خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 32975
دوشنبه - 19 مهر 1400 - 10:00

نکات مهم درباره آداب خواستگاری

خواستگاری رفتن همراه خانواده یکی از رسوم نیک در بین ایرانیان است که اهمیت خانواده و نقش آنان را در ازدواج نشان می‌دهد.

نکات مهم درباره آداب خواستگاری

خواستگاری رفتن همراه خانواده یکی از رسوم نیک در بین ایرانیان است که اهمیت خانواده و نقش آنان را در ازدواج نشان می‌دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مهرنوش دارینی روانشناس خانواده، درباره میزان آشنایی زوجین و تحقیق کردن خانواده‌ها گفت: تحقیق در ازدواج به دو بخش، تحقیق اولیه و تحقیق کامل تقسیم می‌شود، در تحقیق اولیه هدف این است که افراد با سبک زندگی یکدیگر به صورت ضمنی آشنا شوند، برای مثال دیدگاه‌های مذهبی، پوششی، تفکرات، نگرششان مورد بررسی قرار گیرد تا در طول زمان دچار چالش  بزرگ نشوند، بهتر است تحقیق اولیه‌ای راجع به چیز‌هایی که ممکن است نشانه‌های هشدار باشد انجام شود.

وی عنوان کرد: پیش از خواستگاری بهتر است طرفین حداقل ۶ ماه با یکدیگر آشنا شوند، البته آشنایی خانواده‌ها به صورت غیر رسمی صورت گیرد به این معنا که اعلام رسمی به بستگان نداشته باشند، تا طرفین به آشنایی بپردازند، این درست‌ترین روش است، زیرا امنیت خاطر به افراد می‌دهد به این سبب که خانواده‌ها در جریان هستند.

دارینی درباره پذیرایی مجلل در مراسم خواستگاری گفت: این مهم است که افراد به آراستگی، تمیزی، بهداشت و احترام به مهمان اهمیت می‌دهند، افراد سعی می‌کنند در نوع پذیرایی و پوششی که انتخاب می‌کنند یک حالت مطلوب از خودشان برای عرضه کردن، انتخاب کنند.

پسندیده است که افراد پذیرایی خوبی داشته باشند، اما این که خانواده‌ها برای نشان دادن آن چیزی که نیستند و یا در توانشان نیست و خود را در یک فشاری قرار دهند، سبب ایجاد تنش می‌شود و انتظاراتی را برای طرف مقابل ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: برخی مواقع می‌بینیم که فرد از یک محور تعادلی که در زندگی خود دارد فراتر رفته است، خانواده‌ها یادشان باشد قرار نیست برای همدیگر نقش بازی کنند و قرار هم نیست بی احترامی هم رخ دهد باید خود واقعیشان را نشان دهند.

این رواشناس درباره این که بعضی خانواده‌ها بر این اعتقاد هستند که بدون حضور داماد در جلسه خواستگاری حاضر شوند و اگر عروس و خانواده از نظر آن‌ها مورد تایید بود، جلسه رسمی خواستگاری با حضور داماد برگزار شود افزود: از چند زاویه این موضوع را می‌توان بررسی کرد. باید دید که مورد تایید بودن، دانستن سلیقه‌ی داماد توسط والدین و خواهر است یا این که خود خانواده می‌خواهند عروسشان را انتخاب و بعد داماد را به عروس معرفی کنند.

دارینی اظهار داشت: این موضوع بسیار به دیدگاه‌های فرهنگی خانواده‌ها و سبک زندگی افراد مرتبط می شود، اما آن چه در نسل امروز وجود دارد ممکن است توهین به خود فرد تلقی شود، بهتر است قبل از اینکه خانواده داماد در مراسم خواستگاری حضور پیدا کنند اعلام کنند که تنها و بدون حضور داماد به خواستگاری می‌آیند و از خانواده عروس بپرسند آیا این موضوع برای آن‌ها قابل پذیرش است.

وی درباره به این پاسخ که چه پرسش هایی در خواستگاری پرسیده شود گفت: افراد به مهارتی تحت عنوان خودآگاهی باید رسیده باشند و بدانند از زندگی چه چیز‌هایی می‌خواهند، و انتظاراتشان از زندگی مشترک چیست. یکسری پرسش ها می‌تواند به صورت پرسش هایی که بیشتر افراد مطرح می‌کنند باشد، اما واقعیت این است که در برخی از پرسش ها خط قرمز افراد، انتظارت و خواسته‌هایی که دارند متفاوت است.