خبر » زنان و جوانان » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 45879
دوشنبه - 4 اردیبهشت 1402 - 10:58

ضرورت همدلی با سالمندان در کنار مراقبت های درمانی / نقش ویژه خانواده در دوران سالمندی

«تجربه این سال ها فعالیت در حوزه سالمندان به من ثابت کرده که ویزیت سالمند یک بخش از روند پزشکی است، همدلی نیز به اندازه ویزیت مهم است.»

ضرورت همدلی با سالمندان در کنار مراقبت های درمانی / نقش ویژه خانواده در دوران سالمندی

یک پزشک عمومی که سال ها در حوزه سالمندان فعالیت کرده است معتقد است که در حیطه پزشکی براساس تعریف ها و طبقه بندی های صورت گرفته سالمندی از ۶۰ سال تعریف شده است، اما در همه مواقع تنها سن مطرح نیست، گاهی ممکن است شرایط زندگی و یا بیماری های گوناگون باعث شود فرد زودتر از ۶۰ سالگی، سالمندی را تجربه کند.

به گزارش گروه سلامت آوای جامعه،  موزونی با بیان این مطلب گفت:  روند پیری حاصل هر آن چیزی است که ما از کودکی کاشته ایم! به عبارتی آن سبکی که ما با آن زندگی کردیم، تغذیه، فعالیت فیزیکی، رعایت مسائل بهداشتی، استرس هایی که از کودکی با آنها سر و کار داشتیم در پروسه سالمندی ما تاثیر گذار است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان فرآیند سالمندی را به تاخیر انداخت، گفت: با اصلاح سبک زندگی امکان به تاخیر انداختن روند پیری وجود دارد، علاوه بر کند کردن روند سالمندی در برخی مواقع نیز می توانیم سیر پیش رونده پیری را کنترل کنیم.

این پزشک با تاثیر شرایط روحی بر فیزیک انسان عنوان کرد: سالمندی یکی از دوره های سخت زندگی است، چرا که توانایی ها و قابلیت های انسان کاهش می یابد و نمی تواند به راحتی از پس همه موضوعات روزمره خود بر بیاید به همین دلیل آزرده خاطر می شود، اما اگر سبک زندگی درست در کودکی و نوجوانی داشته باشیم به طور قطع این سن قابل تحمل تر خواهد بود.

*اهمیت حس استقلال در سالمندان

وی خاطرنشان کرد: نمی توان منکر واقعیت شد، به هرحال همه سالمندان دچار مشکلات روحی، مشکلات حرکتی، کاهش نیرو و قدرت بدنی، کاهش ساعت خواب و بی خوابی، فراموشی، تنهایی،کاهش سطح انگیزش می شود که به طور قطع برای اطرافیان هم خوشایند نخواهد بود.، اما سالمندان و اطرافیان آنها باید تلاش خود را برای سازگاری بیشتر با این شرایط دو چندان کنند.

موزونی با اشاره به اهمیت استقلال در سالمندان گفت: احساس وجود داشتن و مهم بودن، توانایی اداره کردن زندگی و بزرگ خانواده بودن برای سالمندان اهمیت زیادی دارد که اطرافیان باید به آن اهتمام داشته باشند، به این ترتیب روحیه مستقل بودن و قوی بودن در سالمند حفظ خواهد شد.

این پزشک درباره سفر رفتن سالمندان اظهار داشت: ما نمی توانیم یک نسخه برای همه سالمندان بپیچیم، چرا که برخی از آنها به دلیل اختلالات حرکتی و نبود توانایی در راه رفتن نمی توانند به سفر بروند، اما اگر این شرایط وجود دارد که سالمند به سفر برود، در وهله اول از وی نظر سنجی کنید.

اگر هم برای سفر مقاومت کرد، اطرافیان به تصمیمش احترام بگذارند، چرا که حس تعلق و وابستگی به یک مکان با افزایش سن افزایش می یابد.

*بازگشت برخی از سالمندان به دوران کودکی

وی افزود: برخی از سالمندان آلزایمری به دوران کودکی خود باز گشته و خانواده باید تلاش کند اگر امکان پذیر است، فضای کودکی را برای آنها تداعی کند تا احساس گم‌گشدگی در سالمند از بین برود.

اگر دقت کنید، مبنای تمام این شرایط، حس ناتوانی و ضعف است، چون فرد می بیند ضعیف شده، ناخودآگاه می خواهد که از وی مراقبت شود و اولین چیز همان خانه و فضای آن است.

موزونی گفت: تجربه این سال ها فعالیت در حوزه سالمندان به من ثابت کرده که ویزیت سالمند یک بخش از روند پزشکی است، همدلی نیز به اندازه ویزیت مهم است.