کارگروه تخصصی ” شهر دوستدار کودک ” برگزار شد
کارگروه تخصصی- مشورتی شهر دوستدار کودک در هفته کودک با میزبانی شهرداری منطقه ۲ تهران برگزار شد.
کارگروه تخصصی- مشورتی شهر دوستدار کودک در هفته کودک با میزبانی شهرداری منطقه ۲ تهران برگزار شد.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه، این کارگروه تخصصی – مشورتی، با هدف ایجاد شهری امن، سلامت و مناسب برای کودکان و با حضور نمایندگان وزارت کشور، دفتر یونیسف در ایران، شورای اسلامی شهر تهران، مدیرکل هماهنگی، نظارت و ارزیابی امور مناطق، مدیر کل آموزش های شهروندی، روسای کارگروه های تخصصی معاونت های حمل و نقل و ترافیک، شهرسازی و معماری، فنی و عمران شهرداری تهران و معاونین امور اجتماعی و فرهنگی، خدمات شهری و محیط زیست، حمل و نقل و ترافیک و مدیران آموزش های شهروندی مناطق ۲، ۸ و ۱۸ برگزار شد.
رسول کشت پور شهردار منطقه ۲ تهران در این نشست با بیان این که کودکان پادشاهان شهر ما هستند، گفت: با در نظر گرفتن مصوبه شهر دوستدار کودک به عنوان سند بالادستی می بایست استراتژی مدونی در این خصوص داشته باشیم و با مهیا کردن زیرساخت ها و تامین منابع مالی از فرصت های پیش آمده استفاده کرده و در این زمینه از تجارب کشورهای موفق بهره ببریم.
مجتبی دانشور مدیرکل آموزش های شهروندی نیز در بخشی از این نشست هفته ملی کودک را گرامیداشت و ضمن ابراز امیدواری از عملکرد مدیران حوزه های شهری و اعضای شورای اسلامی شهر، آینده روشنی را برای داشتن شهری امن، سلامت و مناسب کودکان پیش بینی کرد. وی یکی از اهداف شهر دوستدار کودک را ایجاد بستری مناسب برای تربیت، رشد، خلاقیت و استعداد کودکان دانست و از اقدامات انجام شده در این زمینه راه اندازی خانه های آموزش شهروندی کودک در سرای محلات، ساماندهی سرویس مدارس، بهسازی و مناسب سازی بوستان ها نام برد که نیازمند آموزش مربیان و استاندارد سازی بیشتر می باشند.
سید مصطفی موسوی لاری مدیر کل هماهنگی، نظارت و ارزیابی امور مناطق نیز در ادامه این نشست گفت: تهران یکی از وسیع ترین و پرجمعیت ترین شهرهای دنیاست لذا برنامه ریزی در هر بخشی برای کودکان و معلولان کاری بسیار دشوار است و تجارب اجرای طرح در مناطق نمونه را گامی اساسی در پیشبرد اهداف مصوبه شهر دوستدار کودک و بسط آن به دیگر مناطق شهرداری تهران بیان نمود.
ژیل شوالیه، معاون دفتر یونیسف در ایران ضمن تشکر از شهر تهران بابت فعالیت های مرتبط با شهر دوستدار کودک گفت: باعث افتخار من و خانواده ام و مایه بسی خوشحالی است که در شهر مهمان نواز تهران زندگی می کنیم. وی بیان داشت: همکاری خوبی با وزارت کشور داریم و اظهار داشت: در هفته آینده کنفرانسی با موضوع “شهر دوستدار کودک ” در آلمان خواهیم داشت که هیاتی بلند پایه از ایران نیز در این کنفرانس حضور خواهند داشت و این کنفرانس فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با شهرهای بسیاری از سرتاسر جهان است.
ژیل شوالیه، معاون دفتر یونیسف در ایران در تعریف شهر دوستدار کودک گفت: “شهر دوستدار کودک شهری است که کودکان می توانند در محیطی امن بازی و زندگی کنند، شهری است که صدای آن ها در آن شنیده می شود و استعدادهایشان شکوفا” امروز بیش از ۳۰۰۰ شهر و اجتماع محلی در سرتاسر جهان رهنمود شهر دوستدار کودک یونیسف را بومی سازی کرده و بیش از ۳۰ میلیون کودک در بیش از ۴۰ کشور در این شهرها زندگی می کنند. یونیسف از رویکرد منطقه محور دوستدار کودک در کلان شهرها از جمله تهران تقدیر می کند.
یونیسف همچنین از مشارکت فعالانه ی شهرداری ها در زمینه شهر دوستدار کودک تشکر کرده و از فرایند موثر تبدیل مفاهیم شهر دوستدار کودک به اقدامات عملی بسیار خوشحال است. تلاش های بسیاری برای پیشبرد رفاه کودکانی که در شهر زندگی می کنند پیشنهاد شده است. این روشی قابل تقدیر برای بزرگداشت سی امین سالگرد کنوانسیون حقوق کودک است.
ژیل شوالیه با اشاره به اینکه شهرداری تهران می تواند الگوی خوبی برای دیگر شهرها در زمینه شهر دوستدار کودک باشد اظهار کرد: یونیسف و هیئت عالی رتبه ایران از به اشتراک گذاشتن این تجربیات با سایر کشورها از طریق ” نشست جهانی شهر دوستدار کودک ” که به ابتکار یونیسف هفته آینده در آلمان برگزار می شود، اطمینان حاصل خواهند کرد.