احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد در قلب طهران
شهردار منطقه ۱۲ تهران از برنامهریزی برای احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد با مقاصد گردشگری در این منطقه خبر داد.

شهردار منطقه ۱۲ تهران از برنامهریزی برای احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد با مقاصد گردشگری در این منطقه خبر داد.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه ، علیمحمد سعادتی، شهردار منطقه گفت: در کنار پرسنل پرتلاشی که حیات و زندگی را به قناتهای تاریخی تهران هدیه خواهند کرد، بازدید از قنات سنگلج و مهرگرد به منظور برنامهریزی و اجرای پروژه احیا و بازنمایی این آثار هویتی و تاریخی در قلب طهران در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: به همین دلیل بناست بخشی از قنات سنگلج که در پارک شهر باقی مانده، مرمت شود که جمعآوری گل و لای کف قنات به منظور آمادهسازی برای تردد بازدیدکنندگان و در مرحله بعد، تعبیه ورودی و خروجیها از جمله اقداماتی است که در این زمینه انجام خواهد شد.
در این باره محمدرضا ندرلو، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه نیز در بازدید از قنات گفت: قنات سنگلج، قناتی بوده که آب را از محله بالادست به محله سنگلج میآورده و ویژگیهای این قنات شامل قدمت و ارزش تاریخی قنات، موقعیت مکانی استراتژیک در مرکز پارک شهر، نزدیکی به اماکن تاریخی و گردشگری تهران تاریخی، دیواره آجرچینیشده و منحصربه فرد، امکان دسترسی به میلهچاهها، وجود فضای مورد نیاز برای ساخت مسیر دسترسی به قنات و امکان استفاده از فضای زیر و روی قنات برای گردشگری است.
گفتنی است قنات سنگلج که مادرچاه آن در پارک لاله قرار دارد، در خیابان حافظ، تقاطع سرهنگ سخائی وارد منطقه ۱۲ شده و مظهر آن در جنوب پارک شهر در خیابان عدالتخواه و خیابان انصاری میباشد. این قنات در حال حاضر در محدوده منطقه ۱۲ آب ندارد، طول مسیر این قنات در این منطقه حدود ۱۵۰۰ متر است و با هرنج سرپوشیده به ۳ هزار متر نیز میرسد.
قنات، سازهای بومی برای استحصال آبهای زیرزمینی است که از حدود ۳ هزار سال پیش در ایران کاربرد داشته است، کلانشهر تهران بیش از ۶۰۰ رشته قنات دارد که قنات سنگلج، یکی از قدیمیترین آنهاست.