خبر » نبض جامعه » نیمکت
کد خبر : 35125
یکشنبه - 21 آذر 1400 - 06:30

برگزاری مرحله پایانی جشنواره قصه‌گویی همزمان با شب یلدا

مرحله پایانی بیست‌ و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

برگزاری مرحله پایانی جشنواره قصه‌گویی همزمان با شب یلدا

مرحله پایانی بیست‌ و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

به گزارش گروه آموزش و پروش آوای جامعه، همزمان با برگزاری نشست خبری جشنواره قصه گویی، محمد گودرزی‌دهریزی دبیر بیست‌ و سومین دوره این جشنواره با بیان اینکه جشنواره در دو بخش اصلی و الحاقی کار خود را آغاز کرده است گفت: بخش اصلی جشنواره شامل قصه‌هایی است که در بخش «ملی»، «بین‌المللی»، «آیینی‌سنتی»، «زبان اشاره»، «صوتی یا پادکست» و «۹۰ ثانیه‌ای» ارایه می‌شود که البته روی این نام‌گذاری‌ها نقدهایی وجود دارد و در حال بررسی دقیق‌تر هستیم تا در شیوه‌نامه اجرایی جشنواره بعدی از نام‌های دقیق‌تری استفاده کنیم.

دهریزی افزود: اما بخش بعدی بخش الحاقی و مهم جشنواره است، به طور طبیعی جشنواره‌ای با این قدمت و بزرگی نمی‌تواند از روند دانش در زمینه قصه‌گویی غفلت کند به همین دلیل این فکر و ایده اجرا شده که قصه‌گویی همراه با دانش قصه‌گویی رشد کند و بخش علمی با همین هدف راه اندازی شده است.

وی تصریح کرد: در فراخوانی که کانون منتشر کرد تمام قالب‌ها مانند مقالات علمی پژوهشی، کتاب‌ها، جستارنویسی‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی که موضوع آن قصه‌گویی است به دبیرخانه ارسال شوند و بعد از بررسی در آیین پایانی جشنواره از پژوهشگرانی که کار پژوهش قصه‌گویی را دنبال می‌کنند قدردانی خواهد شد.

دبیر جشنواره بیست‌ و سوم در ارتباط با روند برگزاری جشنواره تأکید کرد: روند جشنواره بیست‌ و سوم با بیست‌ و دو دوره گذشته به دلیل ماهیت مجازی بودن آن متفاوت است، در دوره‌های گذشته این گونه بوده که تمام قصه‌گوها می‌آمدند در مرحله استانی قصه خود را اجرا می‌کردند، گلچین می‌شدند و به مرحله منطقه‌ای می‌رسیدند و دوباره بعد از رقابت در این مرحله به بخش نهایی می‌رسیدند و در این مرحله هم پس از اجرا از برگزیدگان قدردانی می‌شد، اما در جشنواره بیست‌ و سوم در ابتدا تمام آثار به شکل فیلم ارسال شد و بعد، اجرای زنده مجازی داشتند و در مرحله آخر برگزیدگان به تهران می‌آیند و به صورت زنده قصه‌های خود را اجرا می‌کنند.

گودرزی‌دهریزی افزود: در این جشنواره تلاش زیادی شده که در هر مرحله یک قدم به واقعی‌تر شدن اجراها نزدیک شویم.

وی در ارتباط با شرکت‌کنندگان بخش‌های گوناگون گفت: در بخش بین‌الملل، ۱۹ قصه‌گوی داخلی و ۲۱ قصه‌گوی خارجی حضور دارند که داخلی‌ها حضور فیزیکی دارند و در بخش خارجی نیز فیلم‌ها از قبل ارسال شده و داورها این فیلم‌ها را داوری می‌کنند، همچنین در بخش قصه‌های ملی ۲۶ قصه در این بخش اجرا می‌شود که در یک روز مجزا در جشنواره داوری خواهد شد.

دبیر جشنواره تصریح کرد: بخش بعدی که در جشنواره حضور دارد و به صورت مجزا در یک روز داوری می‌شود، بخش آیینی سنتی است که متشکل از سه گونه پرده‌خوانی، نقالی و شمایل‌گردانی است.

قصه‌گویی به زبان اشاره نیز از دیگر بخش‌هایی بود که دهریزی به آن اشاره کرد و گفت: قصه‌گویان با زبان اشاره امسال به صورت مستقل در جشنواره با چهار قصه‌گو حضور پیدا کرده و جنبه آزمایشی دارد و ما امیدواریم که در جشنواره‌های آینده فراگیر شود و بخشی از شیوه‌نامه جشنواره را به خود اختصاص دهد.

وی اظهار داشت : بخش غیررقابتی نیز به‌ عنوان بخش کوچکی امسال به جشنواره اضافه شده است که در طول تمام داوری‌های مرحله منطقه‌ای افرادی بودند که اجراهای ویژه‌ای داشتند اما با فرم داوری جشنواره مغایرت داشتند و توصیه داوران این بود که این آثار در جشنواره حضور داشته باشند، اگرچه جز برگزیدگان ما نیستند.

وی تأکید کرد: بخش غیررقابتی از اهمیت بالایی برخوردار است، به ویژه در بخش بین‌الملل، من به‌عنوان دبیر این جشنواره معتقدم می‌توان از دوره‌های آینده بخش بین‌الملل را غیررقابتی برگزار کرد چون بسیاری از شرکت‌کنندگان خارجی به خاطر رقابتی بودن در جشنواره شرکت نمی‌کنند.

گودرزی‌دهریزی خاطرنشان کرد: در اختتامیه، برگزیدگان قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای، قصه‌های صوتی و پادکست قصه‌گویی که طی سه مرحله داوری شده‌اند معرفی می‌شوند.

دبیر جشنواره قصه‌گویی تصریح کرد: یکی از تفاوت‌های این جشنواره با گذشته این است که تمام بخش‌ها تفکیک شده و هر بخش به صورت مجزا داوری می‌شود.

وی همچنین در مورد بخش‌های شگفتانه و جدید جشنواره گفت: قصه‌های صوتی و بخش ۹۰ ثانیه‌ای از بخش‌هایی است که در دوره قبل اضافه شده و جز ایده‌های خیلی خوب بوده است. امسال نیز بخش پادکست قصه‌گویی به جشنواره اضافه شده که امیدوارم ادامه‌دار باشد.
وی در پایان به اضافه شدن بخش نقد و بررسی قصه‌ها اشاره کرد و گفت: بعد از اجرای قصه‌ها در یک بخش دیگر یک گروه نقد و بررسی به همراه قصه‌گویان به گفت‌وگو می‌پردازند و چون بحث داوری در آن مطرح نیست می‌تواند بسیار آموزنده باشد.

گفتنی است، مرحله پایانی بیست‌ و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.