آوای شهر » خبر » نبض جامعه
کد خبر : 40243
شنبه - 18 تیر 1401 - 12:25

جزئیات طرح عرضه بهداشتی دام برای عید قربان/ ۸۵ هزار تومان قیمت سقف هر کیلو دام زنده

مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت:  ۱۷ جایگاه ثابت و موقت با کمک شهرداران مناطق و همچنین با حضور ۱۶۰ دامپزشک در سطح شهر تهران ایجاد شده است.

جزئیات طرح عرضه بهداشتی دام برای عید قربان/ ۸۵ هزار تومان قیمت سقف هر کیلو دام زنده

مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت:  قیمت عرضه شده زیر ۸۵ هزار تومان خواهد بود، اگر ۳ تا ۴ هزار دام به صورت یارانه‌ای در اختیار ما قرار گیرد، این رقم قیمتی کاهش خواهد یافت و ۱۷ جایگاه ثابت و موقت با کمک شهرداران مناطق و همچنین با حضور ۱۶۰ دامپزشک در سطح شهر تهران ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار گروه شهری آوای جامعه،  ایوب فصاحت با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو، عنوان  کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های مشترک انسان و دام است و برهمین اساس عرضه دام برای عید قربان، حساسیت بیشتری دارد.

وی با اشاره به حضور ۱۶۰ دامپزشک و ۳۰ ناظر شرعی از نمایندگی ولی فقیه در مراکز، اظهار داشت:  همچنین ۳۲۰ ذابح در این مراکز با سازمان مدیریت همکاری می‌کنند. امکان ذبح ۱۵ تا ۲۵ هزار دام در مراکز وجود دارد.

به گفته وی حضور نظام‌ مند دام‌ها از مبدأ کنترل می‌شود و پس از ذبح هم تأیید ذبح به صورت نظام مند کنترل می ‌شوند، همچنین دامپزشک‌ها با حضور در جایگاه‌ها، پس از ذبح نیز لاشه‌ها را کنترل می‌کنند و تنها لاشه سالم در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد.

فصاحت با بیان اینکه اگر لاشه‌ای دچار بیماری باشد، معدوم خواهد شد و دام دیگری برای متقاضی ذبح می‌شود، عنوان کرد: در مجموع ۱۸۰ مدیر به همراه کارشناسان خبره در مراکز برای مدیریت حضور دارند و ۱۰۰ آغل برای عرضه دام وجود دارد.

به گفته مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، این برنامه از ساعت ۹ صبح روز شنبه آغاز شده است، همچنین ۱۹ تیر فعالیت مراکز از ساعت ۴ یا ۵ صبح آغاز و تا ۱۲ ظهر ادامه دارد اما نیروها تا ساعت ۱۵ در جایگاه‌ها حضور دارند.

فصاحت با تأکید براینکه شهروندان دام قربانی خود را از مراکز بهداشتی تهیه کنند، گفت: اگر شهروندی دام زنده‌ای را از جای دیگری تهیه کرده می‌تواند با ارائه شناسنامه دام و با تأییدیه دامپزشک، دام را ذبح کند، همچنین لازم است شهروندان ۲۴ ساعت پس از ذبح، دام را در یخچال نگهداری کنند و از دست زدن به احشای دام  خودداری کنند.

به گفته مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار، تاکنون موردی از ابتلای شهروندان به بیماری تب کنگو اعلام نشده است اما باید پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری صورت گیرد.

فصاحت با بیان اینکه سازمان برای اعلام قیمت دام تابع قیمت وزارت جهاد و بازار است، گفت: به طور معمول در این روزها عدد اندکی افزایش قیمت دام وجود دارد و امسال هم این اتفاق افتاده است، البته این قیمت هنوز در کشور تصویب نشده و در دیگر نقاط کشور قیمت فروش دام زنده پایین‌تر است چرا که خریدی صورت نگرفته است.

وی تأکید کرد: معتقد هستیم که قیمت نباید افزایش یابد چرا که در بسیاری از کشورها برای انجام این سنت حسنه، قیمت کاهش می‌یابد نه اینکه بیشتر شودف درحال حاضر سقف قیمت برای هر کیلوگرم دام زنده، ۸۵ کیلوگرم اعلام شده است، اگر ۳ تا ۴ هزار دام به صورت یارانه‌ای در اختیار ما قرار گیرد، این رقم قیمتی کاهش خواهد یافت.

مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار درباره کاهش قیمت فروش دام، گفت: به وزارت جهاد کشاورزی درخواست دادیم که ۴ هزار دام یارانه‌ای برای تعادل قیمت دراختیار سازمان میادین میوه و تره بار قرار دهد، وزارت جهاد پس از درخواست ما اعلام کرد که در هر جایگاه دو غرفه به سازمان اتکاء و ستاد اجرایی فرمان امام داده شود تا تعادل قیمت اتفاق افتد.

وی گفت: اگر شخصی بیشتر از قیمت اعلامی دام را در جایگاه‌ها به فروش برساند با وی برخورد خواهد شد، همچنین شهروندان می‌توانند از طریق سامانه‌های ۱۳۷ و ۱۸۸۸ نقطه نظرات خود را به شهرداری اعلام کنند.