آوای شهر » خبر » نبض جامعه
کد خبر : 45157
دوشنبه - 15 اسفند 1401 - 17:46

۸۵ درصد درآمد شهرداری در سنوات گذشته از منابع مالی سمی بود

مدیر مطالعات اقتصادی اداره کل وصول درآمد معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: ۸۵ درصد از درآمدهای پایدار شهرداری تهران در سنوات گذشته از منابع مالی سمی بود.

۸۵ درصد درآمد شهرداری در سنوات گذشته از منابع مالی سمی بود

مدیر مطالعات اقتصادی اداره کل وصول درآمد معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: ۸۵ درصد از درآمدهای پایدار شهرداری تهران در سنوات گذشته از منابع مالی سمی بود.

به گزارش گروه شهری آوای جامعه،  عابدین سالاری گفت: همانطور که می دانیم ریشه مشکلات شهرداری تهران در سال های گذشته موضوعاتی مانند شهر فروشی بود که از این راه برای تامین مالی شهرداری تهران استفاده شده بود.

وی با بیان اینکه درآمد پایدار نباید تابع فراز و فرودهای اقتصادی باشد و روند خاص خود را باید داشته باشد، افزود: دومین موضوع این است که محل تامین این درآمدها سمی نباشد به عبارتی ماحصل فروش زمین و آسمان شهر نباشد که متاسفانه در سنوات گذشته این چنین بود.

مدیر مطالعات اقتصادی اداره کل درآمد شهرداری تهران عنوان کرد: در مطالعات انجام شده ۶ مورد از راه های تامین درآمد پایدار در سنوات گذشته به این صورت استخراج شده است، از محل عوارض مازاد بر تراکم، شهرداری تهران در سال های گذشته ۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. همچنین از محل درآمد حاصل از تغییر کاربری ۸۷ هزار و ۲۰۰میلیارد تومان، از محل عوارض پروانه های ساختمانی تجاری (پذیره) ۵۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، عوارض حذف پارکینگ ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، عوارض صدور پروانه ساختمانی (زیربنایی) ۲ هزار و ۶۱۵ میلیارد تومان، جرایم کمیسیون ماده صد یک هزار و ۳۷۳ میلیارد تومان، عوارض بالکن و پیش آمدگی ۲ هزار و ۴۲۵ میلیارد تومان، عوارض ساختمان های غیر مجاز ۴ هزار میلیارد تومان، عوارض بر تفکیک اراضی و ساختمان نیز یک هزارو ۳۲۸ میلیارد تومان، عوارض نوسازی ۴۷ هزار و ۷۰۳ میلیارد تومان، بهای خدمات مدیریت پسماند واحدهای تجاری ۱۲ هزار و ۶۹۵ میلیارد تومان کسب درآمد شده است.

وی خاطرنشان کرد: این ارقام نشان می دهد ۸۰ تا ۸۵ درصد از درآمدهای شهرداری تهران در سال های گذشته از منابع مالی سمی بوده است.

سالاری گفت: در حوزه عوارض پایدار نیز در بخش مالیات بر ارزش افزوده در سال ۹۰ حدود ۹۶۰ میلیارد تومان و در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز ۹ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان درآمد کسب شده که تا انتهای سال این مبلغ به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان می رسد.

وی با بیان اینکه سهم تهران در حوزه منابع پایدار شهری ناچیز است، تاکید کرد: امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قبض در وجه شهروندان صادر شده است که با درآمد ۱۵ هزار میلیارد تومانی از محل ارزش افزوده سهم درآمد پایدار شهرداری تهدان به ۲۷ هزار میلیارد تومان می رسد.

مدیر مطالعات اقتصادی اداره کل وصول شهرداری تهران گفت: اگر این میزان درآمد پایدار شهرداری محقق شود، می توان گفت برای نخستین بار ۵۰ درصد از درآمد شهرداری از محل درآمدهای پایدار بوده است.

وی درباره میزان مشارکت شهروندان در پرداخت عوارض شهری افزود: در یک دهه گذشته خرج شهر تهران را چند هزار نفر با پرداخت به موقع قبوض عوارض پرداخت کرده اند، این در حالی است که در این کلانشهر ۱۲ میلیون نفر ساکن هستند.

عابدین سالاری با اشاره به اینکه درآمد شهرداری از محل پرداخت قبوض شهری در ۱۳۹۹ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است، عنوان کرد: سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان محاسبه عوارض شده بود که هزار و ۹۷۰  میلیارد تومان پرداخت شد، از این مبلغ نیز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت توسط شهروندانی بود که نقل و انتقال ملک داشتند.

مدیر مطالعات اقتصادی معاونت مالی شهرداری تهران اظهار داشت: شهروندان خوش حساب تنها ۷۰۰ میلیارد تومان قبوض عوارض خود را پرداخت کرده اند.

به گفته وی امسال ۳میلیون و ۳۳۵ قبض به ارزش ۱۲ هزار و ۶۰۰ صادر شده که با توجه به بخشودگی هایی که انجام شده این مبلغ به ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد می رسد.