آوای شهر » خبر » نبض جامعه
کد خبر : 47658
سه شنبه - 11 مهر 1402 - 11:43

صدای روستا روی امواج رادیو

رادیو تهران صدای پایتخت، با هدف توجه مخاطبان به روستا و حوزه کشاورزی تصمیم بر این گرفته که تمام برنامه های روز پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ مهر ماه خود را، با عنوان «رادیو روستا» روی آنتن ببرد.

صدای روستا روی امواج رادیو

رادیو تهران صدای پایتخت، با هدف توجه مخاطبان به روستا و حوزه کشاورزی تصمیم بر این گرفته که تمام برنامه های روز پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ مهر ماه خود را، با عنوان «رادیو روستا» روی آنتن ببرد که به حوزه های گوناگون روستا و عشایر اختصاص یافته است.

به گزارش گروه رسانه آوای جامعه،  فرهاد محمودی مدیر طرح رادیو روستا و مدیر گروه دانش و اقتصاد رادیو تهران گفت: شبکه رادیویی تهران با توجه به استانی بودن آن و نیاز و تکلیف پرداختن به ظرفیت های استان تهران علاوه بر توجه به روستاهای اطراف تهران به روستاهای سراسر کشور نیز توجه ویژه دارد.

این شبکه رادیویی، برای نشان دادن اهمیت روستا و عشایر و حوزه کشاورزی تصمیم بر این گرفته که تمام برنامه های روز پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ مهر ماه را به مناسبت روز روستا و عشایر شنبه ۱۵، با عنوان «رادیو روستا» روی آنتن ببرد که به حوزه های گوناگون روستایی و عشایر اختصاص یافته است.

افزایش اطلاعات مخاطبان نسبت به روستاهاوی با اشاره به اهداف راه اندازی رادیو روستا افزود: از مهم ترین اهداف رادیو روستا افزایش میزان اطلاعات مخاطبان نسبت به روستاهای اطراف تهران و روستاهای سراسر کشور و قابلیت های اقتصادی آنهاست.

محمودی معتقد است، طبیعی که این مقدار برنامه شاید به طور تمام نتواند اهمیت این حوزه را مشخص کند، در این راستا جدول پخش برنامه های رادیو تهران در این دو روز تحت عنوان «رادیو روستا» به پنج بخش تقسیم شده است که تمامی این پنج بخش با نام واحد روستاگرد معرفی می شود.

به گفته محمودی، رادیو روستای شبکه رادیویی تهران به معرفی روستاها می پردازد، روستاهایی که قابلیت رشد، توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در کار تولیدی دارد و قدم های موثری در راستای معرفی قابلیت اقتصادی روستاها برداشته شده است.

محمودی با اشاره به اینکه در«رادیو روستا» به روستاهای گوناگون سفر می شود، افزود: در رادیو روستا به روستاهای گوناگون سفر می شود، در این بستر مختصات و موقعیت جغرافیایی روستاها، ویژگی های فرهنگی، کشاورزی، گردشگری، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی آنها بازگو می شود.

در ادامه افراد برجسته سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی روستاها هم از جنبه اقتصادی، نوع تولید خانگی و داخلی و نوع ارتزاقشان در روستا خواهند گفت. وی با اشاره به بخش های رادیو روستا افزود: در اولین بخش از رادیو روستا ساعت ۲۴ تا ۶ صبح ، رادیو روستا با عنوان «روستاگرد» با محوریت پخش موسیقی محلی، آواهای کار و گپ و گفت و خاطره گویی با مخاطبانی که اهل روستا هستند یا از نسل روستا و عشایر هستند، روستای خودشان را معرفی و خاطره هایشان را بازگو کنند.

محمودی با بیان بخش دوم رادیو روستا عنوان کرد: از ساعت ۶ تا ۱۰ صبح روستاگرد با محوریت گروه فرهنگ و جامعه به بررسی وضعیت روستاها؛ کشاورزی، حوزه های عشایر با موضوعات گوناگون طرح هادی، جمعیت، مهاجرت، رفاه و آسایش می پردازد و پیگیر مصوبات و مطالبات روستائیان و عشایر مرتبط با حوزه های روستائیان، کشاورزان و اسکان عشایر است، گفت وگو با فرمانداران، بخشداران و دهیاران بویژه استان تهران از دیگر بخش های این گروه است.

تشویق به رونق کسب و کار داخلی و تولیدعلاوه بر این ها، بخش سوم از ساعت ۱۰ تا ۱۴ با محوریت گروه تاریخ و معارف در حوزه تاریخ روستاها، آداب و رسوم بویژه از نگاه مذهبی، بناها و امکانات تاریخی و مذهبی، قدمت روستاها و نحوه شکل گیری و معرفی اقوام است و بخش چهارم از ساعت ۱۴ تا ۱۸ با محوریت گروه دانش و اقتصاد پرداختن به فرصت های بالقوه و بالفعل روستاها، کشاورزی و حوزه های عشایری بویژه از جنبه های اقتصادی، تولیدی، صنعتی و تعاونی های روستایی، دامپروری، باغداری و معرفی توانمندی ها، گفت و گو با افراد موفق در روستا و حوزه های عشایری بویژه در حوزه های مختلف علمی، دانشی، اقتصادی، تولیدی، صنعتی است.

مدیر گروه رادیو روستا افزود: بخش پنجم از ساعت ۱۸ تا ۲۲ کاری از گروه ورزش و تفریحات رادیو تهران که با محوریت گردشگری روستایی ورزش و تفریحات روستا و حوزه های عشایری روی آنتن می رود.

همچنین از برخی مراکز استانها هم برنامه هایی دریافت شده که از ساعت ۲۲ تا ۲۴ با هدف معرفی روستاها و عشایر گوناگون پخش خواهد شد.

محمودی گفت: در رادیو روستا تلاش می کنیم تا با الگو قرار دادن اقتصاد روستا در نگرش نوع زندگی تغییر و اصلاح ایجاد شود و شنوندگان تشویق به رونق کسب و کار داخلی و تولید شوند و با الگو قرار دادن اقتصاد و خودکفایی در روستا، سبک زندگی مدرن و تجملاتی شهرنشینی امروز اصلاح شود و شهروندان تشویق به مدیریت اقتصادی به شیوه روستا شوند.