خبر » نبض جامعه
کد خبر : 28459
چهارشنبه - 12 خرداد 1400 - 07:00

ایجاد ۳۸ درصد اشتغال در کشور توسط کمیته امداد

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفت: الگوی اشتغال کمیته امداد به عنوان برگ برنده کشورمان در زمینه اشتغال محرومان، در اجلاس آینده سازمان بین‌المللی کار ارائه خواهد شد. به گزارش گروه رفاه و خدمات اجتماعی آوای جامعه ، حجت‌الله عبدالملکی،معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه یک سوم کل جمعیت بیکار کشور […]

ایجاد ۳۸ درصد اشتغال در کشور توسط کمیته امداد

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفت: الگوی اشتغال کمیته امداد به عنوان برگ برنده کشورمان در زمینه اشتغال محرومان، در اجلاس آینده سازمان بین‌المللی کار ارائه خواهد شد.

به گزارش گروه رفاه و خدمات اجتماعی آوای جامعه ، حجت‌الله عبدالملکی،معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه یک سوم کل جمعیت بیکار کشور مخاطب کمیته امداد هستند، افزود: یک میلیون نفر از اعضای خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد مستعد کار هستند و همچنین ۵۰۰ هزار نفر بیکار نیازمند نیز از خدمات موردی این نهاد بهره‌مند هستند.

وی با بیان اینکه کمیته امداد سال گذشته بیش از ۱۹۷ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، عنوان کرد : از این تعداد ۱۷۰ هزار مورد اجرای طرح‌های اشتغال و ۲۷ هزار مورد از طریق کاریابی بوده است. برنامه این نهاد ایجاد ۲۰۰ هزار فرصت شغلی بود و این نهاد موفق به اجرای ۹۹ درصد برنامه‌های اشتغال خود شد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با تقدیر از شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات اشتغال به مددجویان، خاطرنشان کرد: اعتبارات اشتغال کمیته امداد در سال گذشته ۵۸۰۰ میلیارد تومان بود که از این میزان ۵ هزار و ۶۸۰  میلیارد تومان محقق شد، براساس آمار دولتی سال گذشته در مجموع ۵۲۱ هزار شغل در کشور ایجاد شد که ۱۹۷ هزار شغل معادل ۳۸ درصد از کل اشتغال ناخالص کشور در این سال توسط کمیته امداد ایجاد شد.

وی با تشریح الگوی اشتغال نیازمندان در کمیته امداد، اظهار داشت: با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، الگوی اشتغال کمیته امداد به عنوان برگ برنده کشورمان در اشتغال محرومان، در اجلاس آتی سازمان بین‌المللی کار (ILO) با حضور نمایندگان همه کشورهای عضو ارائه خواهد شد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه در سال ۹۹ حدود ۷۲۰ هزار طرح اشتغال جاری تحت نظارت در کمیته امداد برقرار بود، گفت: مجموع درآمد طرح‌های اشتغال مددجویان در سال گذشته ۱۸ هزار میلیارد تومان بود که این رقم نسبت به سال ۹۸ رشد ۲ برابری را نشان می‌دهد.

عبدالملکی افزود: با توجه به پرداخت ۷۸۰۰ میلیارد تومان مستمری به مددجویان در سال گذشته، درآمد طرح‌های اشتغال مددجویان ۲۲۵ درصد بیشتر از مستمری پرداختی بوده است.

وی به نقش کارآفرینان حرفه‌ای، جهادگران کارآفرین و خیران کارآفرین در توسعه اشتغال مددجویان اشاره کرد و افزود : سه هزار کارآفرین حرفه‌ای در قالب الگوی راهبری شغلی با کمیته امداد همکاری دارند. همچنین ۴۰۰ مرکز نیکوکاری کارآفرینی و ۱۳۵۰ جهادگر کارآفرین در راستای اشتغال محرومان فعالیت می‌کنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد از توسعه آموزش‌های کسب و کار مددجویان خبر داد و اظهار داشت: سال گذشته ۱۷۴ هزار نفر-دوره آموزش کسب و کار را در زمینه آماده‌سازی برای ورود به بازار کار، مهارت‌آموزی و آموزش‌های تکمیلی دریافت کردند.

عبدالملکی با اشاره به عملکرد اشتغال کمیته امداد در برنامه ششم توسعه کشور گفت: در چهار سال سپری شده از برنامه توسعه کشور کمیته امداد ۶۹۳ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است که درآمد خالص این طرح‌های اشتغال بیش از ۳۷ میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به برنامه‌های این نهاد برای اشتغال مددجویان در سال جاری عنوان کرد:  برای سال ۱۴۰۰ ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده است و به این منظور ۱۱ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی شده که از این میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان مصوب مجلس و ۱۱۵۰ میلیارد تومان منابع صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت و قانون توسعه اشتغال پایدار روستائیان و عشایر است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد از آمادگی این نهاد برای پذیرش مسئولیت کل اشتغال خانگی در کشور خبر داد و افزود: در این زمینه با معاون اول رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی مذاکراتی انجام شده که در صورت نهایی شدن کمیته امداد در سال جاری آمادگی ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای محرومان را خواهد داشت.

عبدالملکی به آسیب‌های همه‌گیری کرونا برای طرح‌های اشتغال مددجویان پرداخت و عنوان کرد: طرح‌های اشتغال مددجویان به دلیل استقرار در روستاها، خانگی بودن، خرید تضمینی محصولات توسط کمیته امداد و تغییر کاربری تعداد زیادی از آنها به تولید ماسک و لوازم بهداشتی، در طول دوران کرونا دچار خسارت نشد و تنها ۳ درصد طرح‌ها آسیب دیدند، کمیته امداد تلاش کرد با ارائه تسهیلات بلاعوض و امهال وام‌ها از این طرح‌ها حمایت کند و در حال حاضر تمام طرح‌های آسیب دیده نیز به چرخه فعالیت بازگشته است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه سال گذشته ۵۶ هزار خانوار از طریق اجرای طرح‌های اشتغال از چرخه حمایتی خارج شدند، تاکید کرد: در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد مربوط به زنان سرپرست خانوار است.

عبدالملکی به فعالیت صندوق ضمانت وام اشتغال مددجویان اشاره کرد و گفت : این صندوق تاکنون ۸۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات مددجویان با اولویت زنان سرپرست خانوار را ضمانت کرده است و امسال نیز ۵۰۰ میلیارد تومان به منابع این صندوق افزوده خواهد شد.