خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 4685
چهارشنبه - 13 آذر 1398 - 03:45

هنگام آلودگی هوا چه میوه‌هایی مصرف کنیم؟

مصرف میوه‌های دارای ویتامین‌های A، C و E در مراقبت از سلول‌های بدن مقابل آسیب دیدن در شرایط آلودگی هوا مراقبت می‌کند.

هنگام آلودگی هوا چه میوه‌هایی مصرف کنیم؟

با توجه به افزایش آلودگی هوای تهران و قرار گرفتن کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار به عموم شهروندان به ویژه گروه‌های حساس اعم از سالمندان، کودکان، بانوان باردار و بیماران قلبی و ریوی که بیش از سایر شهروندان در معرض آسیب‌ها و خطرات هوای آلوده قرار دارند، توصیه کرد تا میوه و سبزیجات بیشتر مصرف کنند.

به گزارش گروه شهری آوای جامعه ، روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با صدور اطلاعیه‌ای با اعلام اینکه مصرف میوه و سبزیجات در کاهش آثار و عوارض ناشی از آلودگی هوا موثر هستند، تاکید کرد: مصرف میوه‌های دارای ویتامین‌های A، C و E که خاصیت آنتی اکسیدان دارند، در مراقبت از سلول‌های بدن مقابل آسیب دیدن در شرایط آلودگی هوا مراقبت می‌کند.

بر اساس این اطلاعیه، از جمله میوه‌ها و سبزیجات دارای آنتی اکسیدان می‌توان به مرکبات و میوه‌های با رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز، موز، خرمالو، انار، کیوی و انواع فلفل‌های سبز و نارنجی را نام برد و در مجموع، مصرف روزانه حداقل ۴۰۰ گرم میوه و سبزیجات توصیه می‌شود که معادل ۳ عدد میوه متوسط و ۲ عدد محصولات فرنگی نظیر هویج و گوجه است.

این اطلاعیه می‌افزاید، افزایش مصرف آب و مایعاتی همچون شیر کم چرب و چای کم رنگ و نیز مصرف ماهی به دلیل وجود ویتامین E و اُمگا ۳ به کاهش آثار و عوارض آلودگی هوا کمک می‌کند، ضمن اینکه مصرف سبزی‌هایی مانند کاهو، هویج، گشنیز، جعفری، تره، کرفس، خُرفه، ریحان، کلم، گُل کلم، سبزی خوردن، پیازچه، سیر و لیموتُرش در روزهای آلوده ضروری است.

گفتنی است ، در پایان این اطلاعیه توصیه شده است که در این روزها، وعده‌های غذایی سبک جایگزین وعده‌های غذایی سنگین شده و عموم افراد به ویژه سالمندان، غذاهای بخارپز و آب‌پز را در برنامه غذایی خود بگنجانند، علاوه بر اینکه سوپ‌ها و آش‌هایی مانند آش سبزیجات به دفع سموم ناشی از آلودگی هوا از بدن کمک می‌کنند.