خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 32705
سه شنبه - 13 مهر 1400 - 07:00

روش های حل اختلاف بچه‌دار شدن بین زوج‌ ها

یک روانشناس گفت: زوج‌ها در طول زندگی چالش‌های متفاوتی را تجربه می‌کنند، گاهی زمان بچه دار شدن و قبول مسئولیت، تبدیل به موضوع مهم می‌شود.

روش های حل اختلاف بچه‌دار شدن بین زوج‌ ها

یک روانشناس گفت: زوج‌ها در طول زندگی چالش‌های متفاوتی را تجربه می‌کنند، گاهی زمان بچه دار شدن و قبول مسئولیت، تبدیل به موضوع مهم می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعات انجام شده نشان می‌دهد در بیشتر خانواده‌های تک فرزند یا بدون فرزند، اینطور نیست که زن و شوهر هر دو با بچه‌دار شدن مخالف باشند بلکه به طور معمول تنها یکی از آنهاست که بچه نمی‌خواهد که گاهی ممکن است مرد باشد و گاهی زن.

در این میان، خانواده‌های ایرانی نیز از این امر مستثنی نیستند، با وجود آنکه برخی از آنها به دلایل گوناگون تصمیم گرفته‌اند یا بچه نداشته باشند یا اینکه تنها یک فرزند داشته باشند اما در بسیاری از موارد، این تمایل نداشتن به بچه‌دار شدن «دوطرفه» نیست.

بنابراین، در شرایطی که بیشتر کارشناسان داخلی و همینطور خارجی نسبت به بحران جمعیتی ایران و تسریع روند پیرشدن جمعیت کشورمان هشدار می‌دهند، یافتن راهکاری برای حل این مشکل و دادن انگیزه فرزندآوری به همسرمان می‌تواند گامی کوچک اما مهم در جهت کاهش هرم سنی جامعه ایرانی باشد.

در همین باره، مژگان نیک نام، روانشناس و کارشناس خانواده عنوان کرد: ازدواج تعهدی است که پشتوانه‌ی آن مسئولیت پذیری است، مرد باید قبول کند با ازدواج ابتدا مسئولیت همسرداری و پس از آن پدر یا مادر شدن را می‌پذیرد.

یک زوج جوان، وقتی از ابتدای زندگی مشترکشان آگاهی و برنامه ریزی برای زمان فرزند دار شدنشان داشته باشند، در زمانی که کیفیت زندگی، شرایط آن‌ها مناسب باشد می‌توانند مسئولیت والد شدن را انجام دهند.

نیک نام خاطرنشان کرد: این موضوع در زوج‌ها تفاوت دارد گاهی زوج ها در ابتدای زندگی خود تصمیم به فرزند دار شدن می‌گیرند و بعضی بعد از سپری شدن مدتی در زندگی شان این اتفاق می‌افتد.

این کارشناس خانواده با اشاره به یکی از مشکلات مهم زوج ها گفت: گاهی زوج ها پس از ازدواج دچار چالش برای «زمان بچه دار شدن» یا «تعداد فرزندان» می‌شوند، در این موارد هم زوجی که فرزند می‌خواهد دچار تنش و فشار روحی شده و حتی همسرش هم دچار آسیب و زندگی مشترک درگیر اختلال می‌شود.

وی راهکاری برای این موضوع ارائه داد و افزود: برای حل این موضوع زوجی که فرزند می‌خواهد باید با همسرش صحبت کند، باید موضوعاتی از جمله آمادگی روانی، تغییر سبک زندگی یا تعهد و موضوعات اقتصادی را از جانب طرف مقابل را برسی کند تا مشکل با گذر زمان و کسب آمادگی برای پدر یا مادر شدن برطرف شود.

نیک نام اظهار داشت : زوج‌ها باید توجه کنند با اصرار و اختلاف این موضوع حل نمی‌شود، بلکه اگر در این صورت بچه دار شوند، فردی که بدون آمادگی مسئولیت پدری یا مادری بر عهده اش گذاشته شده، درمسیر پذیرش و تربیت فرزندش دچار مشکل شود.

وی عنوان کرد : با صبوری و بررسی دلایل طرف مقابل و ایجاد پذیرش ذهنی می‌توان موانع فرزندآوری را حل کرد، چرا که زوج برای فرزندآوری مسیری دوطرفه را طی می‌کنند و رضایت هر دو ملاک است.

این روانشناس گفت: برای پیش گیری از چنین موضوعاتی در زندگی مشترک، زوج‌های جوان باید قبل از ازدواج تعهد و مسئولیت پذیری طرف مقابل شان را با مشاوره‌های پیش از ازدواج بررسی کنند تا از ابتدا انتخاب خوبی داشته باشند.

شما هم اگر تجربه مشابهی دارید یا راهکاری در این باره به ذهنتان می‌رسد، آن را در قسمت نظرات این خبر با ما در میان بگذارید.