خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 34618
یکشنبه - 7 آذر 1400 - 15:44

تغذیه بیماران کرونایی در دوران نقاهت

دکتری تخصصی تغذیه با اشاره به ضرورت تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا گفت: بیماران مبتلا به کووید۱۹ در دوران نقاهت همه گروه‌های اصلی غذایی اعم از مواد مغذی، پروتئین‌ها، ریزمغذی‌ها، ویتامین و مینرال‌ها را مصرف کنند.

تغذیه بیماران کرونایی در دوران نقاهت

دکتری تخصصی تغذیه با اشاره به ضرورت تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا گفت: بیماران مبتلا به کووید۱۹ در دوران نقاهت همه گروه‌های اصلی غذایی اعم از مواد مغذی، پروتئین‌ها، ریزمغذی‌ها، ویتامین و مینرال‌ها را مصرف کنند.

به گزارش ایرنا، خدیجه رحمانی افزود: گروه‌های جمعیتی پروزن (چاق) به دلیل ذخیره انرژی می‌توانند در دوران نقاهت و همچنین کسب سلامتی کامل، هر یک از این گروه‌های غذایی را به میزان کمتر مصرف کرده و برای بازگشت انرژی و قوای بدن (پس از گذار از کرونا) با کارشناسان تغذیه هم مشورت کنند.

استاد دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد : اما به طور کل در دوران نقاهت به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با کرونا و همچنین بازگشت انرژی پس از کسب سلامتی، همه گروه‌های اصلی غذایی اعم از مواد مغذی، پروتئین‌ها، ریزمغذی‌ها، ویتامین و مینرال‌ها به ویژه روی و آهن باید مصرف شود.

رحمانی تاکید کرد: کمبود آهن در دوران بیماری مضر است و می‌تواند منشا برخی آسیب‌ها همچون کم‌خونی شود، با ابتلا به کم‌خونی سلول‌های هدف به درستی تغذیه نمی‌شود و این موضوع زمینه‌ساز مشکلات جدی‌تر خواهد بود، بنابراین مصرف آهن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی همچنین درباره این عارضه گفت : بیماری کم‌خونی ناشی از ۲ عامل تغذیه‌ای و غیر تغذیه‌ای است و به منظور معالجه و درمان توصیه عامیانه ندارد. برای پیشگیری از این عارضه می‌توان از همه گروه‌های اصلی غذایی استفاده کرد، اما در صورت ابتلا باید نخست ارزیابی‌های اولیه توسط پزشک انجام شده و براساس تعیین علت بیماری (تغذیه‌ای یا غیرتغذیه‌ای بودن مشکل) معالجه آغاز شود.

*ضرورت استفاده از مکمل براساس دستور پزشک

رحمانی خاطرنشان کرد : برخی از مردم (در دوران بیماری و سلامت کامل) به صورت خودسرانه اقدام به مصرف مکمل‌ها می‌کنند، فقر آهن و هر یک از ویتامین‌ها باید براساس آزمایشات پزشکی تایید شده و میزان مصرف هم مطابق با دستور پزشک باشد.

این متخصص تغذیه همچنین با اشاره به اینکه ساختمان اصلی ترکیب سیستم ایمنی بدن پروتئین است، گفت: در صورت در دسترس نبودن گوشت، باید از تخم‌مرغ استفاده شود، این ماده غذایی باید روزانه مصرف شده و در صورت افزایش کلسترول (چربی) بدن نیز می‌توان زرده را حذف و سفیده را جایگزین کرد.

به گفته این رژیم درمانگر، با افزایش کلسترول (چربی) بدن نیز تخم مرغ حداقل باید ۲ تا ۳ مرتبه در طول هفته استفاده شود و حذف کامل این ماده غذایی صحیح نیست.

خدیجه رحمانی پیش از این نیز به ایرنا گفته بود: « براساس یک رژیم غذایی صحیح باید روزانه از هر ۴ گروه اصلی غذایی استفاده شود، از گروه نان و غلات حداقل ۶ تا ۱۱ واحد، گروه پروتئین (گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات) روزانه ۲ تا ۳ واحد، منبع تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی اعم از میوه‌جات و سبزیجات رنگین نیز حداقل ۵ واحد در طول شبانه‌روز (به صورت خام و پخته) باید مورد استفاده قرار بگیرد.»

انواع ریزمغزها نیز به عنوان منابع اصلی تامین ویتامین‌ها باید روزانه ۳۰ تا ۵۰ گرم (یک مشت)، از گروه میوه‌ها نیز حداقل ۲ تا ۳ واحد در طول ۲۴ ساعت و گروه لبنیات نیز حداقل سه واحد در طول شبانه‌روز باید مصرف شود.