آژیر » پیشخوان » خبر » نبض جامعه » نیمکت
کد خبر : 36043
پنجشنبه - 16 دی 1400 - 07:30

هشدار درباره کاهش سن کودکان سایبری

این موضوع در کنار تکامل و رشد کودکان، افزایش خطرات فضای مجازی را در پی دارد و خانواده‌ها باید بیش از پیش نسبت به فرزندپروری سایبری و والدگری اقدام کنند.

هشدار درباره کاهش سن کودکان سایبری

رئیس مرکز تشخیص‌ و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور ضمن هشدار به خانواده‌ها درباره کاهش سن کودکان سایبری گفت: این موضوع در کنار تکامل و رشد کودکان، افزایش خطرات فضای مجازی را در پی دارد و خانواده‌ها باید بیش از پیش نسبت به فرزندپروری سایبری و والدگری اقدام کنند.

به گزارش ایرنا ، سرهنگ دوم علی محمد رجبی با بیان اینکه با توجه به رشد سریع تکنولوژی شاهد بلوغ ذهنی کودکان در زمینه دیجیتال و سایبری نسبت به گذشته هستیم به طوری که کودکان به راحتی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: کودکان در این فضا با مشکلات متعددی روبه رو می‌شوند که در صورت بی اطلاعی خانواده‌ها از آن، ناهنجاری‌های فراوانی را برای کودکان به وجود می‌آورد.

وی عنوان کرد : کودکان قبل از ورود به مدارس با فضای مجازی آشنا می‌شوند و حتی بعد از ورود به مدارس هم بیشترین زمانی که آنلاین هستند در منزل است به همین دلیل خانواده نقش کلیدی در تربیت کودکان سایبری دارد و اولین معلم کودکان محسوب می شوند.

رئیس مرکز تشخیص‌ و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور بیان داشت: در حال حاضر در زمینه فرزند پروری سایبری در خانواده‌ها، چالش‌هایی از قبیل شکاف دیجیتال والدین و کودکان، استفاده کودکان از فضای مجازی بدون داشتن آگاهی و عدم آشنایی با خطرات موجود، وجود دارد که باید توسط خانواده ها مدیریت شوند.

وی به برخی راهکارها در زمینه رفع این چالش‌ها اشاره کرد و گفت: والدین می‌توانند از طریق فضای مجازی و برخی سایت‌های آموزشی نسبت به یادگیری و ارتقاء سواد سایبری خود اقدام کنند و از کودکان خود در فضای مجازی همانند فضای حقیقی محافظت کنند. همچنین سایت پلیس فتا مرجع کاملی از بروزترین اخبار و تهدیدات سایبری است که می تواند شهروندان را با خطرات فضای مجازی آشنا کند.

سرهنگ رجبی به خدمات و نقش تاثیرگذار وزارت آموزش و پرورش در آموزش کودکان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به روند رشد سریع تکنولوژی، نیازمند آموزش‌های ویژه برای آمادگی و حضور کودکان در فضای مجازی هستیم و این امر می‌تواند در مهدهای کودک و مدارس پایه‌ریزی و محقق شود.

وی به اقدامات و نقش پلیس فتا در آموزش کودکان و نوجوانان در حوزه سایبری اشاره کرد و اظهار داشت: این پلیس در سال های قبل و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان فناوری ایران در قالب طرحی تحت عنوان طرح کودک و اینترنت (کوا) اقدام به آموزش‌های مرتبط به کودکان و نوجوانان در مدارس می‌کرد که برابر بازخورد گرفته شده، رضایتمندی دانش آموزان و مربیان مدارس را به همراه داشته است.

رئیس مرکز تشخیص‌ و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور ضمن اشاره به برگزاری پویش کودکان در سال قبل از برگزاری دومین پویش کودکان در اواخر دی ماه سال جاری خبر داد و افزود: خانواده‌ها می‌توانند با پیگیری این پویش از طریق سایت پلیس فتا قسمت کودکان سایبری، دانش سایبری خود را ارتقاء دهند و با تهدیدات موجود آشنا شوند و به کودکان خود نیز بیاموزند.

وی در ادامه استفاده از پیام رسان‌های خارجی در آموزش مجازی را به عنوان یکی از تهدیدات حوزه آموزشی نام برد و به خانواده‌ها تاکید کرد: از اپلیکیشن‌های مورد تایید آموزش و پرورش (اپلیکیشن شاد) استفاده کنند.

سرهنگ رجبی گفت: هم‌وطنان عزیز می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir از آخرین اخبار و اطلاعات سایبری و همچنین جدیدترین شگردهای مجرمانه مطلع شده و مجرمان سایبری را در رسیدن به اهدافشان ناکام بگذارند.