گشت و گذار خبری در سازمان میوه و تره بار
سرانه مصرف ماهی در بسیاری از کشورهای جهان بیش از ۲۰ کیلوگرم در سال است در صورتی که این میزان در ایران، سالانه بالغ بر ۸ کیلوگرم است.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار در دیدار با اعضای شورای بسیج این سازمان به مناسبت هفته بسیج به عنوان مجموعهای که تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند، نام برد و گفت: بسیجیان نام و نشان خود را در گمنامی جست و جو میکنند.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه ، سید سعید راد با اعلام اینکه میادین میوه و تره بار در پیشانی خدمت به شهروندان قرار دارند و از سال گذشته که تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی علیه کشورمان شدت گرفته، اهمیت و جایگاه خدماترسانی این سازمان پر رنگتر شده است، افزود: در این میان، همکاران بسیجی سازمان از نقش ویژهای برخوردارند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان مدیریت میادین با سفره خانوادهها و معیشت شهروندان سر و کار دارد و هدف این سازمان، خدمت به مردم و برند آن صداقت با مردم است، خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمار این سازمان، قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار نسبت به سطح شهر ۴۵ درصد پایینتر است.
گفتنی است، حسین ویسی، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار نیز با اعلام اینکه بسیج این سازمان در اجرای برنامههای ابلاغی سرآمد است و علاوه بر حضور فعال در عرصه خدماترسانی، در فعالیتهایی همچون امدادرسانی در جریان سیل فروردین ماه نیز حضور فعال داشته است، گفت: بسیج در انجام ماموریتهای سازمان مدیریت میادین در خدمت به شهروندان، دوشادوش سایر همکاران این سازمان گام بر میدارد.
قیمت ۱۰ محصول پر مصرف
بر اساس آخرین نرخنامه سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار، قیمت انواع میوه و محصولات فرنگی در میادین میوه و تره بار از ثبات برخوردار است و در مواردی قیمت برخی محصولات از کاهش نسبی نیز برخوردار بوده است.
خیار کوتاه، سیر و فلفل دلمه سبز از جمله محصولاتی هستند که نسبت به نرخنامه قبلی این سازمان قیمت آنها کاهش داشته، ضمن اینکه محصولاتی همچون گریپ فروت، ترب سفید و تره فرنگی نیز کاهش قیمت داشتهاند.
بر اساس این گزارش، قیمت ۱۰ محصول پر مصرف بازار در میادین میوه و تره بار به شرح زیر اعلام شده است.
۱- انواع پیاز شامل پیاز سفید ۲۴۰۰ تومان، پیاز زرد ۲۶۰۰ تومان و پیاز قرمز ۳۲۰۰ تومان
2- سیب زمینی هر کیلوگرم ۳۳۰۰ تومان
3- انواع خیار شامل خیار کوتاه ۴۵۰۰ تومان، خیار رسمی و رویال ۴۹۰۰ تومان و خیار گلخانهای ۵۸۰۰ تومان
4- انواع گوجه فرنگی شامل گوجه گلخانهای ۶۲۰۰ تومان و گوجه گیلاسی و زیتونی ۷ هزار تومان
5- انواع سبزی شامل سبزی پاک کرده ۵۲۰۰ تومان و سبزی دستهای جور ۳۲۰۰ تومان
6- انواع کاهو شامل کاهو پیچ سالادی ۲۸۰۰ تومان و کاهو رسمی پاک کرده ۲۶۰۰ تومان
7- انواع پرتقال شامل تامسون شمال ۳۱۰۰ تومان، رسمی شمال ۲۸۰۰ تومان و جنوب ۳۸۰۰ تومان
8- نارنگی هر کیلوگرم ۴۶۰۰ تومان
9- انواع سیب شامل سیب قرمز ۴۵۰۰ تومان و سیب زرد ۴۹۰۰ تومان
10- موز هر کیلوگرم ۱۰۸۰۰ تومان
اختلاف ۲ تا ۲۰ هزار تومانی قیمت ماهی
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار با اعلام اینکه تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با وجود کاهش قدرت خرید مردم، مصرف ماهی از سبد خرید شهروندان حذف نشود و همچنان شاهد حفظ ماهی در سفره خانوادهها باشیم، گفت: سعی کردهایم تا قیمت انواع ماهی در میادین میوه و تره بار را به مراتب پایینتر از میانگین قیمت سطح شهر نگه داریم.
سید سعید راد با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در بسیاری از کشورهای جهان بیش از ۲۰ کیلوگرم در سال است در صورتی که این میزان در ایران، سالانه بالغ بر ۸ کیلوگرم است که البته سرانه مصرف ماهی در تهران از این عدد نیز کمتر است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمتها باعث کاهش سهم این ماده پروتئینی با ارزش در سبد خانوارهای شهری شده است، تأکید کرد: با این وجود و به منظور امکان خرید ماهی توسط شهروندان، قیمت بسیاری از انواع آبزیان در میادین میوه و تره بار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثابت نگه داشته شده و حتی در مواردی کاهش یافته است.
گفتنی است در حال حاضر هر کیلوگرم انواع ماهی از جمله قزل آلا، شیر، کپور، حلوا، سفید و شوریده در میادین میوه و تره بار بین ۲ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان پایینتر از میانگین قیمتهای سطح شهر عرضه میشود.
افزایش ۶۰ درصدی تقاضا برای عرضه محصولات پروتئینی
افشین حبیب زاده، نماینده ناظر شورای اسلامی شهر تهران در جلسه شورای واگذاری اماکن عرضه خرده فروشی محصولات پروتئینی این سازمان تاکید کرد: با هدف حمایت از تولیدکنندگان واقعی و تثبیت قیمتها و تنظیم بازار در جهت حفظ حقوق مصرفکنندگان، باید شرایط را برای حذف کامل واسطهها و حضور هر چه بیشتر تولیدکنندگان در میادین میوه و تره بار تسهیل کنیم.
سید سعید راد در این جلسه از افزایش ۶۰ درصدی تقاضای تولیدکنندگان برای عرضه محصولات پروتئینی در میادین میوه و تره بار نسبت به دوره قبل خبر داد و گفت: در دوره قبل ۱۰۱ مشارکت کننده در این بخش از واگذاریها حضور داشتند اما در این دوره ۱۶۷ تولیدکننده در ۵ حوزه پروتئینی، مرغ و تخم مرغ؛ انواع قارچ خوراکی و جوانهها؛ انواع فرآوردههای گوشتی؛ گوشت قرمز (بستهبندی شرکتی) و گوشت قرمز (بستهبندی در محل) مشارکت کردند.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار با اشاره به اینکه در این دوره، تولیدکنندگان ۲۱ استان، متقاضی عرضه محصولات پروتئینی خود، در میادین میوه و تره بار بودهاند، افزود: امسال تولیدکنندگان ۳ استان جدید به متقاضیان اضافه شدهاند و بیشترین متقاضی در بخش محصولات پروتئینی، مرغ و تخم مرغ و پس از آن، گوشت قرمز (بستهبندی در محل) بوده است که با توجه به افزایش ۶۰ درصدی تقاضا، امیدواریم بخش بیشتری از نیاز شهروندان به این محصولات را تامین کنیم.
در ادامه این جلسه، معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با تاکید بر اینکه امروز میادین میوه و تره بار به پناهگاه شهروندان تبدیل شدهاند، اظهار کرد: اختلاف فاحش قیمت محصولات در این مراکز نسبت به سطح شهر، با توجه به کیفیت مطلوبی که محصولات عرضه شده در میادین میوه و تره بار از آن برخوردارند، موجب شده تا شهروندان برای تامین مایحتاج روزانه خود بیش از پیش به این مراکز روی بیاورند.
مرتضی معتمد با اشاره به اینکه برای بسیاری از تولیدکنندگان امکان حضور فیزیکی در میادین میوه و تره بار تهران برای عرضه مستقیم محصولاتشان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با توجه به وجود بستر مناسب در سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران و اعتماد شهروندان به این سازمان، باید شرایطی فراهم شود تا میادین میوه و تره بار، نقش بارانداز محصولات کشاورزان و باغداران سرتاسر کشور را نیز ایفاء کنند.