خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 44902
دوشنبه - 1 اسفند 1401 - 01:51

برگزاری کارگاه های آموزشی در نمایشگاه «مادر، نوزاد و کودک»

دو کارگاه آموزشی با محوریت اهمیت تغذیه با شیرمادر و تفاوت آن با شیر مصنوعی در دوازهمین نمایشگاه بین‌المللی «مادر، نوزاد و کودک» برگزار می‌شود.

برگزاری کارگاه های آموزشی در نمایشگاه «مادر، نوزاد و کودک»

دو کارگاه آموزشی با محوریت اهمیت تغذیه با شیرمادر و تفاوت آن با شیر مصنوعی در دوازهمین نمایشگاه بین‌المللی «مادر، نوزاد و کودک» برگزار می‌شود.

به گزارش گروه زنان و جوانان آوای جامعه،  مژگان منظوم مربی ارشد کشوری شیرمادر و مشاور شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیرمادر ایران درباره حضور انجمن در دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی مادر، نوزاد و کودک و برگزاری دو کارگاه در ایام برگزاری جشنواره گفت: خوشحالم که در دوازدهمین دوره نمایشگاه «مادر، نوزاد و کودک» از ما دعوت شد تا با توجه به رویکردی که به سمت سلامت خانواده دارد بر اهمیت تغدیه با شیر مادر نیز تاکید شود. چرا که می‌تواند زمینه سلامت کودک در سنین شیرخواری تا بزرگسالی و سلامت مادر را در بر بگیرد.

وی عنوان کرد:  ما دو کارگاه آموزشی در روزهای برپایی نمایشگاه خواهیم داشت که موضوع کارگاه اول تغذیه با شیرمادر است. قطعا مادران باردار از همان دوران بارداری تا زمان تولد نوزاد این دغدغه را دارند که تغذیه‌شان به چه شکل باشد، در این کارگاه به بایدها و نبایدها، کارهایی که در عمل درست است اما باورها نسبت به آن در جامعه اشتباه است و از سوی دیگر اشتباهاتی که در این زمینه وجود دارد خواهیم پرداخت. ترجیح‌مان این است که اطلاعات صحیحی در اختیار مادران قرار دهیم.

در این کارگاه بیشتر درباره عواملی صحبت می‌شود که اساسی‌ترین اقدام برای تولید و افزایش شیر مادر خواهد بود و اینکه چه کارهایی برای کاهش نیافتن آن انجام دهند.

منظوم خاطرنشان کرد: در این کارگاه موضوع‌هایی مانند تغذیه مادر چگونه باشد و از چه خوراکی‌هایی مصرف کند و چه رژیمی را به‌کار گیرد که درست باشد و مجاز بودن مادر در این مورد، ورزش در دوران بارداری و شیردهی و همه آنچه که یک مادر برای تغذیه فرزندش با شیر مادر نیازمند است تا بداند را مدنظر قرار داده‌ایم. از سوی دیگر در نظر داریم تا این کارگاه‌ها همراه با پرسش و پاسخ باشد.

وی افزود: کارگاه دوم نیز باردیگر با تاکید بر تغذیه با شیرمادر برگزار خواهد شد با این تفاوت که به مضرات شیرمصنوعی، بطری و پستانک، تفاوت شیر مادر و شیر مصنوعی خواهد پرداخت.

این مربی ارشد کشوری در پاسخ به این پرسش که برگزاری کارگاه‌هایی از این دست در نمایشگاه‌ها تا چه اندازه می‌تواند به بالا بردن سطح اطلاعات جامعه کمک کند، اظهار داشت: از آن‌جایی که نمایشگاه به شکل تخصصی خانواده‌هایی که دارای فرزند کوچک و شیرخوار هستند را در بر می‌گیرد، با توجه به تجربه برگزاری چنین برنامه‌هایی در سال‌های قبل، به نظرم اتفاق بسیار خوب و اثربخشی است و اگر اطلاع‌رسانی درباره نمایشگاه و کارگاه‌ها به درستی انجام شود بی‌تردید می‌تواند مخاطب هدف را با خود همراه کرده و تاثیرگذار باشد.

وی همچنین درباره میزان اطلاعات مادران و نحوه ارتباط برقرار کردن آن‌ها با کارگاه‌های آموزشی نیز خاطرنشان کرد: مادران امروز با توجه به بالا رفتن سطح تحصیلات و بالا رفتن سطح اطلاعات عمومی جامعه، همچنین امکان جست‌وجو کردن در فضای مجازی تا حد زیادی به صورت بالقوه دوست دارند تا فرزندشان را با شیرخودشان تغذیه کنند.

اما متاسفانه در این میان باورهایی وجود دارد که باعث می‌شود آنطور که باید اعتقاد قلبی به این امر نداشته باشند و یا سختی‌هایش را نپذیرند، از سوی دیگر تبلیغات معکوس و باورهای غلطی که در جامعه وجود دارد و حتی راهنمایی نادرست برخی از همکاران باعث می‌شود تا این ماجرا رنگ و بوی دیگری به خود بگیرد. به طور مثال باور اشتباه که در صورت دادن شیرخشک به نوزاد، جلوی زردی او گرفته می‌شود.

در صورتی‌که «زردیِ فیزیولوژیک»، اتفاقی است که برای بسیاری از نوزادان در روزهای پس از تولد پیش می‌آید و بیماری نیست و با درست شیردادن و آموزش درست به مادر قابل پیشگیری است. اما برخی از همکاران این را به مادر نمی‌گویند و او گرایش به شیرخشک پیدا می‌کند. یا شیردهی مکرر که باعث افزایش شیر مادر می‌شود اما این به دلیل آموزش اشتباه باعث ایجاد باورهای غلط می‌شود، یا بهانه‌های نوزاد برای دریافت شیر بیشتر و موضوعاتی از این دست که به دلیل نداشتن اطلاعات درست همگی موجب می‌شود تا مادر با توجه به باور ابتدایی که داشت، در طی راه منصرف شود. ما تلاش‌مان برروی برطرف کردن این باورهای اشتباه و دادن اطلاعات درست است تا مادر بتواند به شکل صحیح و اصولی فرزندش را با شیرخود تغذیه کند.

منظوم به فعالیت‌های «انجمن علمی ترویج تغذیه با شیرمادر ایران» اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیت‌های مهم انجمن علمی تغذیه کودک با شیرمادر ایران، همین برگزاری کارگاه‌های آموزشی است که اقشار مختلف جامعه را دربر می‌گیرد. از سوی دیگر ما این امتیاز را داریم تا به‌عنوان مرکز مجری، علاوه بر بحث آموزش و مشاوره برای مادران برای پزشکان و پیراپزشکان نیز بازآموزی داشته باشیم. یکی دیگر از فعالیت‌های ما حضور در برنامه‌های کارشناسی صداوسیما است تا به شکل عمومی آموزش دهیم.

در کنار این، اغلب کتاب‌های ما به زبان مادر و خانواده تالیف شده است و انتشار نشریات خبری نیز از دیگر راه‌های ارتباطی ما با مادران است، همچنین مشاوره‌های تلفنی رایگان برای مادران در داخل انجمن و مشاوره‌های حضوری را نیز شامل می‌شود.

گفتنی است، کارگاه «تغذیه مادر در دوران شیردهی» در روز پنجشنبه ۴ اسفند و کارگاه «تفاوت شیرمادر و شیرمصنوعی، اهمیت و مزایای تغذیه با شیرمادر»، جمعه ۵ اسفند ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶ در محل برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی «مادر، نوزاد و کودک» از سوی دکتر مژگان منظوم مربی ارشد کشوری شیرمادر و مشاورشیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیرمادر ایران با همراهی زیبا محمدخانلو مشاور شیردهی انجمن برگزار می‌شود.

دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی «مادر، نوزاد و کودک» (MBC) از سوی شرکت «میلاد نور» به‌عنوان کارگزار سازمان توسعه تجارت، و با نظارت شورای نظارت بر اسباب‌بازی روزهای ۲ تا ۵ اسفند ۱۴۰۱ به صورت حضوری در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.