خبر » گردشگری » نبض جامعه
کد خبر : 29656
دوشنبه - 14 تیر 1400 - 11:32

جزئیات برگزاری «سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران»

نخستین سمپوزیوم یکصد سال گردشگری ایران با هدف مطالعه، گردآوری، بازخوانی و آسیب‌شناسی سیر تاریخی در روزهای ۲۷ و ۲۸ مهر در پارک ملی علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی برگزار می شود.

جزئیات برگزاری «سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران»

نخستین سمپوزیوم یکصد سال گردشگری ایران با هدف مطالعه، گردآوری، بازخوانی وآسیب‌شناسی سیر تاریخی و روند شگرف تغییر و تحولات، عوامل تأثیر گذار و فرصت و تهدیدها در سده چهاردهم شمسی، در روزهای ۲۷ و ۲۸ مهر در پارک ملی علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی برگزار می شود.

به گزارش گروه گردشگری و میراث فرهنگی آوای جامعه، جزئیات نخستین «سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران» توسط محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و دبیرکل سمپوزیوم و حسن تقی‌زاده انصاری، رئیس جامعه گردشگری الکترونیک تشریح شد.

محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی درباره اهداف برگزاری این سمپوزیم گفت: ما از روزی که بحث راه‌اندازی این سمپوزیم را آغاز کردیم هدفمان این بود که از گذشته درس بگیریم و برنامه‌ریزی آینده را با شناخت گذشته گردشگری آغاز کنیم، فراز و فرودهای گردشگری و ضعفها را بشناسیم و آنها را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. اطلاعاتی که در این سمپوزیوم تبیین می‌شود، در تصمیم‌گیری‌های دولت آینده مفید باشد.

همچنین حسن تقی‌زاده انصاری، رئیس جامعه گردشگری الکترونیک با اشاره به اینکه این سمپوزیم می‌تواند چشم‌انداز گردشگری را ترسیم کند  خاطرنشان کرد: نقشه راهی باشد برای آیندگان. می‌توانیم ۱۰۰ سال گذشته را در حوزه گردشگری مورد بررسی قرار دهیم و نتیجه آن را برای دولت و مدیران گردشگری آینده ارائه دهیم.

وی افزود: دستگاه‌های مرتبط با حوزه گردشگری هم با انعکاس محتوای تولید شده در این سمپوزیوم این فرصت را فراهم می‌کنند تا قوانین و مقررات مناسبی در کشور ایجاد شود. بیش از ۳۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی حامی این سمپوزیم هستند و نمونه آن کم سابقه بوده است و امیدواریم با حمایتی که صورت گرفته یک اتفاق بزرگ در گردشگری کشور رقم بخورد.

انصاری به پتانسیل‌های گردشگری سلامت در کشور اشاره کرد و گفت: در این سمپوزیم گردشگری سلامت و طب سنتی گنجانده شده‌است و هدف ما این است که در این ۱۰۰ سال ظرفیت گردشگری سلامت بررسی و روند تاریخی آن آسیب‌شناسی شود. این سیر تاریخی در حال مطالعه است

وی عنوان کرد: از کشورهای همسایه تقاضای بالایی برای حضور در کشور داریم و می‌توان از این ظرفیت گردشگران استفاده کنیم، دستگاه‌هایی مثل وزارت بهداشت و گردشگری با تعامل و برنامه‌ریزی بیشتر می‌توانند بازار مخاطب را افزایش دهند.

گفتنی است، این سمپوزیم به همت شورای هماهنگی سازمانهای غیردولتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پارک علوم و فناوری‌های فرهنگی، کمیته ملی ایکوم، جامعه گردشگری الکترونیکی ایران و باحمایت و همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت راه و شهرسازی، کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، ستاد گردشگری شهرداری تهران و تشکلهای تخصصی و صنفی گردشگری برگزار می‌شود.

۱۳ کارگروه تخصصی شامل کارگروه حمل و نقل زمینی،ریلی، هوایی و دریایی ، هتل و مراکز اقامتی و تجهیزات اقامتی ، اقامتگاههای بومی، سنتی و تاریخی، مهمان نوازی ، پذیرایی ، خوراک غذا و نوشیدنی و خدمات بین راهی، خدمات مسافرتی و گردشگری (سفرهای داخلی، خروجی و ورودی)، سفرهای فرهنگی، زیارتی، طبیعت گردی، ورزشی و گردشگری سلامت، خدمات ویزا، کنسولی، گمرکی و امور مرزی، راهنمایان گردشگری و مطالعات ایران ازنگاه سفرنامه نویسان خارجی قرن ۱۴، ایران ازنگاه خبرنگاران خارجی و نویسندگان مطرح قرن، خدمات شهری وشهرداری‌ها، قوانین و مقررات اداری و اتاقهای بازرگانی، در راستای اهداف تبیین شده گام برمی‌دارد.