آوای شهر » خبر » نبض جامعه
کد خبر : 41969
چهارشنبه - 30 شهریور 1401 - 22:19

جزئیات تازه از عرضه املاک شهرداری در بورس کالا / ۸ ملک در مراحل صدور مجوز امید

۸ ملک در مراحل صدور مجوز امید هستند و ۱۰ ملک دیگر نیز در حال طی کردن مراحل اولیه برای صدور مجوز امید است.

جزئیات تازه از عرضه املاک شهرداری در بورس کالا / ۸  ملک در مراحل صدور مجوز امید

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران از طلب حدود ۷ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران از دولت در مقابل بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانک‌ها، پیمانکاران و سازمان‌های گوناگون خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه شهری آوای جامعه، ابوالفضل فلاح گفت: یکسال است که توفیق خدمت در شهرداری تهران داریم، اولین گام در این حوزه اصلاح ساختار مالی شهرداری تهران بود که در این رابطه خزانه واحد شهرداری ایجاد شد. این موضوع در سنوات گذشته مصوبه داشت اما اجرایی نشده بود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه تمام حساب های درآمدی مرتبط به خزانه شده است، افزود: اگر درآمد عمومی باشد در خزانه می ماند و اگر درآمد اختصاصی باشد، به سازمان ها باز خواهد گشت، اولین حسن این کار شفاف سازی و کسب درآمد اختصاصی است.

*با پرداخت متمرکز حقوق، صرفه‌جویی ۳۰۰ میلیارد تومانی انجام شد

وی اظهار داشت: گام دوم از اسفند ماه، پرداخت متمرکز حقوق است که تمام زیرمجموعه های شهرداری در این طرح قرار دارند. الان مشخص است که دریافت ها و پرداخت حقوق به چه صورت است.

فلاح با اشاره به اینکه از این محل، صرفه جویی قابل توجهی انجام شد، گفت: برآوردها نشان می دهد که تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی شده است.

*راه اندازی سامانه رصد طلب و بدهی‌ ها

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از مزایایی که پرداخت متمرکز حقوق دارد این است که در سنوات گذشته برخی شرکت ها کسورات قانونی مانند بیمه تامین اجتماعی و مالیات را پرداخت نمی کردند و با انباشت بدهی در این زمینه روبه رو بودیم، خاطرنشان کرد : گام بعدی در حوزه مالی اعطای حواله الکترونیک است تا در پرداخت بدهی ها به پیمانکاران قابل رصد باشد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد واحد مدیریت بدهی ها در شهرداری تهران گام دیگری است که در این دوره برداشته شده است، تاکید کرد: در گذشته این واحد به صورت منسجم وجود نداشت؛ طلب و بدهی ما به صورت متمرکز در شهرداری قابل رصد نبود و اکنون در حال تهیه یک سامانه هستیم تا طلب و بدهی ها به روز قابل رصد باشد.

*طلب ثبت شده ما از دولت ۷ هزار و ۱۰۰میلیارد تومان است

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به میزان طلب های شهرداری از دولت گفت: طلب ثبت شده ما از دولت ۷ هزار و ۱۰۰میلیارد تومان است این در حالی است که در سال گذشته هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان ثبت شده بود.

وی با بیان اینکه طلب های سنواتی حل و فصل شده است، افزود: یکی از طلب های سنواتی از شهرداری تهران مربوط به سازمان هایی مانند تامین اجتماعی بود. این مجموعه تا قبل از این دوره مدیریت شهری ادعای طلب ۴ هزار و ۶۰۰ میلیاردی از شهرداری داشت و حتی در ابتدای این دوره این ادعا به ۶ هزار میلیارد تومان رسید و پس از بررسی اسناد و مدارک این طلب به هزار میلیارد کاهش پیدا کرد، از تامین اجتماعی دعوت می کنیم تا در این زمینه جلسه ای با شهرداری تهران برگزار کند تا مابقی طلب ها مشخص و یا اگر به شهرداری تهران بدهکار باشد نیز مشخص شود.

ابوالفضل فلاح با اشاره به اینکه مولدسازی دارایی ها گام مهم دیگری است که در حوزه مالی انجام شده است؛ عنوان کرد: ثبت و ضبط دارایی های ملکی در شهرداری تهران مهم بود، تا سال گذشته تنها ۱۲ هزار ملک ثبت شده بود، اما اکنون ۲۰ هزار دارایی ثبت شده است و سعی می کنیم با سامانه ای که در این زمینه داریم، دارای های شهرداری را ثبت و مولد سازی کنیم، در حوزه املاک سامانه ارجاع به کارشناس در یکسال اخیر رونمایی شد و جلوی بروز هرگونه تخلف را گرفت.

معاون شهردار تهران افزود: در ابتدا یک هیات و بعد یک سامانه در این زمینه راه اندازی کردیم، در حال حاضر انتخاب کارشناس به صورت رندوم انجام می شود.

*مولدسازی دارایی ها

معاون شهردار تهران با بیان اینکه کار ویژه در حوزه مالی شهرداری تهران مولدسازی دارایی هاست، تاکید کرد: سالهاست که املاک، پشتوانه پروژه های عمرانی است، املاک زیادی شهرداری دارد ما این ساز و کار را در بازار سرمایه و بورس کالا بردیم و دو ملک ما در کمتر از یک ساعت عرضه شد.

فلاح گفت: اشخاص حقیقی ، حقوقی و پیمانکاران ما در این حراج شرکت کردند و در زمان مشخص سند و مابقی کارها انجام می شود، پیمانکاران می توانند از این طریق املاک را بابت بدهی های خود بردارند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ملک سوم در تابلو عرضه قرار دارد، افزود: همچنین ۸ ملک در مراحل صدور مجوز امید هستند و ۱۰ ملک دیگر نیز در حال طی کردن مراحل اولیه برای صدور مجوز امید است.

*پرداخت  ۴۵۰۰میلیارد تومان اعتبار تملک سرمایه در سه نوبت به مناطق

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۱۲۰ میلیارد تومان مانده خزانه بود که بخش قابل توجهی از این مبلغ باید بابت حقوق پرداخت می کردیم. اکنون در شرایطی قرار داریم که حقوق شهریورماه و پول نگهداشت شهر را پرداخت کرده ایم و ۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تملک سرمایه در سه نوبت به مناطق پرداخت کردیم.

*پرداخت ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان دیگر از اقساط بدهی شهرداری تا چند ماه آینده

وی درباره پرداخت بدهی های شهرداری تهران عنوان کرد: تا کنون هزار و ۶۰۰میلیارد تومان بابت اقساط بدهی پرداخت کردیم. در حال حاضر میزان بدهی شهرداری تهران ۶۰ هزار میلیارد است و تا چند ماه آینده نیز ۴ تا ۵ هزار میلیارد دیگر از اقساط بدهی را پرداخت می کنیم.

*پیشرفت ۱۳۳درصدی تامین منابع درآمدی معاونت مالی

ابوالفضل فلاح درباره میزان تامین بودجه این معاونت اظهار داشت : تا کنون ۱۱ هزار میلیارد تومان از منابع مالی معاونت محقق شده است که  بیشتر از حد معمول است.

وی تاکید کرد: به عبارتی سهم ۶ ماهه ما ۸ هزار میلیارد بوده و توفیق داشتیم نسبت به سهم خدمات ۳ هزار میلیارد تومان افزایش تامین بودجه داشته باشیم.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: شاید ما در تامین منابع مالی در حوزه شهرسازی و صدور پروانه عقب باشیم اما از طریق درآمد پایدار و مولدسازی این خلاء را جبران کرده ایم، امسال ۱۳۳ درصد در تامین منابع درآمدی پیشرفت داشته ایم. در مجموع ۱۶ میلیارد تومان تعهد معاونت مالی در بودجه ۱۴۰۱است که در ۶ ماهه اول سال ۱۱ هزار میلیارد تومان تامین شده و اعتقاد داریم در ۶ ماهه دوم وضعیت بهتر است.

*رفع تصرف از پروژه بزرگ منطقه ۲۰

فلاح درباره حوزه سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی هم تصریح کرد: سال گذشته ۴۸ پروژه مشکل‌دار و بلاتکلیف را که از سال ۹۱ وجود داشت تحویل گرفتیم. از این تعداد حدود ۷ مورد آن حل و فصل شد و به مالکیت شهرداری درآمد، یکی از این موارد، پروژه بزرگ منطقه ۲۰ است که رفع تصرف آن صورت گرفت، بخشی از آنها قابلیت عرضه در بورس را دارد، به همین دلیل در ۶ ماهه دوم افق روشنی در این زمینه وجود دارد.

وی عنوان کرد: زیرساخت‌هایی را فراهم کرده‌ایم تا در تجهیز منابع، انضباط مالی، شفافیت و بهینه‌سازی مصرف منابع اقدامات مؤثری صورت گیرد و خوشبختانه موفقیت‌های خوبی را شاهد بوده‌ایم.

*صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در منابع با خرید بورسی

وی گفت: در حال حاضر قیر،‌ سیمان و میلگرد برای معاونت‌ها از بورس کالا خریداری می‌شود و از این طریق صرفه‌جویی‌های مالی زیادی علاوه بر شفافیت صورت گرفته و ۳۰ درصد به طورکلی صرفه‌جویی در منابع با خرید بورسی داشته‌ایم.

معاون شهردار پایتخت افزود: همچنین در زمینه ضایعات که پیش از این برای فروش آن مزایده صورت می‌گرفت، هفته آینده از طریق بورس‌ کالا به فروش می‌رسد و می‌خواهیم این شیوه را تعمیم دهیم. همچنین دارایی‌های غیرملکی را باید بتوانیم مولدسازی کنیم که گام‌های خوبی در این راستا برداشته شده است.

فلاح تاکید کرد: برای اداره شهر تهران باید از شیوه های نوین استفاده کرد. در خرید مصالح از بورس ۳۰ درصد جلوی اتلاف منابع گرفته شد،  مطالعه امکان سنجی سازمان ها و شرکت ها مولد سازی دارایی های غیر ملکی انجام شد، برخی سازمان ها قابلیت تولید منابع تا ۷ درصد نیز دارند. دارایی های غیر ملکی را باید مولد کنیم و ۱۲ شرکت در این زمینه مشخص کرده ایم، اگر همین تعداد شرکت موفق شوند ۱۰ هزار میلیارد تومان از اتلاف منابع جلوگیری می شود.

وی افزود: پس از همایش فرصت های سرمایه گذاری تغییر ریل در این زمینه داشته ایم. به طوری که ۹ تفاهم نامه داشتیم و ۵۱ شرکت اعلام همکاری کرده اند. پروژه ها مولد هستند تا هم سرمایه گذار و هم شهر و هم مردم منتفع شوند.

معاون شهردار پایتخت گفت: درباره بدهی های دولت گفت: بدهی دولت طبق قوانین بودجه و ثبت شده در سامانه سما ملاک عمل است که تا ۷هزار تا ثبت کرده ایم به طوری که امسال نتوانستیم مبلغی از دولت دریافت کنیم.