پیشخوان » خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 45072
دوشنبه - 8 اسفند 1401 - 18:18

نقش مهم پزشکان در ترویج آموزه‌ های «سلامت معنوی»

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با اشاره به اهمیت توجه بیشتر به گسترش سلامت معنوی در جامعه بر ضرورت تعمیق «سلامت معنوی» در کشور تاکید کرد.

نقش مهم پزشکان در ترویج آموزه‌ های «سلامت معنوی»

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با اشاره به اهمیت توجه بیشتر به گسترش سلامت معنوی در جامعه بر ضرورت تعمیق «سلامت معنوی» در کشور تاکید کرد.

دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در حاشیه نشست خبری همایش ملی «سلامت معنوی » در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه سلامت «آوای جامعه» مبنی بر نقش پزشکان در ترویج آموزه‌ های سلامت معنوی در جامعه گفت: این کار مشکلی است چون ما را درست بار نیاوردند، آموزش‌های علمی پزشکی تقلیدی از غرب است هرچند که اگر به سده‌های قبل بازگردیم آن زمان ما پیشرو بودیم و دانشمندان آن زمان خدا را شافی می‌دانستند و غرب از ما الگو می‌گرفت اما اکنون وضعیت متفاوت شده است و شکاف کاملی بین دین و علم پیش آمد و حتی تلاش کردند علوم را دین زدایی کنند درحالی که باید پزشکی را عجین با اعتقادات بدانیم.

وی خاطرنشان کرد : سلامت معنوی باید برای گروه پزشکی آموزش داده شود و بدانند جزو وظایف آنها است، معنویت در گروه پزشکی باید ارتقا یابد، حتی شاید در اخلاق پزشکی هم مشکل داشته باشیم اما با گسترش سلامت معنوی ، اخلاق پزشکی هم اصلاح می‌شود.

دکتر مرندی اظهار داشت: سلامت معنوی چون با موضوعات معنوی در ارتباط است باید یاد بگیریم چگونه بیان خود برای نسل جوان را بهبود بخشیم تا پذیرش در آنها افزایش یابد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با تاکید بر اهمیت مراقبت معنوی در حین بارداری، عنوان کرد: همانگونه که به تغذیه مادر باردار اهمیت می‌دهیم باید به سلامت معنوی هم اهمیت دهیم. مغز جنین صدها هزار سلول عصبی دارد که می‌تواند مانند یک اَبَر کامپیوتر عمل کند پس ما باید با یک برنامه مناسب به سراغ تربیت کودک برویم تا در آینده بتواند از آموزه‌های درست استفاده کند، این مهم است که والدین متوجه باشند فرزندشان از جنینی اثر پذیری دارد و همه حواسش کار می‌کند، از سوی دیگر این آموزش درست باید در سنین مدرسه و دانشگاه هم ادامه یابد.

وی با تاکید بر اینکه مقطع پیش دبستانی مهم است، اظهار داشت: باید بتوان آموزه‌های سلامت معنوی را به مربیان مهد کودک و حتی معلمین هم آموخت، این کاری است که کشورهای اروپایی و غربی هم در پیش گرفتند با این تفاوت که آنها در مهد کودک‌ها به کودکان رقص و موسیقی آموزش می‌دادند، کارهایی که با فرهنگ ما تناسب ندارد هر چند که من شنیدم در بالاشهر تهران هم چنین مهدکودک هایی وجود دارد که برای مثال موسیقی و رقص دارند که باید آموزش و پرورش بر این موضوع نظارت کند و ما هم یاد بگیریم که به مربیان خود اصول اصلی سلامت معنوی را آموزش دهیم.

دکتر مرندی گفت: مطالعات کشورهای زیادی نشان می‌دهد که آموزش در پیش دبستانی حتی از آموزش در دبیرستان هم مهم‌تر است و اگر پیش دبستانی خوبی داشته باشیم دیگر بچه‌ها حتی در دروس تجدید هم نمی‌شدند پس باید از فرصت طلایی سنین پایین کودکان به نحو احسن استفاده کنیم، نکته مهم این است که بالغین هم برای آنکه آموزه‌های درست را به کودکان بیاموزند خودشان هم باید آموزش ببینند و این باعث می‌شود آنها هم تاثیر پذیرند.

*برگزاری همایش ملی «سلامت معنوی»

همچنین دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی کشور با اشاره به برگزاری همایش ملی «سلامت معنوی» گفت:  همایش هفتمین همایشی است برگزار می‌کنیم، این همایش یکی از نمادهای وحدت و همکاری‌های بین حوزه‌های علمیه و دانشگاه است که توسط فرهنگستان علوم پزشکی برگزار می‌شود و هدف آن نهادینه کردن سلامت معنوی در تمام مراکز آموزشی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله،‌ افزود : این همایش به طور ویژه درباره آموزش است و همین باعث شده که مشارکت سازمان های گوناگون حائز اهمیت باشد، این بار از آموزش و پرورش، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت علوم و سایر وزارتخانه‌های مرتبط، دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، قم و بقیه‌الله و بسیج جامعه پزشکی  دعوت کردیم تا در همایش حضور داشته باشند چون سلامت معنوی تنها مربوط به حوزه سلامت نیست بلکه موضوعی بین بخشی میان سازمان های گوناگون است، امسال ۱۸۰ نفر از اساتید گوناگون دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به این همایش دعوت شده‌اند.

دکتر ابوالقاسمی درباره محورهای اصلی همایش، تصریح کرد : چیستی، مولفه‌ها و شاخصه‌های سلامت معنوی با تاکید بر تفاوت‌های دیدگاه‌های اسلام و غرب در این باره، ضرورت تعمیق سلامت معنوی در نظام آموزش کشور، راهکارهای نهادینه سازی سلامت معنوی در نظام آموزش، چگونگی استفاده از ظرفیت‌های محیط‌ های بهداشتی و درمانی برای ارتقای سلامت معنوی  از مهم ‌ترین محورهای این همایش سه روزه است، از ۱۷ استاد دعوت کردیم تا در این محورها سخنرانی کنند و محققان حوزه سلامت معنوی نیز مقاله ارسال کردند و در همایش ارائه می‌شود، یکی از مهمترین تاکیدات ما گسترش سلامت معنوی به جامعه است که این مهم باید از سوی رسانه‌ها صورت گیرد.

وی گفت:  همایش ملی سلامت معنوی در روزهای ۱۷، ۱۸ و ۱۹ اسفندماه در سالن اجتماعات غدیر شهر قم برگزار خواهد شد.