خبر » نبض جامعه » نیمکت
کد خبر : 50467
شنبه - 26 خرداد 1403 - 12:04

چگونه کتابخوان شویم؟

اگر شما هم دلتان می‌خواند، به جمع عظیم کتاب‌خوان‌ها بپیوندید، این گزارش برای شماست.

چگونه کتابخوان شویم؟

اگر شما هم دلتان می‌خواند، به جمع عظیم کتاب‌خوان‌ها بپیوندید، این گزارش برای شماست.

به گزارش گروه فرهنگی آوای جامعه، در گزارش «کتاب نجات‌بخش است» درباره تأثیرات مثبت کتاب‌خوانی گفته‌ایم، در ادامه اما راهکارهایی برای این که یک کتاب‌خوان حرفه‎ای شوید، داریم.

آخرین کتاب یا مجله‌ای که مطالعه کردید چه زمانی بوده است؟ آیا عادت روزانه مطالعه برای خود دارید؟ اگر نتوانستید پاسخ این دو  را بدهیدتاکنون فرصت‌های زیادی را از دست داده‌اید.

اولین و مهم‌ترین نکته این است که بتوانید موضوع و کتاب موردعلاقه خود را پیدا کنید. پیدا کردن کتاب مناسب مهم‌ترین گام کتاب‌خوانی است، برای این که کتاب مناسب خود را پیدا کنید راه‌های متعددی وجود دارد، برای خرید کتاب از کتاب‌ فروشی‌ها می‌توانید به تیراژ کتاب توجه کنید، به طور قطع کتاب‌های با تعداد چاپ بالا، کتاب‌هایی هستند که توانسته‌اند مخاطب بیشتری را جلب کنند، همچنین می‌توانید به سایت‌ها و برنامه‌های کتاب‌خوانی مراجعه کنید و کتاب‌های پرفروش یا موردعلاقه مخاطبان دیگر را ببینید و خلاصه‌ای از آن‌ها را به‌صورت رایگان بخوانید و از نظرات دیگر افراد راجع به کتاب موردنظر خود بهره ببرید، همچنین در مراجعه به کتابخانه‌ها نکته‌ای که افراد آشنا با کتاب مدنظر قرار می‌دهند این است که هر چقدر کتاب کهنه‌ تر شده باشد نشان‌دهنده این است که افراد بیشتری آن را مطالعه کرده‌اند و اقبال بیشتری بر آن بوده است.

امروز به‌راحتی می‌توان با عضویت در گروه‌های کتاب‌خوانی در فضای مجازی و اپلیکیشن‌های مختص کتاب‌خوانی، می‌توان از نظرات دیگران و دوستان خود مطلع شوید و باتوجه‌به نظرات افراد کتاب مناسب خود را پیدا کنید، اگر خواندن کتاب را آغاز کردید، به‌مرورزمان علایق خود را بهتر و بیشتر پیدا می‌کنید و با تجربه‌ای که به دست می‌آورید راحت‌تر می‌توانید کتاب‌های خوب و مناسب را پیدا کنید.

تلاش کنید همیشه چیزی برای خواندن همراه داشته باشید، همان‌طور که قبل از خارج‌شدن از خانه همراه‌داشتن کلید، عینک آفتابی، گوشی همراه و گواهینامه را چک می‌کنید از همراه‌داشتن کتاب نیز اطمینان حاصل کنید، چه یک کتاب کوچک داخل کیف یا یک کتاب دیجیتال در گوشی خود. همراه داشتن کتاب، انگیزه مطالعه را در شما تقویت می‌کند و باعث می‌شود از فرصت‌های گوناگون خود در طول روز برای کتاب‌خوانی استفاده کنید. برای مثال به‌ جای این که با تلفن همراه خود مشغول بازی شوید یا صفحات مجازی را برای بار چندم نگاه کنید، چند صفحه از کتاب دیجیتال روی تلفن همراه خود را بخوانید.

هر کاری که می‌توانید مطالعه شما را لذت‌بخش‌تر کند، انجام دهید، توصیه می‌شود که برای مطالعه یک مکان ثابت را در خانه یا محل کار در نظر بگیرید، مکانی که در آن آرامش داشته و راحت باشید، مانند یک صندلی راحتی در گوشه‌ای از خانه که نور مناسبی دارد، اما تلاش کنید دراز نکشید مگر قبل از خواب، همچنین مکانی که عوامل حواس‎پرتی از آن دور هستید، مانند سیستم‌های صوتی، تلویزیون و رفت‌وآمد اعضای دیگر خانواده، البته این بدان معنی نیست که مطالعه خود را تنهابه آن مکان محدود کنید، خواندن کتاب در مکان‌های مختلف هم می‌تواند جذاب باشد، مثل زمانی که در یک اتوبوس یا زمانی که در سالن انتظار هستید، این استفاده از وقت می‌تواند حس مثبت و لذت‌بخشی ایجاد کند.

برای مطالعه هدف‌گذاری کنید، یعنی این که در روز یا هفته چند صفحه کتاب بخوانید. برای شروع باید این هدف را کوچک کنید، برای مثال از چند صفحه در روز، تا با عمل‌کردن به آن انگیزه بیشتری پیدا کنید. این هدف‌گذاری به‌مرورزمان باعث ایجاد عادت مطالعه می‌شود؛ همچنین بسیاری از افراد از روش‌هایی مانند اختصاص‌ دادن ساعات مشخصی از روز برای مطالعه یا روزهایی مشخص در هفته برای رفتن به کتابخانه استفاده می‌کنند.

یکی از روش‌های دیگری که می‌تواند انگیزه بیشتری برای مطالعه ایجاد کند، درنظرگرفتن یک هدف طلایی است، برای مثال تصمیم بگیرید در یک سال، ۵۰ کتاب را مطالعه کنید و باتوجه‌به این هدف‌گذاری بزرگ هر روز متناسب با آن به مطالعه بپردازید.

از رها کردن و کنارگذاشتن کتابی که شما را به خود جلب نکرده، هراس نداشته باشید. این طبیعی است که حتی با خواندن نیمی از یک کتاب به آن علاقه‌مند نشوید، شاید در فرصت‌های بعدی تمایلی برای مطالعه آن کتاب ایجاد شود، شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که کتابی نتواند شما را صددرصد به خود جذب کند اگر کتاب را نخوانده رها کنید ممکن است احساس بدی به شما دست دهد و باعث دلسردی از مطالعه شود و در تثبیت روند مطالعه اثرات منفی خود را نشان دهد، بنابراین خود را سرزنش نکنید و خواندن کتاب‌های دیگر را آغاز کنید.

همیشه فهرستی از کتاب‌هایی را که دوست دارید، داشته باشید. تا با تمام‌شدن کتابی که خوانده‌اید دچار سردرگمی نشوید و در عادت مطالعه شما وقفه‌ای پیش نیاید. یادداشت‌کردن عناوین کتاب‌هایی که برای مطالعه انتخابشان کرده‌اید بسیار کمک‌کننده است، همچنین تهیه فهرستی از کتاب‌هایی که مطالعه کرده‌اید نیز بسیار کمک‌کننده است.

نگران سرعت مطالعه خود نباشید هر چند راه‌حل‌هایی برای مهارت تندخوانی پیشنهاد می‌شود با این وجود، این مهارت به‌مرورزمان و تجربه بیشتر خودبه‌خود به دست می‌آید. از خواندن لذت ببرید و به کمیت آن توجه نکنید. تنها مقیدشدن به تعداد صفحات خوانده شده مفید نخواهد بود. باید کیفیت مطالعه خود را از جنبه‌های دیگر نیز مورد بررسی قرار دهید.