خبر » زنان و جوانان » نبض جامعه
کد خبر : 29613
دوشنبه - 14 تیر 1400 - 08:45

ضرورت ارتقاء قابلیت‌های شغلی زنان سرپرست خانوار 

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور نسبت به ضرورت ارتقاء قابلیت‌های شغلی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد.

ضرورت ارتقاء قابلیت‌های شغلی زنان سرپرست خانوار 

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور گفت: ما آموزش‌های لازم را به این افراد ارائه می‌کنیم و مواد اولیه را هم در اختیارشان می‌گذاریم تا در محیط خانه بدون هزینه خاصی ، محصولاتشان را تولید کنند، حتی در چرخه فروش محصولات هم با کارفرمایان هماهنگی‌های لازم را تلاش می‌کنیم به وجود بیاوریم تا برای فروش هم این افراد مشکلی نداشته باشند.

به گزارش میزان، فاطمه عباسی  درباره ضرورت ارتقاء قابلیت‌های شغلی زنان سرپرست خانوار  گفت: در سال جدید با توجه به اینکه  با تورم و هم با بیماری کرونا مواجه هستیم برای به روزرسانی مدل‌های توانمند سازی زنان سرپرست خانوار کار‌های اولیه مربوط به این موضوع را انجام داده ایم که انشاالله در صورت تصویب شدن و تامین اعتبارات لازم این موضوع را اجرا می‌کنیم، قصد ما بیشتر این است که با توجه به شرایط کرونایی موجود، زنان سرپرست خانوار بتوانند از کسب و کار‌های دیجیتالی استفاده بکنند.

وی عنوان کرد: سال گذشته با کمک معاونت زنان ریاست جمهوری آموزش‌های دیجیتال مارکتینگ را با سه یا چهار برند خاص ارائه دادیم، در این رابطه آموزش‌های لازم به زنان سرپرست خانوار و تسهیلگران محلی ارائه شده است، الان زنان سرپرست خانوار محصولاتشان را از طریق وبگاه‌های مربوط به همین برند‌ها به فروش می‌رسانند. از طرف دیگر قصد ما این است که بتوانیم تکنیک‌های جدید ایجاد درآمد را به خانه این افراد ببریم.

برای مثال یکی از پروژه‌های ما مربوط به این است که بتوانیم موضوع تولید محصولات گلخانه‌ای را به صورت عمودی در یک فضای کوچک برای مثال در حمام خانه این افراد اجرایی کنیم، با این کار این خانواده‌ها می‌توانند محصولاتی مثل گوجه یا فلفل دلمه‌ای را که، چون ارگانیک هم هستند فروش بالایی دارند را در خانه پرورش بدهند.

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان خاطرنشان کرد: ما آموزش‌های لازم در این باره را به این افراد ارائه می‌کنیم و مواد اولیه را هم در اختیارشان می‌گذاریم تا در محیط خانه بدون اینکه هزینه خاصی بکنند این محصولات را تولید بکنند. حتی در چرخه فروش این محصولات هم با کارفرمایان هماهنگی‌های لازم را تلاش می‌کنیم به وجود بیاوریم تا برای فروش هم این افراد مشکلی نداشته باشند.

وی درباره افزایش مستمری زنان سرپرست خانوار گفت: در حال حاضر افزایش مستمری برای گروه‌های هدف انجام گرفته و مستمری خانواده‌های پنج نفره به یک میلیون و صد هزار تومان رسیده است. این افزایش مستمری از ابتدای امسال به این خانواده‌ها تعلق می‌گرفت، اما دو ماه معوقه شد که از ابتدای خرداد این افزایش مستمری به همه این خانواده‌ها تعلق گرفته است.

عباسی در واکنش به اینکه آیا اعطای وام یا تسهیلات مالی به این افراد با اولویت بندی خاصی انجام می‌شود گفت:یک زن سرپرست خانوار که جزو زیرمجموعه سازمان بهزیستی محسوب بشود سرپرست خانوار شدن این زن ناشی از طلاق یا فوت همسر یا خود سرپرست بودن او است یا اینکه همسرش از کارافتاده، معتاد یا زندانی باشد.

یعنی این زنان اگر مستمری بگیر سازمان بهزیستی یا تحت پوشش این سازمان باشند درواقع افرادی نیازمند هستند، بنابراین اگر برای گرفتن کسب و کار متقاضی دریافت وام باشند مشکلی نخواهند داشت، تنها لازم هست تا یک مدرک فنی حرفه‌ای ارائه کنند که نشان بدهد این وام برای ایجاد کسب و کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی گفت: اما گاهی تقاضای دریافت وام برای مشکلات درمانی یا به دست آوردن کمک‌های خاص صورت می‌گیرد، در این مواقع یا خود ما به صورت بلاعوض کمک‌هایی را ارائه می‌کنیم برای مثال کمک‌های مربوط به هزینه درمان را ارائه می‌دهیم یا از خیرانی که بتوانند این کمک‌ها را عرضه کنند کمک می‌گیریم. اما درباره اشتغال این زنان سازمان بهزیستی مشکلی ندارد و اگر برای دریافت وام متقاضی باشند این وام را دریافت خواهند کرد،تنها مشکلی که وجود دارد این است که بسیاری از این زنان برای دریافت وام امکان آوردن ضامن را ندارند.