آشنایی با تازه های نشر مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
کتاب های «نرم افزارهای کاربردی تلفن همراه برای مدیریت بحران» و «آینده مشاغل پس از کووید ۱۹» توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شدند.
کتاب های «نرم افزارهای کاربردی تلفن همراه برای مدیریت بحران» و «آینده مشاغل پس از کووید ۱۹» توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شدند.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه، کتاب های «نرم افزارهای کاربردی تلفن همراه برای مدیریت بحران» به تألیف مسعود مجرب و «آینده مشاغل پس از کووید ۱۹» به ترجمه امیر صدری، سارا احمدپور، سیما هاشمی و رامین طبرسی توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر شدند.
کتاب «نرم افزارهای کاربردی تلفن همراه برای مدیریت بحران» سعی دارد تا با تدوین چارچوب و ملزومات استفاده از تلفنهای هوشمند، در کاهش مخاطرات زمینشناختی و مدیریت بحران ناشی از آنها گامهای نخست را بردارد. چرا که در دنیا با پیشرفت فنّاوری، ابزارهای هوشمند نظیر تلفنهای هوشمند نقش پررنگی را در زندگی مردم بازی میکنند و استفاده از آنها در حوزه بلایای طبیعی در حال گسترش است، به نوعی پیشرفت و گسترش جوامع شهری همواره باعث افزایش آسیب پذیری فیزیکی و اقتصادی – اجتماعی ناشی از مخاطرات طبیعی در کلان شهرها میشود.
از طرفی افزایش تابآوری کلانشهرها در برابر مخاطرات زمینشناختی از اهمیت ویژهای در زمان رخدادهای طبیعی برخوردار است و یکی از راههای کاهش ریسک مخاطرات زمینشناختی نظیر زلزله، سیل، فرونشست و زمینلغزش، شناخت درست این مخاطرات و ابزارهای کاهش ریسک آنها است.
کتاب «آینده مشاغل پس از کووید ۱۹» بر این نکته تأکید دارد که پاندمی کووید ۱۹ بازار کار جهانی را در سال ۲۰۲۰ مختل کرد؛ پیامدهای کوتاه مدت ناگهانی و اغلب شدید بودند، میلیون ها نفر به مرخصی اجباری فرستاده شدند یا شغلشان را از دست دادند و دیگران به سرعت شرایط خود را برای کار در خانه تطبیق دادند، چراکه دفاتر کار بسته شدند.
بسیاری از کارمندان در گروه مشاغل ضروری بودند و به کار خود در بیمارستان ها، سوپرمارکتها، کامیون های حمل زباله و انبارها، البته با رعایت پروتکل های جدید بهداشتی برای کاهش انتشار این ویروس جدید، ادامه دادند، در این مستند تأثیرات بلند مدتی که ویروس کرونا ممکن است به بازار کار در سالهای پیشرو تحمیل کند مورد بررسی قرار گرفته است.
در این کتاب تلاش شده تأثیرات پایدار این ویروس بر تقاضای نیروی کار، درآمیختن مشاغل و مهارتهای مورد نیاز کارکنان، و همچنین ضرورت اطلاع از آنها برای پیشگامان اقتصادی و سیاست گذاران مطرح شود.