مواظب کلاهبرداران اینترنتی در خریدهای نوروزی باشید
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا به مردم توصیه کرد که در خریدهای نوروزی که از طریق فضای مجازی اقدام میکنند، مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا به مردم توصیه کرد که در خریدهای نوروزی که از طریق فضای مجازی اقدام میکنند، مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ علیمحمد رجبی به آغاز خریدهای نوروزی مردم در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: مردم میتوانند با رعایت نکات ایمنی ساده در خریدهای آخر سال از حساب بانکی خود در مقابل بسیاری از روشهای کلاهبرداری برداشت غیرمجاز محافظت کرد.
وی افزود: در سالهای گذشته بسیاری از مردم برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا همچنین اتلاف نشدن وقت به خریدهای غیرحضوری و اینترنتی روی آوردهاند که این موضوع علاوه بر مزایای زیاد آن در صورت نبود مراقبت میتواند خطراتی را در پی داشته باشد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا درباره نحوه کلاهبرداری گفت: مجرمان سایبری با راهاندازی فروشگاههای جعلی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و با تبلیغات جذاب و تخفیفات اغوا کننده و با عناوینی مانند «فروش کالاهای مرغوب با قیمتهای پایینتر از عرف بازار» کالاهای بدون کیفیت خود را با قیمتی بیشتر از ارزش کالا به مشتریان خود میفروشند و اقدام به کلاهبرداری از آنان میکنند.
رجبی از ارسال نشدن کالای خریداری شده نیز به عنوان یکی دیگر از روشهای کلاهبرداری نام برد و گفت: در بسیاری از مواقع کلاهبردار بعد از دریافت بیعانه یا حتی وجه کامل دیگر پاسخگوی فرد نیست.
وی به خرید حضوری بهعنوان یکی از راهکارهای جلوگیری از کلاهبرداری اشاره کرد و گفت: در صورت خرید اینترنتی به آدرس URL سایت دقت کنید که با “https” شروع شده باشد همچنین برخی از مرورگرها یک نماد قفل در جلوی آدرس وب دارند تا نشان دهند سایت دارای گواهی امنیتی قابل اعتماد است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا افزود: بهترین روش برای جلوگیری از کلاهبرداری توجه به موارد منطقی و غیرمنطقی معامله است چراکه برخی معاملات بیشازحد برای واقعی بودن خوب هستند، برای مثال برخی اجناس را آن قدر پایین میاورند که خریدار را وسوسه کنند درصورتیکه با واقعیت جور درنمیآید همچنین اگر سایتی از شما روشهای پرداخت غیرعادی میخواهد، باید به آن شک کنید، برای مثال سایتی که از طریق کارت به کارت یا دریافت بیعانه درخواست پرداخت میکند به احتمالزیاد کلاهبرداری است.
رجبی به کاربران توصیه کرد: از فروشگاهها و سایتهای معتبر دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند و بههیچوجه به فروشگاههای شبکههای اجتماعی اعتماد نکنند.