پیشخوان » خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 34647
سه شنبه - 3 آبان 1401 - 07:45

مهارت‌های ضروری برای آرامش در شغل

مهارت‌های خاصی وجود دارد که برای تمام مشاغل و حرفه‌ها ضروری هستند، در این مطلب به ۱۲ مهارت حرفه‌ای برتر پرداخته شده است که در موفقیت و آرامش شغلی افراد تاثیر گذار خواهد بود.

مهارت‌های ضروری برای آرامش در شغل

هر فردی که وارد شغل و حرفه‌ای می‌شود باید یک مجموعه مهارت‌های ویژه بلد باشد و تا حدی روی آن‌ها تبحر و مهارت داشته باشند.

به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، مهارت‌های خاصی وجود دارد که برای تمام مشاغل و حرفه‌ها ضروری هستند، در ادامه مطالب به ۱۲ مهارت حرفه‌ای برتر پرداخته شده است که در موفقیت و آرامش شغلی افراد تاثیر گذار خواهد بود.

۱- شبکه سازی

شبکه سازی به طور تقریبی در هر زمینه و مرحله‌ای از شغل، برای موفقیت ضروری است. یک راه کم کردن ناخوشایندی آن این است که به خودتان به عنوان فردی فکر کنید که چیزی برای ارائه کردن دارد.

در مقابل کسی که فقط می‌خواهد از تخصص و تجربه‌ی دیگران تغذیه کند، در گردهمایی‌ها و جلسات صنعت یا حرفه تان به آدم‌ها کارت ویزیت دهید و بگویید خوشحال خواهید شد که کاری به نحو احسن برایشان انجام دهید.

۲-ارتباط از طریق ایمیل

همه ما این روز‌ها با ایمیل بمباران می‌شویم یعنی اگر می‌خواهید کسی پیغامتان را باز کند باید با دقت در آن مهارت کسب کنید. اگر به شخصی به واقع پرمشغله ایمیل می‌فرستید می‌بایست عنوان موضوع را کوتاه بنویسید.

اگر به کارفرمایی احتمالی ایمیل می‌دهید مطمئن شوید پیغامتان را خطاب به فرد مناسب و با توجه به شغل خاصی که برایش درخواست داده‌اید بنویسید، در بسیاری از موارد ایمیلتان نخستین تاثیری خواهد بود که فردی از شما می‌گیرد پس آن را به ایمیلی درست و مناسب بدل کنید.

۳- رزومه نویسی

بیشتر افراد از زمان تحصیل رزومه‌هایی را نوشته و ارسال کرده‌اند، اما این لروزما به این معنا نیست که همه‌چیز را درست انجام داده‌اید و زمانی‌که یک مدیر استخدامی تنها چند ثانیه را صرف بررسی هر رزومه‌ی دریافتی می‌کند، تک تک جزییات اهمیت می‌یابد.

آماندا اگوستین کارشناس مشاوره شغلی برای تاپ‌رزومه، به بیزنس‌ اینسایدر گفت آنچه مهم است گنجاندن چندین کلیدواژه از آگهی شغلی در رزومه‌تان است بدون این‌که به نظر برسد آن را کپی و پیست کرده‌اید.

۴- حضور درست و مناسب در جلسات مصاحبه

وارد شدن به یک اتاق کنفرانس و علم به این‌که قرار است بر اساس هرچیزی، از لباستان گرفته تا شیوه دست‌دادن‌تان قضاوت شوید، بسیار اضطراب آور است، با این حال یک مهارت حرفه‌ای برتر این است که با دانش، آمادگی، و تمرین کافی وارد جلسه مصاحبه شغلی شوید.

برای مثال، روانشناسان می‌گویند بهتر است با گفتن عاشق کار کردن در [ فلان زمینه] هستم. مرا به یاد کارم در [ فلان زمینه] می‌اندازد اعتماد به نفس و احترامتان را هم‌زمان نشان دهید.

نکته مهم این است که نباید وقتی در مورد بزرگ‌ترین نقطه‌ضعفتان سوال می‌شود با گفتن این که کمال‌گرا هستید خودستایی کنید. در عوض، صادق باشید و چیزی شبیه این بگویید من در منظم بودن همیشه بهترین نیستم یا هر چه درباره‌ی شما حقیقت دارد.

۵-آراستگی

مرتب و آراسته بودن می‌تواند واقعا برای موفقیت مفید باشد مطالعه‌ای نشان داد دانشجویانی که به جای شلوار راحتی یا لباس‌های عادی، کت و شلوار می‌پوشیدند، در مذاکرات ساختگی بهتر عمل کردند، به این خاطر که طرفین مذاکره آن‌ها احترام و اعتماد بیش‌تری نسبت به آن‌ها نشان داده‌اند.

۶-مذاکره برای حقوق

درخواست حقوق بالاتر از یک مدیر استخدامی، یا درخواست ترفیع از رئیس می‌تواند آن‌قدر ترسناک باشد که برخی افراد  از آن خودداری می‌کنند، اما اگر در مذاکره کردن برای دستمزد شکست بخورید، احتمال دارد به طور بالقوه در دوران شغلیتان پول زیادی را از دست می‌دهید.

این فرآیند را با کمک گرفتن از یک دوست یا همکارتان و بازی کردن مذاکره، اول با بازی کردن نقش خودتان و بعد بازی کردن به جای رئیستان، آغاز کنید، وقتی با مذاکره‌ی واقعی مواجه می‌شوید، فراموش نکنید که می‌توانید شکل‌های غیرمالی پاداش مانند اوقات تعطیلات را هم مورد مذاکره قرار دهید.

۷- سرقت رفتن به محل کار

غیرحرفه‌ای است که دائم در وسط جلسات وارد شوید و یک ساعت دیرتر از بقیه مشغول به کار شوید، یاد بگیرید چگونه وقت‌شناس باشید یا حتی بهتر از آن، زودتر برسید.

مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد رئیس‌ها عملکرد کارمندانی را بالاتر می‌دانند که زودتر از دیگران در دفتر حاضر می‌شوند حتی اگر زودتر دفتر را ترک کنند.

۸- مدیریت زمان

تنها تعداد ساعاتی که کار می‌کنید بهره‌وریتان را تعیین نمی‌کند بلکه نحوه‌ی استفاده‌ی شما از آن ساعت‌ها است که اهمیت زیادی دارد، اگر نمی‌دانید چگونه به بهترین شکل کار کنید، ممکن است بیش‌تر وقت روز کاریتان را تلف کنید.

کارشناس بهره‌وری، کریس بیلی، پیشنهاد می‌کند بهترین ساعت بیولوژیکیتان را بیابید، یا ساعت‌هایی از روز که بیش‌ترین انرژی را دارید، از آن ساعت‌ها برای کار کردن روی کار‌هایی استفاده کنید که نیازمند بیش‌ترین تمرکز و توجه هستند.

برای بسیاری از افراد ساعت‌های اولیه صبح بهترین زمان انجام کار‌های ذهنی دشوار است، این به خاطر پدیده‌ای است که درماندگی در تصمیم‌گیری نامیده می‌شود، که توضیح می‌دهد چگونه انرژی ذهنیتان در طول روز کاهش می‌یابد.

به علاوه، بسیاری از کارشناسان به آدم‌های حرفه‌ای جوان توصیه می‌کند دست از چند وظیفه‌ای بودن بردارند و تعداد ساعت‌هایی را که صرف کار می‌کنند محدود سازند.

۹- ایجاد حس خوب در رییس‌تان

عادلانه باشد یا نه، نظر رئیستان درباره‌ی شما می‌تواند تاثیر عظیمی بر موفقیت حرفه ای شما داشته باشد.البته که مجبور نیستید فردی چاپلوس یا معتاد به کار باشید که محبت رئیستان را جلب کنید. به جای آن سعی کنید عملکردتان را ارتقا دهید یا آن‌چه برای مدیرتان واقعا اهمیت دارد را آموخته و سپس اجرا کنید.

۱۰-توصیه جویی

بسیاری از ما در محل کار در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که می‌توانسته‌ ایم از نظر و تخصص کسی دیگر استفاده کنیم، اما از درخواست آن امتناء کرده‌ایم مبادا احمق به نظر برسیم. زمان آن رسیده بر این ترس غلبه کنیم.

مطالعات نشان می‌دهند که توصیه جویی در حقیقت باعث می‌شود شایسته‌ تر به نظر برسید،  به این خاطر است که وقتی از کسی توصیه‌ای می‌خواهید باعث می‌شوید احساس باهوش و آگاه بودن کند بنابراین نسبت به شما احساس مثبتی می‌کند.

۱۱- توانایی صحبت کردن در جمع

صحبت کردن در جمع همراه با مصاحبه، در فهرست تجارب حرفه‌ای بسیار ترسناک قرار می‌گیرند. متاسفانه مهم نیست حرفه‌ی شما چیست، بدون اجبار به ارائه یک سخنرانی احتمال دارد در طول زندگی بسیار تحت فشار خواهید بود.

به نکته‌ای از دو روانشناس برتر گوش کنید که با غرق شدن در سخنرانیشان پیش روی بقیه، بر اضطرابشان غلبه کردند، هر چه می‌کنید از اشتباهات معمول سخنرانی عمومی، مانند تمرین نکردن آن‌چه قرار است بگویید و بدون مکث صحبت کردن، پرهیز کنید.

۱۲- توانایی «نه» گفتن

هر کاری هم که بکنید نمی‌توانید همه را راضی نگه دارید، وقتی همکار خوب و نزدیکتان، شب قبل از ارائه گزارش خودتان به مدیریت از شما می‌خواهد گزارش او را ویرایش کنید تنها باید به وی نه بگویید،  مشکل فقط یاد گرفتن چگونگی گفتن آن است.

آدم‌های موفق به طور معمول می‌کوشند تقاضا را بفهمند تا بدانند چرا برای شخصی که درخواست می‌کند اهمیت دارد و سپس تعیین می‌کنند آیا مناسب اهداف شخصیشان هست یا نه. اگر با آن‌ها سنخیتی نداشته باشد تقاضا را رد می‌کنند و دلیلش را توضیح می‌دهند.