ریشه اخلاق و سلامت جوانان در آتش قلیان ها میسوزد!
زمان آن فرارسیده که مدیران و متولیان امر برای بهینه شدن اوقات فراغت جوانان با فراهم آوردن فرصتهای مفید و موثر چارهای اندیشه کنند چرا که ریشه اخلاق و سلامت جوانان در آتش قلیانها میسوزد!
علی البرزی/ آوای جامعه
به تازگی رئیس کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفته است: «بر اساس آمار در سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰، مصرف دخانیات درمیان مردان حدود سه درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش یافته است و مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال در بین زنان حدود ۹۰ درصد و در بین مردان ۳۴ درصد و همچنین مصرف روزانه سیگار در بین زنان حدود ۱۹۰ درصد و در بین مردان ۴۶ درصد افزایش داشته است.»
شاید اگر یکی از زمینههای اصلی گرایش جوانان به مواد دخانی از قلیان تا سیگار را وجود مراکزی برای استعمال این مواد و دسترسی راحت و بی دردسر به انواع مواد دخانی بدانیم، سخن به گزاف نگفته باشیم.
این روزها برخی از چایخانه ها و کافی شاپها به محلی برای استعمال مواد دخانی و پاتوقی برای آشنایی و ارتباط دختران و پسران تبدیل شده اند. البته تعدادی از این اماکن در کلانشهرها روز و شب میزبان صحنه ها، رفتارها و دیالوگهایی است که نه تنها با قواعد شکل گیری و راه اندازی یک کافی شاپ تناسبی ندارد بلکه استقبال جوانان از این اماکن و استعمال دخانیات نشاندهنده رشد پدیدهای به نام «خود تخریبی» در بین جوانان است که سلامت جسمی و اندیشهای آنان را به شدت تهدید میکند.
گذراندن وقت در قلیان سراها به عنوان یک ژست اجتماعی ظهور و بروز می یابد و جوانان از هرطبقه جامعه تلاش میکنند تا در قلیان سراگردیهای گروهی خود را با حال و هوای این اماکن هماهنگ کنند تا به زعم خود در بین هم سن و سالان خود کم نیاورند.
برخی جوانان برای گذراندن وقت و دراصطلاح دورهم بودن با قرارگذاشتنهای گروهی، دوستان خود را به کشیدن قلیان و یا یک پک سیگار میهمان میکنند و در اصطلاح برای یکدیگر، آخر مرام و لوتی گری را به نمایش میگذارند.
جوانهایی که هر کدام یک سری پلاستیکی دستشان است و شلنگ قلیان را دست به دست میچرخانند، آنها که لوطی ترند و بیشتر خراب رفیق، نوبت را به دیگری میدهند و یا دوستان خود را به یک قلیان با طعمهای گوناگون میهمان میکنند.
این در حالی است که بر اساس آخرین آمار اعلام شده توسط مدیران وزارت بهداشت استعمال مواد دخانی بویژه قلیان در بین «دختران جوان» در جامعه به شیب تندی رسیده است، دختران جوان در عرصه مصرف قلیان پا به پای پسران و بدون توجه به هشدارها رقابت میکنند و سلامتی خود را به همین آسانی به حراج گذاشتهاند، البته در بررسی گرایش جوانان به قلیان سراها نباید از تاثیر آمار بالای بیکاری در جامعه غافل شد!
به هر رو به نظر میرسد زمان آن فرارسیده که مدیران و متولیان امر برای بهینه شدن اوقات فراغت جوانان با فراهم آوردن فرصتهای مفید و موثر چارهای اندیشه کنند چرا که ریشه اخلاق و سلامت جوانان در آتش قلیانها میسوزد!
*************
*هشدار : برداشت و نقل مطالب اختصاصی سایت « آوای جامعه» بدون ذکر منبع مجاز نیست و در صورت مشاهده نه تنها پیگرد قانونی دارد ، بلکه از طریق شبکه های اجتماعی هم به مخاطبان اطلاع رسانی می شود.
ما وظیفه خود می دانیم که در صورت برداشت خبر، گزارش و یادداشت از سایت های دیگر منبع مطالب را درج کنیم و این انتظار می رود که شما مخاطبان عزیز هم به این موضوع دقت عمل لازم را داشته باشند.
( از اینکه این موضوع را رعایت می کنید متشکریم)