جزئیات اجرای سند برنامه «درس ملی»
برنامه درس ملی به عنوان یکی از زیر نظامهای اصلی سند تحول بنیادین، زمینه ایجاد تحول همه جانبه، گسترده و عمیق در مفاهیم و محتوای آموزشی را فراهم میآورد.
معاون برنامه ریزی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور گفت: برنامه درس ملی به عنوان یکی از زیر نظامهای اصلی سند تحول بنیادین، زمینه ایجاد تحول همه جانبه، گسترده و عمیق در مفاهیم و محتوای آموزشی را فراهم میآورد.
به گزارش میزان،علی محبی گفت: برنامه درسی ملی چتر بالاسری برنامه های درسی است، در این سند، چشم انداز، اصول، سیاست ها، رویکرد، عناصر و مولفه ها و حتی بیانیه هایی بیان شده است که چارچوب کلی برنامه های درسی را مشخص نموده است.
هر گاه این منویات به صورت کامل در راهنماهای برنامه های درسی و به تبع آن در بسته های تربیت و یادگیری (اعم از کتاب درسی) تولیدی سازمان ساری و جاری باشد، سند برنامه درسی ملی در سطح سازمان پژوهش، اجرا شده است.
وی عنوان کرد : درنهایت اگر این منویات در خروجی آموزش و پرورش یعنی شایستگی های کسب شده متربیان (دانش آموزان) مشاهده و درک شود، می گوییم اجرای برنامه درسی ملی در سطح وزارت آموزش و پرورش، محقق شده است. در حقیقت هدف نهایی همین سطح دوم است.
معاون برنامه ریزی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور افزود: یکی از بخش های مهم و اساسی سند برنامه درسی ملی، «اصول ناظر بر برنامههای درسی و تربیتی» است. در برنامه درسی ملی آمده است، «این اصول به صورت هماهنگ و درهم تنیده ناظر بر سیاست گذاری، برنامه ریزی و مدیریت برنامههای درسی و تربیتی از سطح ملی تا سطح مدرسه است.»
محبی گفت: اصل دوم از اصول دهگانه ناظر بر برنامه های درسی و تربیتی، عبارتست از: «تقویت هویت ملی» در تشریح آن در سند برنامه درسی ملی آمده است: «برنامههای درسی و تربیتی باید زمینه تقویت و پایداری هویت ملی را با تاکید بر تعمیق باورها و ارزشهای اسلامی، فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، زبان و ادبیات فارسی، ارزشهای انقلاب اسلامی، میهن دوستی، وحدت و استقلال ملی و همبستگی اسلامی فراهم آورد.»