مخالفت مرکز پژوهش های مجلس با محدود شدن فعالیت دانشگاه پیام نور
معاون دانشگاه پیام نور از رد کلیات طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به ویژه محدود شدن فعالیت دانشگاه پیام نور به مراکز استانها توسط مرکز پژوهشهای مجلس خبر داد.
معاون حقوقی، مجلس و امور استان های دانشگاه پیام نور از رد کلیات طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به ویژه محدود شدن فعالیت دانشگاه پیام نور به مراکز استانها و گسترش دامنه فعالیت آن به خارج از کشور توسط توسط مرکز پژوهشهای مجلس خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه آوای جامعه، مجتبی سلطانی احمدی معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای دانشگاه پیام نور اظهار داشت: مرکز پژوهش های مجلس طرح ساماندهی مأموریت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی را که در هفت ماده طراحی و در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۱ توسط مجلس اعلام وصول شده است را دارای ایرادات قانونی، حقوقی و مغایرت قانون اساسی دانست.
وی تصریح کرد: در طرح فوق سیاست های کلی نظام قانونگذاری رعایت نشده است و به باور کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس یکی از مهمترین ایرادات طرح، عدم توجه به سوابق قانونی، مصوبات و آئین نامه های پیشین و اسناد مرتبط است که توسط مراجع ذیصلاح ارائه شده است.
سلطانی احمدی عنوان کرد: کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس معتقدند این طرح ضمن اینکه به نظر نمی رسد مشکلی را حل کند بدون توجه به سوابق قانونی مرتبط و متعدد تهیه شده است و به تورم و تشتت قانونی دامن میزند.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای دانشگاه پیام نور افزود: از نظر مرکز پژوهش های مجلس تعطیلی فعالیت دانشگاه پیام نور در دوره های روزانه، شبانه و حضوری موضوعیت ندارد چرا که طبق اساسنامه این دانشگاه اجرای برنامه های آموزشی به شیوه آموزش نیمه حضوری و از راه دور پیش بینی شده است و این دانشگاه بدواً فاقد دوره های روزانه و شبانه است.
وی همچنین به نظر مثبت مرکز پژوهش های مجلس درباره تقویت دانشگاه پیام نور تاکید کرد و افزود: درباره تعطیلی برنامه آموزش حضوری دانشگاه پیام نور و محدود کردن این دانشگاه به دوره های غیرحضوری که خلاف اساسنامه این دانشگاه است هیچگونه اولویت و استدلالی وجود ندارد.
دانشگاه پیام نور می تواند به اقتضای شرایط خود و جامعه دوره های نیمه حضوری و یا آموزش مجازی خود را فعال یا غیر فعال کند زیرا این دانشگاه هیچ اجباری برای حضور دانشجویان در کلاس اعمال نمی کند.
در واقع مرکز پژوهشها معتقد است تعطیلی کامل واحدهای دانشگاه پیام نور نیازمند بررسی همه جانبه است و باید بر اساس آمایش دقیق و مبتنی بر نیاز، برخی واحدهای (شهرستانی) تعطیل و برخی دیگر تقویت شوند.
سلطانی احمدی گفت: جهان و بویژه کشورهای توسعه یافته در دورهی پسا کرونا بر روی تقویت دانشگاههای باز، از راه دور و ترکیبی در حال سرمایه گذاری هستند و در این راستا تقویت و سرمایه گذاری بر روی دانشگاه پیام نور به عنوان مولود آموزشی انقلاب اسلامی ضروری است.