خبر » نبض جامعه » نیمکت
کد خبر : 37353
دوشنبه - 2 اسفند 1400 - 10:00

آسیب های رها کردن فرزند در فضای مجازی

برخی از والدین برای سلب مسئولیت از خود و به اصطلاح برای اینکه مزاحمت کمتری از سوی فرزند متوجه آن‌ها باشد به شکلی بی قید و بند فرزاندانشان را در فضای مجازی رها می‌کنند.

آسیب های رها کردن فرزند در فضای مجازی

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از سبک فرزند پروری منفعلانه گفت: برخی از والدین برای سلب مسئولیت از خود و به اصطلاح برای اینکه مزاحمت کمتری از سوی فرزند متوجه آن‌ها باشد به شکلی بی قید و بند فرزاندانشان را در فضای مجازی رها می‌کنند.

به گزارش میزان، ابراهیم نعیمی درباره آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان گفت :واقعیت این است که ابزار هوشمند همچون موبایل و تبلت به دلیل ایجاد لذت های سمعی و بصری جذابیت فوق العاده ای را برای افراد ایجاد کرده است .

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد : با توجه به آموزش های غیر حضوری در مدارس و دانشگاه ها و لاینفک شدن این ابزار در زندگی روزمره دانش آموزان وابستگی زیادی به این فضا برای کودکان و نوجوانان ایجاد شده است .

وی درباره نگرانی خانواده ها از اثرات منفی استفاده از فضای مجازی و ارتباطات مجازی برای فرزندانشان گفت :یکی از شیوه های فرزند پروری سبک منفعلانه آن است، برخی از والدین برای سلب مسئولیت از خود و به اصطلاح برای اینکه مزاحمت کمتری از سوی فرزند متوجه آن ها باشد به شکی بی قید و بند فرزاندانشان را در این فضا رها می کنند.

نعیمی اطهار داشت :روش صحیح مدیریت استفاده فرزندان از این فضا است، اگرچه که برای حذف و یا کاهش استفاده از این فضا والدین باید جایگزین مناسبی را به فرزندان ارائه دهند و رویکرد آن ها در مقابله با اثرات منفی این فضا رویکرد سلبی نباشد، کلاس های آموزشی فوق برنامه و یا حتی گذراندن اوقات بیشتر با فرزندان می تواند جایگزین مناسبی در این زمینه باشد .

نعیمی خاطرنشان کرد: علاوه بر آسیب‌های جسمانی فضای مجازی همچون نبود تحرک ،چاقی ،بیماری های چون دیابت فشار خون ،آسیب های گردنی و مشکلات چشمی بخش دیگری از آسیب‌ها آسیب روانی است .

وی گفت: بیشتر دانش آموزان به واسطه روحیه و معصومیت درونی معمولا صادقانه وارد فضای مجازی شده و بیشتر مورد سو استفاده افراد قرار می‌گیرند، لذا آگاهی بخشی به دانش آموزان و آموزش صحیح مدیریت این افراد در استفاده از شبکه های اجتماعی لازم و ضروری به نظر می رسد .