واکاوی تفاوت های پاندمی با آندمی کرونا
به گفته مدیر مرکز ملی کنترل بیماریهای هند پاندمی (همهگیری) کووید-۱۹ ممکن است در ۶ ماه آینده به یک بیماری اندمی (بومی) تبدیل شود.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیان توضیحاتی درباره تفاوت پاندمی با آندمی کرونا پرداخت.
به گزارش میزان، به گفته مدیر مرکز ملی کنترل بیماریهای هند پاندمی (همهگیری) کووید-۱۹ ممکن است در ۶ ماه آینده به یک بیماری اندمی (بومی) تبدیل شود، به این معنی که این بیماری همچنان غالب است، اما شدت آن کمتر و مدیریت آن آسانتر خواهد شد.
مسعود یونسیان در واکنش به این اظهار نظر ضمن اشاره به اینکه بسیاری از کارشناسان و متخصصان بر این باورند که در آینده از چند ماه دیگر تا یک سال آینده انتظار این است که شیوع کرونا از حالت پاندمی خارج شود و به آندمی تبدیل شود، گفت: پاندمی یا جهانگیری به معنی این است که یک بیماری که انتظار بروز آن و یا انتظار شیوعش در این حجم را نداشتیم، مرزهای جغرافیایی یک قاره را پشت سر بگذارد و در بیش از یک قاره شیوع پیدا کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد : این در حالی است که آندمی یا بومی زمانی اتفاق می افتد که یک بیماری با میزان نسبتا ثابتی در همه زمانها بروز پیدا کند، نظیر آنفولانزا، سرماخوردگی و به طور کلی بیماریهایی که همیشه آنها را به صورت یکنواخت داریم و یا اینکه در فصلهایی افزایش پیدا میکنند و با تغییر فصل از میزان بروز آنها کاسته میشود و سال بعد دوباره شایع میشوند و با نوسات کوچکی همراه هستند و ممکن است هر چند وقت یک بار موارد ابتلا به آنها افزایش یابد که در آن صورت میگوییم اپیدمی صورت گرفته است.
وی ضمن اشاره به اینکه از آنجایی که ویروس کرونا دارای مخازن حیوانی و ویروسی است، امکان ریشه کن کردن آن وجود ندارد، افزود: حتی اگر بر فرض محال تمام انسانها را هم درمان کنیم، در برخی از حیوانات و در بعضی از محیطهایی که هنوز برای ما روشن نیست ممکن است این ویروس بتواند پایدار باقی بماند و از این رو انتظار میرود که کرونا به بیماری تبدیل شود که هر سال تعداد کمی از افراد را درگیر میکند البته نه به صورتی که در این امواج پنجگانه شاهد آن بودیم و هر سال تعدادی کمی از افراد به آن مبتلا میشوند و ممکن است هم مانند بسیاری از بیماریهای دیگر تعدادی از افراد به نوع شدید آن گرفتار شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خارج شدن تهران از وضعیت قرمز به معنی پایان پیک پنجم در این شهر است؟ گفت: به نظر میرسد با توجه به سیر بیماری که در بسیاری از استانها به جزء تعداد محدودی از شهرها در شمال غرب و شمال شرق شاهد آن هستیم، تقریبا بیشتر شهرها و استانها پیک پنجم را پشت سر گذاشته اند و میتوان گفت این موج با همه تلفاتی که به جای گذاشت، پشت سر گذاشته شد.