مورد بیماری های خود با آنها صحبت نکنید. این حرف ها شاید برای آن دست آویزی برای غیبت باشند.

*به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس

راز دار باشید و اگر کارتان حساس است و نباید اطلاعات آن به بیرون از محیط کار پخش شود، این کار را نکنید. شما با پخش کردن اطلاعات ممکن است خسارت زیادی به شرکت وارد کنید پس بر حسب اخلاق کاری باید بدانید آنچه در دفتر اتفاق می افتد به دفتر تعلق دارد و به اطلاعات خصوصی احترام بگذارید.

*از بین بردن اعتماد دیگران

عتماد اساس همه روابط و تعاملات را تشکیل داده و در روابط کاری، همانند روابط شخصی اهمیت دارد.محیط کار بر روی اعتماد رشد می کند و اعتماد از طریق عمل و نه فقط اظهار کلامی ایجاد می شود. زمانی که اعتماد به همکار خود را از دست می دهید، دیگر نمی توانید آن را به دست آورید.

*ایجاد دسیسه

افرادی هستند که قسمتی از کار روزانه شان حول نقشه کشیدن برای دیگران می چرخد. اکثر افرادی که پی نقشه کشی برای دیگران هستند از حس مخرب حسادت رنج می برند. به همکارتان حسودی نکنید و با دسیسه و نقشه کارهای او را بی ثمر نکنید. وقتی با دسیسه در محیطی تیمی اختلال ایجاد می کنید، چیزی به جز روحیه پایین و بهره وری کم انجام نداده اید.

*فریاد زدن

اگر در محیط کارتان با مسئله ای روبرو شدید که بسیار خشمگینتان نمود و یا همکارتان کاری انجام داد که شما از تحملتان خارج است ، یک لیوان آب بخورید و هرگز مسائلتان را با فریاد و خشم برطرف نکنید زیرا هیچ توجیهی برای این عمل وجود ندارد. آرام، منطقی و خوشایند باشید و با صحبت مشکل را حل کنید.