حقوقی و قضایی » خبر » نبض جامعه
کد خبر : 27166
شنبه - 11 اردیبهشت 1400 - 08:30

چگونگی و میزان مداخله مادر در اموال فرزندان

هر فردی تا به سن قانونی نرسیده باشد نمی‌تواند در اعمال مالی خود دخالت داشته باشد، بر همین اساس ولی وی می‌تواند فعالیت هایی را که مربوط به اموال فرزند است، بر عهده بگیرد.

چگونگی و میزان مداخله مادر در اموال فرزندان

براساس قانون، مادر در شرایطی خاص می‌تواند در اموال فرزند مداخله کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، هر فردی تا به سن قانونی نرسیده باشد نمی‌تواند در اعمال مالی خود دخالت داشته باشد، بر همین اساس ولی وی می‌تواند فعالیت هایی را که مربوط به اموال فرزند است، بر عهده بگیرد.

اما پرسشی که ممکن است پیش بیاید این است که مادر تا چه زمانی حق دخالت در امور مالی فرزند خود را دارد که در پاسخ به این سوال باید گفت چنانچه فرزندان صغیر پدرشان فوت کرده باشد، مادران ولو اینکه حضانت فرزندان را برعهده داشته باشند، نمی‌توانند در اموال فرزندان مداخله کنند و هرگونه مداخله آنان در اموال فرزندان غیرقابل قبول و معامله آنان فضولی به حساب می آید.

اما اگر پدری فوت کند و فرزندان صغیر داشته باشد، اگر پدر متوفی زنده باشد، وی وظایف پدر را انجام می‌دهد، اما اگر صغیر، ولی خاص نداشته باشد همه معاملات قیم یعنی مادر باید با اجازه مدعی العموم وقت باشد تا زمانی که فرزندان خود به سن رشد قانونی برسند، در آن صورت مى‌توانند با اخذ برگ رشد از محکمه یا رسیدن آن‌ها به سن ۱۸ سالگی که هنوز سن رشد متعاملی است، خود اداره امور را برعهده بگیرند.